35 °C Athens, GR
21/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η πανήγυρις της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας Συνάντηση με τους Αρχηγούς των Εκκλησιών στα Ιεροσόλυμα είχε ο Αμερικανός Γερουσιαστής Chris Van Hollen Στ. Καλαφάτης: «Δεν μπορεί η Κύπρος, κράτος – μέλος της Ε.Ε. να παραμένει το μόνο διχοτομημένο ευρωπαϊκό έδαφος» Ο Πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε την παραίτηση ενός Κολομβιανού επισκόπου που αναφέρεται σε βιβλίο για τη σεξουαλική κακοποίηση Αποφάσεις τακτικής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Ο ΠτΔ Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας – Eκδήλωση για την επέτειο της τουρκικής εισβολής Σερρών Θεολόγος: «Απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για την Κύπρο!» Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Επισκοπή Αδελαΐδος για την Πανήγυρη του Προφήτη Ηλία Πενήντα χρόνια κατοχής. Χρόνια εγκαρτέρησης Χαιρετισμός Επισκόπου Μεσαορίας στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου DEELforHOST

Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας

Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 19 / 7 / 2023 , 18:04 από news_room

Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντιας Γαβριηλίας

Την πρωΐαν της Τρίτης 18 Ιουλίου 2023, μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης, στον Ιερό Ναό της Παναγίας του Κάστρου Λέρου, ένθα ευρίσκεται ο τάφος της αειμνήστου Γεροντίσσης Γαβριηλίας Παπαγιάννη, ετελέσθη Δισαρχιερατική Θεία Λιετουργία επ’ ευκαιρία συμπληρώσεως 22 ετών από την ανακομιδή των λειψάνων της.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, μετά του οποίου συλλειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, συμπαραστατουμένων υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου εν Λέρω Πρωτ. Νικοδήμου Φωκά και των ιερέων πρωτ. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, π. Γεωργίου Γαμπιέρη, και π. Σεβαστιανού Καζηλιέρη. Το Ιερό αναλόγιο διηκόνισε ο π. Σέργιος Γουρλάς και οι ιεροψάλται Ισίδωρος Λιβανός, Ανάργυρος Νταλλαρής και Ευάγγελος Στρατάκης.

Το Ιερό αναλόγιο διηκόνισε ο π. Σέργιος Γουρλάς και οι ιεροψάλται Ισίδωρος Λιβανός, Ανάργυρος Νταλλαρής και Ευάγγελος Στρατάκης.

Κατά την Θεία Λειτουργία παρέστη η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίων Αγγέλων Λέρου μοναχή Παρασκευή και η μοναχή Ευλογία, ο Δήμαρχος Λέρου κ.Μ.Κόλιας, ο Φρούραρχος του νησιού και πλήθος πιστών και πνευματικών της τέκνων, μεταξύ των οποίων ζεύγος που ταξίδεψε οδικώς από την Αγία Πετρούπολη ειδικά για την επέτειο της ανακομιδής, και παρευρέθησαν στην Λέρο με την βοήθεια της Θείας Χάριτος, αφού επιλύθηκαν θαυμαστώς θέματα βίζας στα σύνορα κατόπιν επικλήσεως της Γερόντισσας!

Ο Μητροπολίτης ανεφέρθη δι’ ολίγον στο πρόσωπο της μοναχής Γαβριηλίας, η οποία εν Αγίω Πνεύματι εμφορούμενη διήλθε γη και θάλασσα ανά την οικουμένη προκειμένου να προσφέρει την κατά Χριστόν αγάπη της, όλως ιδιαιτέρως στους εν ασθενεία ψυχή και σώματος κατακοιμένους, τους οποίους και εδρόσιζε με την αγάπη του Χριστού ως Χριστοφόρα και Θεοφόρα, και με το θεϊκό χάρισμα της αφής των χειρών της έδιδε ανακούφιση στον πόνο των ασθενούντων ανεξαρτήτως φυλής και θρησκείας, διότι πίστευε ότι, ο Άνθρωπος, είναι εικόνα Θεού και αδελφός του Μεγάλου Αδελφού Ιησού Χριστού.

Στο τέλος ετελέσθη, κατά τα ειωθότα, Τρισάγιον υπέρ της μακαριστής μοναχής Γαβριηλίας Παπαγιάννη επί τη συμπληρώσει 22 ετών από της ανακομιδής των Ιερών της Λειψάνων και ευλογία των κολλύβων. Κατά την Πατριαρχικήν Τάξιν, έμπροσθεν του τάφου της γεροντίσσης, ο Μητροπολίτης γονυκλινής ανέγνωσε την ευχή των τεθνεώτων (ο Θεός των πνευμάτων…).

Κατά την Πατριαρχικήν Τάξιν, έμπροσθεν του τάφου της γεροντίσσης, ο Μητροπολίτης γονυκλινής ανέγνωσε την ευχή των τεθνεώτων (ο Θεός των πνευμάτων…).

Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντιας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας Μητρόπολη Λέρου: 22η επέτειος ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Γερόντισσας Γαβριηλίας

Σχετικά Άρθρα

Στην Κύπρο προσεχώς Βρετανοί και Αμερικανοί για θέμα κυρώσεων

Στην Κύπρο προσεχώς Βρετανοί και Αμερικανοί για θέμα κυρώσεων

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 13 / 5 / 2023 , 0:37 από news_room Τις επόμενες των ημερών θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στην Κύπρο και από τους Βρετανούς και από τους Αμερικανούς για να μας φέρουν επιπλέον πληροφορίες, ανέφερε την Παρασκευή το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ερωτηθείς για το θέμα των κυρώσεων, σε δηλώσεις του στους […]

Παράταση των Περιοριστικών Μέτρων – Κλειστές οι Εκκλησίες – Τι θα ισχύσει

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 8 / 1 / 2021 , 21:55 από news_room Μάθετε ότι ειπώθηκε στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε για τους διαπιστευμένους συντάκτες για τα νέα μέτρα – τις εκκλησίες – και το καθεστώς των σχολείων από τις 11 Ιανουαρίου 2021: ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Καλησπέρα σας από το Υπουργείο Υγείας. Ξεκινά η ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας […]