34 °C Athens, GR
22/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ανακοινωθέν της δεύτερης τακτικής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου Οικουμενική Παράκληση με τίτλο: «Θεραπεύοντας τις Πληγές της Σκλαβιάς» στον Άγιο Νικόλαο Νέας Υόρκης Εκδήλωση Μνήμης δέκα χρόνων από την εκδημία του Άρχοντος Πρωτοψάλτου Λυκούργου Αγγελόπουλου στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά θα εορτάσει Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος τα ονομαστήριά του Χορευτική παράσταση με τίτλο: Κύπρος – Μισός αιώνας άσβεστης μνήμης» στην Ι.Μ. Δημητριάδος Ο Προφήτης Ελισσαίος 14 νέα μέτρα για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας Οι Συνοριοφύλακες στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι οι συλλήψεις μετά την ανακοίνωση του Τζό Μπαϊντεν, μειώθηκαν κατά 25% Εκδήλωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής Έναρξη της Εβδομάδας Κινηματογράφου Κύπρου στο Βερολίνο

Επίσκεψη Ακαδημαϊκών του Συνδέσμου Θεολογικών Σπουδών Μέσης Ανατολής στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Επίσκεψη Ακαδημαϊκών του Συνδέσμου Θεολογικών Σπουδών Μέσης Ανατολής στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 29 / 7 / 2023 , 18:40 από news_room

Επίσκεψη Ακαδημαϊκών του Συνδέσμου Θεολογικών Σπουδών Μέσης Ανατολής στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Την 29η Ιουλίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ εδέχθη στην Πατριαρχική Καθέδρα την επίσκεψη πολυμελούς ομίλου ακαδημαϊκών από Σύνδεσμο Θεολογικών Σχολών Μ. Ανατολής και την Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ, του Πατριαρχείου Αντιοχείας, υπό τον Πρύτανη, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιάκωβο Kihalil, Καθηγητή Βιβλικής Θεολογίας, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Μπαλαμάντ.

Κατά την προσφώνησή του ο Μακαριώτατος ανεφέρθη στο ένδοξο θεολογικό παρελθόν της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, ως και στο σύγχρονο ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο Της, λέγοντας μεταξύ άλλων: « Καλώς ήλθατε στην έδρα της Πρεσβυγενούς Εκκλησίας της Πόλεως του Μ.Αλεξάνδρου, της οποίας Φωτιστής και Έφορος είναι ὁ δεύτερος εκ των Ευαγγελιστών, Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος. Καλώς ήλθατε στην χώρα του Νείλου, κοιτίδα του Χριστιανισμού και δημιουργό Θεολογίας που οδήγησε την υπ’ ουρανόν Εκκλησιά στην οδό της Αληθείας, στην χώρα όπου έζησαν και έδρασαν μεγάλοι Πατέρες και Διδάσκαλοι της Πίστεως, οι οποίοι εκλέϊσαν τον Αποστολικό και Πατριαρχικό Θρόνο Αλεξάνδρειας, όπως ο Πρόεδρος της Α΄Οικουμενικής Συνόδου Αλέξανδρος, οι θεολόγοι και στύλοι της πίστεώς μας Μεγάλοι Αθανάσιος και Κύριλλος.

Σας υποδεχόμεθα στην αγιοτόκο Αίγυπτο, της οποίας η περίφημη Κατηχητική Σχολή Αλεξάνδρειας του Πανταίνου, του Κλήμεντος και του Ωριγένη προέβαλε τον σύνδεσμο χριστιανικής πίστεως και ελληνικής φιλοσοφίας, ενώ οι αχανείς έρημοι εγέννησαν τον αναχωρητισμό, τον ασκητισμό και διεμόρφωσαν οριστικώς τον Μοναχισμό και τούς κανόνες του, διά των πνευματικών αγώνων του Μεγάλου Παχωμίου, του Μεγάλου Αντωνίου, του Αγίου Μακαρίου, της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, ως και αναρίθμητης στρατίας αγίων Μοναχών, ανδρών και γυναικών.

Σάς υποδεχόμεθα στην Θεοβάδιστη Αίγυπτο, τον τόπο που προσέφερε ασφάλεια από τον αιμοσταγή Ηρώδη στον Νηπιάσαντα Κύριο και Αρχηγό της Ειρήνης. Η ειρήνη αυτή ας διέπει πάντοτε, εν αμοιβαίῳ σεβασμώ και αγαστή συνεργασία, τις σχέσεις των Αποστολικών Θρόνων Αλεξανδρείας και Αντιοχείας, αλλά και τις διεκκλησιαστικές και διαχριστιανικές σχέσεις γενικώτερα … Στοιχούντες σε τούτη την στερρά παράδοση των Πατέρων μας, ενατενίζουμε αισιόδοξα το ελπιδοφόρο μέλλον, το οποίο είναι η Αφρική, όπου εργαζόμαστε ακατάπαυστα για ένα καλύτερο αύριο των εμπερίστατων παιδιών της, πλημμυρισμένο πρωτίστως από το φως του Ευαγγελίου και της Αναστάσεως του Χριστού».

Αντιφωνών ο Πανοσιολ. Πρύτανης, Αρχιμ. κ. Ιάκωβος Kihalil, ανεφέρθη εκτενώς στην ιστορία και το ακαδημαϊκό έργο της Θεολογικής Σχολής του Μπαλαμάντ, ως και στην πρωτοβουλία ενεργοποιήσεως του Συνδέσμου Θεολογικών Σχολών Μ. Ανατολής, ενώ εξεδήλωσε το δέος όλων των μελών του ομίλου για το γεγονός ότι ευρίσκονται στην Θεοβάδιστη Αίγυπτο, στη χώρα των Αγίων Πατέρων, των Οσίων Μοναχών και των χιλιάδων Αγίων Μαρτύρων της πίστεως.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ως και περιήγηση στην Πατριαρχική Βιβλιοθήκη και το Κειμηλιοφυλακείο.

Κατά την επίσκεψη παρέστησαν επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου και ο Σεβ. Μητροπολίτης Πηλουσίου κ.Νάρκισσος, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας.

Επίσκεψη Ακαδημαϊκών του Συνδέσμου Θεολογικών Σπουδών Μέσης Ανατολής στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Επίσκεψη Ακαδημαϊκών του Συνδέσμου Θεολογικών Σπουδών Μέσης Ανατολής στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Επίσκεψη Ακαδημαϊκών του Συνδέσμου Θεολογικών Σπουδών Μέσης Ανατολής στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Επίσκεψη Ακαδημαϊκών του Συνδέσμου Θεολογικών Σπουδών Μέσης Ανατολής στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Επίσκεψη Ακαδημαϊκών του Συνδέσμου Θεολογικών Σπουδών Μέσης Ανατολής στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Επίσκεψη Ακαδημαϊκών του Συνδέσμου Θεολογικών Σπουδών Μέσης Ανατολής στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Επίσκεψη Ακαδημαϊκών του Συνδέσμου Θεολογικών Σπουδών Μέσης Ανατολής στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Επίσκεψη Ακαδημαϊκών του Συνδέσμου Θεολογικών Σπουδών Μέσης Ανατολής στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Επίσκεψη Ακαδημαϊκών του Συνδέσμου Θεολογικών Σπουδών Μέσης Ανατολής στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Επίσκεψη Ακαδημαϊκών του Συνδέσμου Θεολογικών Σπουδών Μέσης Ανατολής στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Επίσκεψη Ακαδημαϊκών του Συνδέσμου Θεολογικών Σπουδών Μέσης Ανατολής στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Επίσκεψη Ακαδημαϊκών του Συνδέσμου Θεολογικών Σπουδών Μέσης Ανατολής στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Σχετικά Άρθρα

Την Κύπρο θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας

Την Κύπρο θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 20 / 2 / 2024 , 22:46 από news_room Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Sergio Mattarella θα πραγματοποιήσει κρατική επίσκεψη (state visit) στην Κύπρο τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου. Η επίσκεψη του Προέδρου Mattarella κρίνεται ως πολύ σημαντική, καθότι αποτελεί την πρώτη επίσκεψη Ιταλού Προέδρου από την εγκαθίδρυση διπλωματικών […]

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν αιχμαλώτους πολέμου

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν αιχμαλώτους πολέμου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 10 / 4 / 2023 , 19:08 από news_room Η Ουκρανία και η Ρωσία ανακοίνωσαν σήμερα ότι πραγματοποίησαν μια νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, η πρώτη που γίνεται μετά από έναν και πλέον μήνα. Στη Ρωσία επέστρεψαν 106 στρατιωτικοί και στην Ουκρανία 100. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι επέστρεψαν 106 […]