23 °C Athens, GR
26/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εκατομμύρια Ευρώ στο λαβύρινθο των Περιφερειών Το Γενέθλιο της Θεοτόκου στη πόλη Μπετζάλλα Παρασημοφόρηση του νέου Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα από τον Πατριάρχη Θεόφιλο Οικουμενικός Πατριάρχης: Το αξίωμα του κληρικού είναι κατάθεση ψυχής και απαιτεί θυσία και αυτοπροσφορά Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην παρουσίαση του Βιβλίου «Ο π. Πολύκαρπος Επίσκοπος Τανάγρας» Συνεχίστηκαν για 2η μέρα οι εργασίες της 12ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Η ITA Airways συναντά τους Συνεργάτες της στην Αθήνα Ανακήρυξη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου σε Προστάτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Τη Μάλαγα της Ισπανίας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

Ευρεία υπουργική σύσκεψη για την ανάπτυξη και αναζωογόνηση της Λευκωσίας

Ευρεία υπουργική σύσκεψη για την ανάπτυξη και αναζωογόνηση της Λευκωσίας

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 14 / 7 / 2023 , 20:30 από news_room

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου συγκάλεσε σήμερα ευρεία σύσκεψη στην παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Κώστα Κουμή και του Δήμαρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, καθώς και άλλων υπηρεσιακών, με θέμα την ανάπτυξη και αναζωογόνηση της πόλης της Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα, τα οποία αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της πρωτεύουσας, ενώ επιβεβαιώθηκε η βούληση του Υπουργού Εσωτερικών και του Υφυπουργού Τουρισμού για στήριξη και ενίσχυση της προσπάθειας για αναβίωση της εντός των τειχών πόλης, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς τους.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος της Λευκωσίας έθεσε ως προτεραιότητα την ανάγκη προώθησης περαιτέρω δράσεων και ενεργειών αναζωογόνησης της Λευκωσίας, εστιάζοντας στην ανάδειξη της Λαϊκής Γειτονιάς και στην αποκατάσταση των εγκαταλελειμμένων υποστατικών κατά μήκος της πράσινης γραμμής.

Σε ό,τι αφορά στη Λαϊκή Γειτονιά, συζητήθηκαν τρόποι αξιοποίησης και ανάδειξής της, ούτως ώστε αυτή να αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες, προάγοντας ταυτόχρονα την τοπική οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής από εκπροσώπους των αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να εξετάσει την εκπόνηση ενός ολιστικού στρατηγικού πλάνου για την αξιοποίησης της Λαϊκής Γειτονιάς, ώστε αυτή να μπορεί να λειτουργεί ως πυρήνας λαϊκής παράδοσης και πολιτισμού, καθώς και τοπικών εδεσμάτων και προϊόντων.

Περαιτέρω, αναδείχθηκε το θέμα των εγκαταλελειμμένων υποδομών και η αξιοποίηση των Σχεδίων Χορηγιών που εμπίπτουν στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης Αναζωογόνηση της Εντός των τειχών Λευκωσίας. Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ιωάννου ανάφερε σχετικά πως τα σχέδια αυτά, όπως το Σχέδιο Χορηγιών για τις Φοιτητικές Εστίες, το Σχέδιο Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας, αλλά και το Στεγαστικό Σχέδιο στην εντός των τειχών, τυγχάνουν αξιολόγησης και επεξεργασίας προκειμένου επαναπροκηρυχθούν σε ένα βελτιωμένο πλαίσιο, περιλαμβάνοντας προϋποθέσεις που θα ανταποκρίνονται σε μεγαλύτερο βαθμό στις ανάγκες των δικαιούχων.

Τέλος, ο Υπουργός και ο Δήμαρχος συζήτησαν για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οπόταν και ο Υπουργός επιβεβαίωσε τη στήριξη του Υπουργείου προς τον Δήμο με στόχο την επιτυχή υλοποίηση ενεργειών για τη συνένωση των υφιστάμενων τοπικών αρχών.

Πηγή: Adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Το Παρίσι θέλει “μια συνθήκη για θέματα μετανάστευσης” μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 9 / 10 / 2021 , 23:22 από news_room Το Παρίσι θέλει “μια συνθήκη για θέματα μετανάστευσης” μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν ζήτησε σήμερα τη διαπραγμάτευση μιας “συνθήκης για θέματα μετανάστευσης” μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη […]

Ρυθμίστηκαν τα μισθολογικά και ασφαλιστικά των δημοσιογράφων στους δήμους

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Με την ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους θα αμείβονται πλέον οι δημοσιογράφοι συνεργάτες των δημάρχων στους δήμους της χώρας, μετά τη σχετική διάταξη του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη που ικανοποίησε πάγιο αίτημα της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων. Στην διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθές μεταξύ του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ και των προέδρων […]

Pin It on Pinterest