31 °C Athens, GR
25/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις για το «Thessaly & Evros Pass 2024» Νέα Υόρκη: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο θα έχει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Έκτακτα μέτρα από τον δήμο Αθηναίων λόγω υψηλών θερμοκρασιών – Οι 7 εστίες δροσιάς Στην Λευκάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Η Εορτή της Πεντηκοστής στους Αγίους Τόπους Η εορτή της Πεντηκοστής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Η Κυριακή της Πεντηκοστής στη Μητρόπολη Αθηνών Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος H Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών έδωσε επιτυχημένη συναυλία στο Προεδρικό Μέγαρο Τι προβλέπει η δράση «Thessaly & Evros Pass 2024»

Ευρεία υπουργική σύσκεψη για την ανάπτυξη και αναζωογόνηση της Λευκωσίας

Ευρεία υπουργική σύσκεψη για την ανάπτυξη και αναζωογόνηση της Λευκωσίας

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 14 / 7 / 2023 , 20:30 από news_room

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου συγκάλεσε σήμερα ευρεία σύσκεψη στην παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Κώστα Κουμή και του Δήμαρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, καθώς και άλλων υπηρεσιακών, με θέμα την ανάπτυξη και αναζωογόνηση της πόλης της Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα, τα οποία αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της πρωτεύουσας, ενώ επιβεβαιώθηκε η βούληση του Υπουργού Εσωτερικών και του Υφυπουργού Τουρισμού για στήριξη και ενίσχυση της προσπάθειας για αναβίωση της εντός των τειχών πόλης, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς τους.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος της Λευκωσίας έθεσε ως προτεραιότητα την ανάγκη προώθησης περαιτέρω δράσεων και ενεργειών αναζωογόνησης της Λευκωσίας, εστιάζοντας στην ανάδειξη της Λαϊκής Γειτονιάς και στην αποκατάσταση των εγκαταλελειμμένων υποστατικών κατά μήκος της πράσινης γραμμής.

Σε ό,τι αφορά στη Λαϊκή Γειτονιά, συζητήθηκαν τρόποι αξιοποίησης και ανάδειξής της, ούτως ώστε αυτή να αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες, προάγοντας ταυτόχρονα την τοπική οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής από εκπροσώπους των αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να εξετάσει την εκπόνηση ενός ολιστικού στρατηγικού πλάνου για την αξιοποίησης της Λαϊκής Γειτονιάς, ώστε αυτή να μπορεί να λειτουργεί ως πυρήνας λαϊκής παράδοσης και πολιτισμού, καθώς και τοπικών εδεσμάτων και προϊόντων.

Περαιτέρω, αναδείχθηκε το θέμα των εγκαταλελειμμένων υποδομών και η αξιοποίηση των Σχεδίων Χορηγιών που εμπίπτουν στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης Αναζωογόνηση της Εντός των τειχών Λευκωσίας. Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ιωάννου ανάφερε σχετικά πως τα σχέδια αυτά, όπως το Σχέδιο Χορηγιών για τις Φοιτητικές Εστίες, το Σχέδιο Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας, αλλά και το Στεγαστικό Σχέδιο στην εντός των τειχών, τυγχάνουν αξιολόγησης και επεξεργασίας προκειμένου επαναπροκηρυχθούν σε ένα βελτιωμένο πλαίσιο, περιλαμβάνοντας προϋποθέσεις που θα ανταποκρίνονται σε μεγαλύτερο βαθμό στις ανάγκες των δικαιούχων.

Τέλος, ο Υπουργός και ο Δήμαρχος συζήτησαν για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οπόταν και ο Υπουργός επιβεβαίωσε τη στήριξη του Υπουργείου προς τον Δήμο με στόχο την επιτυχή υλοποίηση ενεργειών για τη συνένωση των υφιστάμενων τοπικών αρχών.

Πηγή: Adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή του Ευαγγελισμού και της Εθνικής Παλιγγενεσίας στην ημικατεχόμενη Λευκωσία

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 3 / 2021 , 0:23 από news_room Η μεγάλη δεσποτική και θεομητορική ταυτόχρονα εορτή τού θείου Ευαγγελισμού τής Θεοτόκου, η οποία φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη τού αγώνα τής Εθνικής παλιγγενεσίας, εορτάστηκε με ξεχωριστή λαμπρότητα στον ιστορικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στην παλαιά Λευκωσία, λίγα μέτρα […]

Δισαρχιερατικός Εσπερινός και βραβεύσεις αριστούχων φοιτητών και μαθητών στην Αλεξάνδρεια 1

Δισαρχιερατικός Εσπερινός και βραβεύσεις αριστούχων φοιτητών και μαθητών στην Αλεξάνδρεια

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 12 / 2022 , 1:12 από news_room Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση απονομής χρηματικών βραβείων και επαίνων σε αριστούχους φοιτητές, σε μαθητές που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και σε αριστούχους μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου. […]