24 °C Athens, GR
27/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Λέρος: Συλλείτουργο και Δοξολογία για την 80η επέτειο βυθίσεως του Αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» Επίσκεψη πληρωμάτων του ΠΝ στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Θεσσαλονίκη: Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό μητροπολίτης και πρωτοσύγκελος για υπεξαίρεση μνημείων από ναό Α’ Συνέδριο Στελεχών Νεότητος Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας «Κουβαλούσε» στο πορτ μπαγκάζ 22 κιλά κάνναβης αλλοδαπός που συνελήφθη Τη δυναμική της συμπόρευσης στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, ανάδειξε η 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση Διάσκεψη για την Κοινή Αγροτική Πολιτική στο Ζάγκρεμπ – Ομιλητής ο βουλευτής Γιαννάκης Γαβριήλ Απαγορευτικό σε νέες παροχές από το οικονομικό επιτελείο 26 Σεπτεμβρίου 1943: Η μάχη της Λέρου και η βύθιση του αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» Εκατομμύρια Ευρώ στο λαβύρινθο των Περιφερειών

Θεσσαλονίκη: Ιερέας ζητούσε από πιστούς μεγάλα ποσά ως δανεικά και δεν τα επέστρεφε

Θεσσαλονίκη: Ιερέας ζητούσε από πιστούς μεγάλα ποσά ως δανεικά και δεν τα επέστρεφε

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 / 7 / 2023 , 13:42 από news_room

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο ήταν γνωστό στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ότι ιερέας ιδιαιτέρως κεντρικού ναού στην ανατολική πλευρά της πόλης φέρεται εδώ και πέντε χρόνια να ζητάει ως δανεικά χρήματα από πιστούς, προκειμένου να εξυπηρετήσει προσωπικές του ανάγκες, τα οποία δεν επέστρεψε ή προχωρούσε σε διακανονισμούς με τους δανειστές, χωρίς, ωστόσο, να τους τηρεί.

Στην Μητρόπολη έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τρεις γραπτές καταγγελίες από πιστούς για τη συγκεκριμένη δράση του ιερέα. Η πρώτη αφορά ποσό 5.000 ευρώ, το οποίο δεν επιστράφηκε ποτέ. Η δεύτερη από μία οικογένεια για ποσό 20.000 ευρώ, για το οποίο είχε υποσχεθεί ο ιερέας ότι θα το επιστρέψει μέχρι το τέλος του 2022, αλλά δεν το έκανε και η τρίτη από μία εταιρεία, που στη συνέχεια διαλύθηκε, χωρίς να αναφέρεται στην καταγγελία συγκεκριμένο ποσό.

Ωστόσο, η Μητρόπολη δέχθηκε και σειρά προφορικών καταγγελιών από πιστούς για ποσά που δανείστηκε ο ιερέας, το συνολικό ύψος των οποίων ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Η Μητρόπολη ζήτησε από τους προφορικώς καταγγέλλοντες να τις κάνουν και γραπτώς, αλλά κάτι τέτοιο δε έγινε ποτέ.

Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι, με βάση τις προφορικές καταγγελίες, ο ιερέας ζητούσε για διάφορους λόγους από τους πιστούς να του δανείσουν χρήματα. Σε κάποιους είπε, μάλιστα, ότι θέλει τα χρήματα, για να γίνει μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και μετά την εκλογή του θα τους τα επέστρεφε.

Αναμένεται η ποινική δίωξη του ιερέα

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές της πόλης, στις οποίες έχει ήδη δώσει, όποιο στοιχείο έχει υποπέσει στην αντίληψή της, στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας της υπόθεσης.

Αναμένεται άμεσα να ασκηθεί ποινική δίωξη στον ιερέα, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν και οι προβλεπόμενες εκκλησιαστικές διαδικασίες, δηλαδή ανακρίσεις και από τα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα.

Να σημειωθεί ότι στη Μητρόπολη δεν έχει φτάσει καμία πληροφορία ή καταγγελία για σεξουαλικό σκάνδαλο από την πλευρά του ιερέα.

Σε ό,τι αφορά το γιατί η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης δεν προχώρησε σε ενημέρωση των Αρχών για τη δράση του ιερέα, από τη στιγμή που είχε πληροφορίες γι’ αυτήν τον τελευταίο 1,5 χρόνο, πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι δεν το έκανε, επειδή κανένας από τους δανειστές δεν είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά και διότι οι γραπτές καταγγελίες δεν αφορούσαν πολύ μεγάλα ποσά, τα οποία, μάλιστα, ο ιερέας είχε δεσμευτεί να επιστρέψει.

Σχετικά Άρθρα

Η Εορτή του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και Μνημόσυνο των Πατριαρχών Ιεροσολύμων στα Ιεροσόλυμα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 7 / 11 / 2020 , 13:49 από Τήν Πέμπτην, 23ην Ὀκτωβρίου/5ην Νοεμβρίου 2020, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ μνήμη τοῦ ἁγίου Ἀποστόλου Ἰακώβου τοῦ Ἀδελφοθέου. Κατά τήν ἑορτήν ταύτην ἡ Ἐκκλησία ὅλη, ἰδίᾳ ὅμως ἡ τῶνἹεροσολύμων, ἀναμιμνῄσκεται τόν ἅγιον Ἰάκωβον ὡς τόν υἱόν Ἰωσήφ τοῦ Μνήστορος καί ἀδελφόν τοῦ […]

Η Λιτάνευση της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης

Η Λιτάνευση της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 3 / 8 / 2023 , 23:30 από news_room Τελέστηκε η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ. Στο συλλείτουργό που τελέστηκε την Κυριακή 30 Ιουλίου λειτουργός ήταν ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σασίμων κ.κ. Κωνσταντίνος συλλειτουργούντος του Καθηγουμένου της Ιεράς […]

Pin It on Pinterest