25 °C Athens, GR
24/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας δέχθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής ο Αμερικής Ελπιδοφόρος Ο Ελληνορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας γιορτάζει τα 100 χρόνια στην κοινότητα Charlotte Άφιξη του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Νικήτα στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας Αγιασμός για την έναρξη της νέας Δικαστικής Χρονιάς στη Καστοριά Πειραιώς Σεραφείμ: Ο ΛΟΑΤΚΙ-σμός είναι μια σύγχρονη λυδία λίθος για την υποταγή στην «προοδευτική» παγκόσμια τάξη Η εορτή των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Αγίους Τόπους Ο επικεφαλής της Κοπτικής Εκκλησίας στη Μεγάλη Βρετανία στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Αρχιεπισκοπικός Αγιασμός στον Άρειο Πάγο για την έναρξη της νέας Δικαστικής χρονιάς Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη – Γενικού Γραμματέα των ΗΕ στη Νέα Υόρκη – Οι δηλώσεις του Προέδρου Κρεμλίνο: Αναπόφευκτη η αύξηση των εντάσεων ανάμεσα στο Κίεβο και τους Ευρωπαίους συμμάχους του

Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας

Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 19 / 7 / 2023 , 18:04 από news_room

Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντιας Γαβριηλίας

Την πρωΐαν της Τρίτης 18 Ιουλίου 2023, μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης, στον Ιερό Ναό της Παναγίας του Κάστρου Λέρου, ένθα ευρίσκεται ο τάφος της αειμνήστου Γεροντίσσης Γαβριηλίας Παπαγιάννη, ετελέσθη Δισαρχιερατική Θεία Λιετουργία επ’ ευκαιρία συμπληρώσεως 22 ετών από την ανακομιδή των λειψάνων της.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, μετά του οποίου συλλειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, συμπαραστατουμένων υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου εν Λέρω Πρωτ. Νικοδήμου Φωκά και των ιερέων πρωτ. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, π. Γεωργίου Γαμπιέρη, και π. Σεβαστιανού Καζηλιέρη. Το Ιερό αναλόγιο διηκόνισε ο π. Σέργιος Γουρλάς και οι ιεροψάλται Ισίδωρος Λιβανός, Ανάργυρος Νταλλαρής και Ευάγγελος Στρατάκης.

Το Ιερό αναλόγιο διηκόνισε ο π. Σέργιος Γουρλάς και οι ιεροψάλται Ισίδωρος Λιβανός, Ανάργυρος Νταλλαρής και Ευάγγελος Στρατάκης.

Κατά την Θεία Λειτουργία παρέστη η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίων Αγγέλων Λέρου μοναχή Παρασκευή και η μοναχή Ευλογία, ο Δήμαρχος Λέρου κ.Μ.Κόλιας, ο Φρούραρχος του νησιού και πλήθος πιστών και πνευματικών της τέκνων, μεταξύ των οποίων ζεύγος που ταξίδεψε οδικώς από την Αγία Πετρούπολη ειδικά για την επέτειο της ανακομιδής, και παρευρέθησαν στην Λέρο με την βοήθεια της Θείας Χάριτος, αφού επιλύθηκαν θαυμαστώς θέματα βίζας στα σύνορα κατόπιν επικλήσεως της Γερόντισσας!

Ο Μητροπολίτης ανεφέρθη δι’ ολίγον στο πρόσωπο της μοναχής Γαβριηλίας, η οποία εν Αγίω Πνεύματι εμφορούμενη διήλθε γη και θάλασσα ανά την οικουμένη προκειμένου να προσφέρει την κατά Χριστόν αγάπη της, όλως ιδιαιτέρως στους εν ασθενεία ψυχή και σώματος κατακοιμένους, τους οποίους και εδρόσιζε με την αγάπη του Χριστού ως Χριστοφόρα και Θεοφόρα, και με το θεϊκό χάρισμα της αφής των χειρών της έδιδε ανακούφιση στον πόνο των ασθενούντων ανεξαρτήτως φυλής και θρησκείας, διότι πίστευε ότι, ο Άνθρωπος, είναι εικόνα Θεού και αδελφός του Μεγάλου Αδελφού Ιησού Χριστού.

Στο τέλος ετελέσθη, κατά τα ειωθότα, Τρισάγιον υπέρ της μακαριστής μοναχής Γαβριηλίας Παπαγιάννη επί τη συμπληρώσει 22 ετών από της ανακομιδής των Ιερών της Λειψάνων και ευλογία των κολλύβων. Κατά την Πατριαρχικήν Τάξιν, έμπροσθεν του τάφου της γεροντίσσης, ο Μητροπολίτης γονυκλινής ανέγνωσε την ευχή των τεθνεώτων (ο Θεός των πνευμάτων…).

Κατά την Πατριαρχικήν Τάξιν, έμπροσθεν του τάφου της γεροντίσσης, ο Μητροπολίτης γονυκλινής ανέγνωσε την ευχή των τεθνεώτων (ο Θεός των πνευμάτων…).

Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντιας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας

Σχετικά Άρθρα

G20: «Πόλεμος» για το κοινό ανακοινωθέν

G20: «Πόλεμος» για το κοινό ανακοινωθέν

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 8 / 9 / 2023 , 12:25 από news_room Οι ηγέτες της Ομάδας των 20 μεγάλων οικονομιών άρχισαν να φτάνουν στο Νέο Δελχί σήμερα για την ετήσια συνάντησή τους. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για να γεφυρωθούν οι διαφορές των χωρών σχετικά με τον πόλεμο στην […]

Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Γυμνασίου Αγλαντζιάς

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 4 / 2021 , 18:26 από news_room Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα συνάντηση, στο Γραφείο του, με τον Διευθυντή του Γυμνασίου Αγλαντζιάς κ. Πέτρο Μιχαήλ. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τρόποι αξιοποίησης ταινίας μικρού μήκους που ετοίμασαν τα παιδιά του Γυμνασίου Αγλαντζιάς και αφορά […]

Pin It on Pinterest