35 °C Athens, GR
24/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Από σήμερα στα γήπεδα, είσοδος μόνο με το ψηφιακό εισιτήριο μέσω του Gov.gr Wallet Κυπριακό, και τώρα τι; ΗΠΑ: Δήλωση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Διευθύντρια των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών Κιμ Τσιτλ Η 102η Ανώτατη Συνέλευση της AHEPA στη Λεμεσό της Κύπρου Ομογενείς βουλευτές στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ της Ι.Α.Α. «Αποστολή» και στον Πολυχώρο «Λέλα Καραγιάννη» Χρειάζεται νέα προσέγγιση στο Κυπριακό είπε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αποτύχαμε όπου υιοθετήσαμε ξένα πρότυπα» Olympic Festival Paris 2024: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ολυμπιακή χρονιά στο ΚΠΙΣΝ Εκδηλώσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας Το FBI λέει πως ένας Άνδρας και μία γυναίκα πρέπει να συνδέονται με έξι πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο νότιο Νέο Μεξικό

Ενημέρωση του Κοινοβουλευτικού Γραμματέα Εξωτερικών Υποθέσεων Ρ. Όλιφαντ για το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ενημέρωση του Κοινοβουλευτικού Γραμματέα Εξωτερικών Υποθέσεων Ρ. Όλιφαντ για το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 7 / 2023 , 7:15 από news_room

Ενημέρωση του Κοινοβουλευτικού Γραμματέα Εξωτερικών Υποθέσεων Ρ. Όλιφαντ για το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023, ο κ. Ρομπ Όλιφαντ , βουλευτής στη περιοχή Don Valley West και Κοινοβουλευτικός Γραμματέας της Υπουργού Εξωτερικών του Καναδά, επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή μας στο Τορόντο.

Ο κ. Όλιφαντ συναντήθηκε και είχε μια παραγωγική και κατατοπιστική ενημέρωση με τον Άρχοντα-Οστιάριο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου κ. Ευάγγελο Σωτηρόπουλο και συζήτησαν διάφορα θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο ιστορικός ρόλος και οι σημερινές αρμοδιότητες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και η αξιοσημείωτη θητεία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα. Η σημασία της θρησκευτικής ελευθερίας και η δυνατότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου να ασκεί τα εκκλησιαστικά του καθήκοντα χωρίς παρεμβάσεις τονίστηκαν από τον κ. Σωτηρόπουλο.

Στον βουλευτή προσφέρθηκε δώρο το βιβλίο “Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας”, το οποίο εκδόθηκε με τη χορηγία των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πριν αρχίσει η συνάντηση των δύο, τον κ. Όλιφαντ υποδέχθηκε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος, με τον οποίο είχε κατ’ ιδίαν συνομιλία.

Ο κ. Όλιφατ, η εκλογική περιφέρεια του οποίου περιλαμβάνει την έδρα της Ι. Αρχιεπισκοπής, είναι εδώ και πολλά χρόνια υποστηρικτής και ευεργέτης της Εκκλησίας στον Καναδά, ενώ κάθε χρόνο μας προσφέρει τη βοήθειά του με το πρόγραμμα του Καναδά «Καλοκαιρινές Εργασίες». Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη συνεχή υποστήριξή του και τον ευχαριστούμε που αφιέρωσε χρόνο για να επισκεφθεί και να μάθει περισσότερα για τον Πρώτο Θρόνο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

Σχετικά Άρθρα

«Η πολιορκία της Κορίνθου» - Η όπερα που συνέθεσε ο Ροσίνι για να ενισχύσει την Ελληνική Επανάσταση

«Η πολιορκία της Κορίνθου» – Η όπερα που συνέθεσε ο Ροσίνι για να ενισχύσει την Ελληνική Επανάσταση

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 9 / 4 / 2022 , 21:14 από news_room Της Τόνιας Μανιατέα: «Η όπερα αναφέρεται στον πόλεμο των Ελλήνων και κυρίως στους Έλληνες του Μεσολογγίου. Αυτό είναι ένα στοιχείο που της επιφυλάσσει ενθουσιώδη επιτυχία»! Είναι Απρίλης του 1826 στο Παρίσι. Ό,τι έχει παρουσιαστεί το μελόδραμα του σπουδαίου Ιταλού συνθέτη Τζοακίνο Αντόνιο Ροσίνι (το […]

Στο ερευνητικό εργαστήριο μπαίνουν οι παραδοσιακές τεχνικές της Κύπρου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 5 / 6 / 2021 , 5:41 από news_room Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) και Πανεπιστημίου Κύπρου για τη δημιουργία πρότυπων εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε τεχνικά παραδοσιακά επαγγέλματα Τα προγράμματα θα προσφέρονται από το ΥΕΕΒ μέσω της ΑΝΑΔ σε ανέργους και άλλες ομάδες του πληθυσμού Τα θεμέλια για τη δημιουργία […]