24 °C Athens, GR
24/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας δέχθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής ο Αμερικής Ελπιδοφόρος Ο Ελληνορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας γιορτάζει τα 100 χρόνια στην κοινότητα Charlotte Άφιξη του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Νικήτα στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας Αγιασμός για την έναρξη της νέας Δικαστικής Χρονιάς στη Καστοριά Πειραιώς Σεραφείμ: Ο ΛΟΑΤΚΙ-σμός είναι μια σύγχρονη λυδία λίθος για την υποταγή στην «προοδευτική» παγκόσμια τάξη Η εορτή των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Αγίους Τόπους Ο επικεφαλής της Κοπτικής Εκκλησίας στη Μεγάλη Βρετανία στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Αρχιεπισκοπικός Αγιασμός στον Άρειο Πάγο για την έναρξη της νέας Δικαστικής χρονιάς Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη – Γενικού Γραμματέα των ΗΕ στη Νέα Υόρκη – Οι δηλώσεις του Προέδρου Κρεμλίνο: Αναπόφευκτη η αύξηση των εντάσεων ανάμεσα στο Κίεβο και τους Ευρωπαίους συμμάχους του

Καρποί της ιεραποστολής στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Καρποί της ιεραποστολής στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 7 / 2023 , 15:54 από news_room

Τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023, πρώτη ημέρα της ποιμαντικής επισκέψεώς του στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Πέρθης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος είχε τη χαρά να υποδεχθεί επτά νέα μέλη στην Ορθόδοξη Εκκλησία, δια της τελέσεως του Μυστηρίου του ιερού Βαπτίσματος.

Οι νεοφώτιστοι, που είναι μέλη της ιδίας οικογενείας – μητέρα, με καταγωγή από τη Σρι Λάνκα, και τα έξι αυστραλογεννημένα τέκνα της – έλαβαν τα ονόματα: Δέσποινα και Διονύσιος, Μηνάς, Γεώργιος, Μελάνη, Ιουλιανή και Ελένη.

Οι βαπτίσεις τελέστηκαν στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πέρθης, όπου τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας πλαισίωσαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης, και κληρικοί της οικείας Περιφερείας.

Στο τέλος του Μυστηρίου, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους πνευματικής οικοδομής στους νεοφώτιστους, καθώς και πατρικές ευχές για βιωματική ένταξή τους στο Σώμα της Εκκλησίας, ούτως ώστε οι ζωές τους να καθοδηγούνται από τη χάρη και το φως του Αναστάντος Χριστού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ολοένα και περισσότερα μέλη της αυστραλιανής κοινωνίας, μη ελληνικής καταγωγής, γνωρίζουν και ασπάζονται την Ορθόδοξη πίστη στο πλαίσιο του ιεραποστολικού έργου που επιτελεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, στο οποίο συμβάλλει και η ίδρυση νέων αγγλόφωνων ενοριών.

Καρποί της ιεραποστολής στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Καρποί της ιεραποστολής στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Σχετικά Άρθρα

Καναδάς: Ο Γενικός Πρόξενος Παναγιώτης Αντωνάτος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή - Adologala.gr

Καναδάς: Ο Γενικός Πρόξενος Παναγιώτης Αντωνάτος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 2 / 9 / 2022 , 6:46 από news_room Καναδάς: Ο Γενικός Πρόξενος Παναγιώτης Αντωνάτος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή – Adologala.gr Την Τετάρτη 31 (τριάντα μία) Αυγούστου 2022, ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Παναγιώτης Αντωνάτος επισκέφτηκε την Ιερά μας Αρχιεπισκοπή. Ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους […]

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος σε 60” – Παραβολή του Κακού Δούλου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 4 / 9 / 2021 , 20:24 από news_room Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, με αφορμή την παραβολή του «κακού δούλου» ή αλλιώς του «ασπλάγχνου οφειλέτη», αυτής της Κυριακής ΙΑ’ Ματθαίου, 5 Σεπτεμβρίου 2021. “Πολλές φορές οι άνθρωποι αναρωτιόμαστε, πώς […]

Pin It on Pinterest