23 °C Athens, GR
27/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Λέρος: Συλλείτουργο και Δοξολογία για την 80η επέτειο βυθίσεως του Αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» Επίσκεψη πληρωμάτων του ΠΝ στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Θεσσαλονίκη: Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό μητροπολίτης και πρωτοσύγκελος για υπεξαίρεση μνημείων από ναό Α’ Συνέδριο Στελεχών Νεότητος Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας «Κουβαλούσε» στο πορτ μπαγκάζ 22 κιλά κάνναβης αλλοδαπός που συνελήφθη Τη δυναμική της συμπόρευσης στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, ανάδειξε η 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση Διάσκεψη για την Κοινή Αγροτική Πολιτική στο Ζάγκρεμπ – Ομιλητής ο βουλευτής Γιαννάκης Γαβριήλ Απαγορευτικό σε νέες παροχές από το οικονομικό επιτελείο 26 Σεπτεμβρίου 1943: Η μάχη της Λέρου και η βύθιση του αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» Εκατομμύρια Ευρώ στο λαβύρινθο των Περιφερειών

Ο επίσκοπος Μεσαορίας στην ετήσια χοροεσπερίδα του Κοινοτικού Συμβουλίου Κελλιών Λάρνακας

Ο επίσκοπος Μεσαορίας στην ετήσια χοροεσπερίδα του Κοινοτικού Συμβουλίου Κελλιών Λάρνακας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 26 / 7 / 2023 , 13:27 από news_room

Στην εκδήλωση του κοινοτικού συμβουλίου Κελλιών Λάρνακας παρευρέθηκε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Μεσαορίας κ.κ  Γρηγόριος. Ο θεοφιλέστατος στον χαιρετισμό του προς τους παρευρισκόμενους ανέφερε:

Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής απόψε, διότι για δεύτερη χρονιά ευρίσκομαι μαζί σας κατόπιν προσκλήσεως του Κοινοτικού Συμβουλίου Κελλιών και της Αθλητικής Ένωσης Κελλιών (ΑΕΚ), μέσω του φίλτατού μου κ. Δώρου Χατζηζαχαρίου, και παρίσταμαι ως εκπρόσωπος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας, ο οποίος μερίμνησε και φρόντισε και έθεσε υπό την αιγίδα του την αποψινή Χοροεσπερίδα. Εκφράζω θερμά συγχαρητήρια στον Κοινοτάρχη και σε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους συντελεστές της επιτυχίας της αποψινής βραδιάς.

Ίσταμαι ενώπιον σας με τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Γεωργίου, του Μητροπολίτου Κύκκου κ. Νικηφόρου και βέβαια με την κανονική άδεια του Ποιμενάρχη σας Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου εν Χριστώ αδελφού, κ. Νεκταρίου.

Πέρυσι, από το βήμα αυτό, είχα επισημάνει και το επαναλαμβάνω και εφέτος, ότι ο άνθρωπος που τιμά και εκτιμά, τιμάται. Ο άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και τους άλλους ανθρώπους, τότε τον σέβονται κι εκείνον οι άλλοι. Αυτή τη συναίσθηση βιώνω κι εγώ απόψε βλέποντάς σας πρόσωπο με πρόσωπο.

Όταν ο άνθρωπος έχει συνέπεια στη ζωή του, μελετά και αγωνίζεται να ζει το θέλημα του Θεού όπως είναι κωδικοποιημένο στο ιερό Ευαγγέλιο ζει παράδεισο. Από την Εκκλησία μαθαίνουμε να δίνουμε νόημα στη ζωή μας και μέσα από τις χαρές και μέσα από τις λύπες.

Το αποψινό συναπάντημα είναι ευχάριστη ευκαιρία επικοινωνίας, συναναστροφής και μοίρασμα εμπειριών, πληροφοριών. Είναι ευκαιρία να γνωρίζονται οι άνθρωποι, να γνωρίζονται οι νέοι μας μέσα σε αυτό το σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που ζούμε.

Στην Εκκλησία, με τη συμμετοχή μας στο Ευχαριστιακό Δείπνο της αγάπης του Θεού, τη θεία Λειτουργία, μαθαίνουμε να αγαπούμε και να συγχωρούμε. Ταυτόχρονα επιζητούμε τη συνάντηση και την καλή συναναστροφή και μετά τη λατρευτική ώρα. Τότε μιλούμε για τη λειτουργία μετά τη Θεία Λειτουργία.

Βιώνω, όπως οι πλείστοι εκ των συνδαιτημόνων απόψε ένα ακόμη μοίρασμα: την προσφυγιά και τον εκτοπισμό από την γενέτειρα πατρώα γη για 49 έτη. Εκείνο το οποίο έχουμε καθήκον είναι η αντίσταση μέσα μας και γύρω μας. Και τούτο διότι: Δεν είναι η πρώτη φορά που ζούμε κατοχές και δυσκολίες. Δεν είναι η πρώτη φορά που νιώθουμε προδομένοι και ξεχασμένοι. Δεν είναι η πρώτη φορά που ζούμε με καρτερία, υπομονή, προσμένοντας καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας και για όλη την ανθρωπότητα.

Επιπρόσθετα, δεν είναι η πρώτη φορά που αξιοποιούμε θετικά τον πόνο και τη δοκιμασία, δημιουργώντας ενωμένοι και αλληλέγγυοι ένα καλύτερο μέλλον για τη νεολαία, τη νέα γενιά. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι συμφορές γεννούν μεταμέλεια και τα λάθη του παρελθόντος συγχωρούνται, με προσπάθεια και για αγώνα μη επανάληψης των λαθών και της αλαζονείας του παρελθόντος, αλλά με νου, διάκριση, μελέτη, εργαζόμενοι σταθερά. Αλληλέγγυοι να προχωρούμε μπροστά όλοι μαζί, ηγεσία και λαός, δηλ. με ποιμαντική μέριμνα στο πλαίσιο της αγάπης και ελευθερίας.

Νομίζω όλα τα παραπάνω, όταν τα ζητούμε πρώτα από όλα προσευχητικά από τον Πανάγαθο Θεό, και σύμφωνα με το λόγο του Ιησού Χριστού, εάν επιδιώκουμε πρωτίστως τη Βασιλεία του Θεού και τη Δικαιοσύνη Αυτού, τότε και όλα τα υπόλοιπα αναγκαία, θα μάς τα προσφέρει σύμφωνα με τη βουλή Του.

Καλούμαστε καθημερινά, καθαρά και έντιμα να προσευχόμαστε, να βιώσουμε τη δικαιοσύνη του Θεού, δηλαδή ποιο είναι την κάθε συγκεκριμένη ώρα και περίσταση το θέλημα του Θεού. Και με αυτά εν συνειδήσει και πίστη ότι, όλα τα άλλα αναγκαία θα μας τα στείλει ο Θεός για την ωφέλεια και σωτηρία μας.

Με αυτές τις σκέψεις από την καρδιά μου, θέλω να ευχηθώ όλοι μας να παραμένουμε σταθεροί στην αποστολή μας από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και να αλληλοστηριζόμαστε, μέσα στη συζυγία, την οικογένεια, την κοινότητα, στο χώρο εργασίας και εν γένει σε κάθε έκβαση της καθημερινότητάς μας. Κι έτσι να ζούμε όλοι τη δικαιοσύνη του Θεού, και η ειρήνη και η ελευθερία να στέφει τις ψυχές και τη σκλαβωμένη εδώ και 49 έτη πατρίδα μας, από την τουρκική εισβολή του 1974, και όλη την υφήλιο.

Καλή και χαρούμενη βραδιά! Σας ευχαριστώ.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση Αρχιερατικού Μνημοσύνου

Ι.Μ. Καστορίας: Ανακοίνωση Αρχιερατικού Μνημοσύνου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 20 / 12 / 2021 , 22:26 από news_room Ἀνακοίνωση Ἀρχιερατικοῦ Μνημοσύνου Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Καστορίας φέρει εἰς γνῶσιν τοῦ χριστεπωνύμου πληρώματος ὅτι τό ΕΤΗΣΙΟΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου Καστορίας κυροῦ ΣΕΡΑΦΕΙΜ θά τελεσθεῖ τήν ΚΥΡΙΑΚΗΝ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ἐ.ἔ. εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου Καστοριᾶς, τηρουμένων ὅλων τῶν μέτρων ὑγειονομικῆς προστασίας, […]

Η Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 6 / 9 / 2020 , 15:35 από Τό Σάββατον, 23ην Αὐγούστου/ 5ην Σεπτεμβρίου 2020, ἔλαβε χώραν εἰς τό Πατριαρχεῖον ἡ Ἀπόδοσις τῆς ἑορτῆς τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου, ἤτοι ἡ συμπλήρωσις τῶν ἐπί μίαν ἑβδομάδα ψαλλομένων Θεομητορικῶν ὕμνων τῆς Κοιμήσεως καί ἡ ἄνοδος τῆς εἰκόνος αὐτῆς ἀπό τῆς Γεθσημανῆς εἰς […]

Pin It on Pinterest