23 °C Athens, GR
26/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εκατομμύρια Ευρώ στο λαβύρινθο των Περιφερειών Το Γενέθλιο της Θεοτόκου στη πόλη Μπετζάλλα Παρασημοφόρηση του νέου Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα από τον Πατριάρχη Θεόφιλο Οικουμενικός Πατριάρχης: Το αξίωμα του κληρικού είναι κατάθεση ψυχής και απαιτεί θυσία και αυτοπροσφορά Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην παρουσίαση του Βιβλίου «Ο π. Πολύκαρπος Επίσκοπος Τανάγρας» Συνεχίστηκαν για 2η μέρα οι εργασίες της 12ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Η ITA Airways συναντά τους Συνεργάτες της στην Αθήνα Ανακήρυξη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου σε Προστάτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Τη Μάλαγα της Ισπανίας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

Δισαρχιερατικός Εσπερινός για την Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα στη Λέρο

Δισαρχιερατικός Εσπερινός για την Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα στη Λέρο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 17 / 7 / 2023 , 1:55 από news_room

Δισαρχιερατικός Εσπερινός για την Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα στη Λέρο

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η ιερά και σεβάσμια μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας, στην ομώνυμη Ενορία της νήσου Λέρου στο δεύτερο μεγαλύτερο Λιμάνι του νησιού που φέρει και το όνομα της.

Το εσπέρας της παραμονής της εορτής, Κυριακή 16 Ιουλίου 2023, περί τις 19:30, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, βοηθού επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου και Καλύμνου, συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. κ. Παϊσίου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου της νήσου Λέρου Πρωτοπρεσβύτερου π. Νικοδήμου Φωκά, του εφημερίου του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερου π. Σωφρονίου Χατζηλάρη, μελών του Ιερού Κλήρου της Νήσου, αλλά και πολλών παρεπιδημούντων ιερέων από διάφορες Μητροπόλεις της Ελλάδος.

Στα Ιερά Αναλόγια έψαλλαν οι χορωδίες των καλλίφωνων ιεροψαλτών της Λέρου υπό την διεύθυνση του Αναστασίου Χατζηλάρη.

Στον λαμπρό εσπερινό προς τιμήν της Αγίας Μαρίνας παρέστη σύμπασα πολιτική ηγεσία του Δήμου με πρώτο τον Δήμαρχο της Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια αλλα και την παρουσία των Στρατιωτικών Αρχών, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας της νήσου και πλήθος πιστών, οι οποίοι με ευλάβεια προσήλθαν στον Ιερό περικαλλή Ναό της Αγίας και άναψαν το κεράκι τους και ασπάσθηκαν την Εικόνα της Αγίας.

Κατόπιν, έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Μαρίνας στους δρόμους της ενορίας και στο ομώνυμο Λιμάνι, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δήμου Λέρου, του Τιμίου Σταυρού και των εξαπτερύγων που κρατούσαν νέα παιδιά της νήσου, του Ιερού Ευαγγελίου, των μελών του τοπικού Ιερού Κλήρου, του σεβ. Μητροπολίτη Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ. Παϊσιου, του Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου (Βοηθός επίσκοπος της Ι.Μ. Λέρου),  των εκπροσώπων των τοπικών Στρατιωτικών και πολιτικών Αρχών, και πλήθος ευλαβών πιστών από όλη τη Λέρο.

Δέησις κατά το έθος εψάλλη προ του Αστυνομικού Τμήματος, υπέρ υγείας και θείας βοηθείας του κατά ξηρά, θάλασσα και αέρα φιλοχρήστου στρατού και των λοιπών σωμάτων ασφαλείας (Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό Σώμα), ως επίσης υπέρ των δημοτικών αρχόντων και του ευσεβούς Λεριακού λαού του ενταύθα και των όπου γης ευρισκομένων αδελφών ημών Λερίων. Η Φιλαρμονική του Δήμου απέδωσε τις κεκανονισμένες τιμές, ενώ μέλη της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Λέρου βάσταζαν την Εικόνα της Αγίας Μαρίνας.

Τέλος ο Μητροπολίτης Λέρου κ. Παϊσιος ευχήθηκε σε όλους το «χρόνια πολλά» και επίσης η Αγία Μαρίνα να σκέπει τους όπου γης Λερίους αδελφούς.

Μετά το πέρας του Εσπερινού στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας ακολούθησε η Ιερά Παράκληση στην Αγία. Την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 στον ιερό ναό θα τελεστεί ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Δισαρχιερατικός Εσπερινός για την Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα στη Λέρο Δισαρχιερατικός Εσπερινός για την Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα στη Λέρο Δισαρχιερατικός Εσπερινός για την Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα στη Λέρο Δισαρχιερατικός Εσπερινός για την Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα στη Λέρο Δισαρχιερατικός Εσπερινός για την Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα στη Λέρο Δισαρχιερατικός Εσπερινός για την Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα στη Λέρο Δισαρχιερατικός Εσπερινός για την Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα στη Λέρο

Σχετικά Άρθρα

Το απόγευμα του Μ. Σαββάτου φθάνει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα

Το απόγευμα του Μ. Σαββάτου φθάνει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 23 / 4 / 2022 , 11:08 από news_room Το απόγευμα του Μ. Σαββάτου φθάνει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Αναμένεται να φτάσει με ιδιωτική πτήση. Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στήβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Αμμοχώστου «το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει […]

2η προπαρασκευαστική συνάντηση της επιτροπής για την 18η συνεδρίαση της επιτροπής Ορθοδόξων-Λουθηρανών

2η συνάντηση της 18ης ολομέλειας της επιτροπής διαλόγου Ορθοδόξων-Λουθηρανών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 5 / 2023 , 15:20 από news_room Ἡ δευτέρα Συνάντησις τῆς 18ης Ὁλομελείας τῆς Διεθνοῦς Μικτῆς Ἐπιτροπῆς ἐπί τοῦ Θεολογικοῦ Διαλόγου μεταξύ τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας καί τῆς Παγκοσμίου Λουθηρανικῆς Ὁμοσπονδίας ἐπραγματοποιήθη μεταξύ 29ης Ἀπριλίου καί 6ης Μαΐου 2023 ἐν Βιττεμβέργῃ Γερμανίας. Ἡ Συνάντησις ἐφιλοξενήθη ὑπό τῆς […]

Pin It on Pinterest