30 °C Athens, GR
25/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Από σήμερα στα γήπεδα, είσοδος μόνο με το ψηφιακό εισιτήριο μέσω του Gov.gr Wallet Κυπριακό, και τώρα τι; ΗΠΑ: Δήλωση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Διευθύντρια των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών Κιμ Τσιτλ Η 102η Ανώτατη Συνέλευση της AHEPA στη Λεμεσό της Κύπρου Ομογενείς βουλευτές στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ της Ι.Α.Α. «Αποστολή» και στον Πολυχώρο «Λέλα Καραγιάννη» Χρειάζεται νέα προσέγγιση στο Κυπριακό είπε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αποτύχαμε όπου υιοθετήσαμε ξένα πρότυπα» Olympic Festival Paris 2024: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ολυμπιακή χρονιά στο ΚΠΙΣΝ Εκδηλώσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας Το FBI λέει πως ένας Άνδρας και μία γυναίκα πρέπει να συνδέονται με έξι πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο νότιο Νέο Μεξικό

Διπλή διάκριση για την Ελληνικός Χρυσός στα Responsible Business Awards 2023

Διπλή διάκριση για την Ελληνικός Χρυσός στα Responsible Business Awards 2023

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 7 / 2023 , 20:21 από news_room

Η Ελληνικός Χρυσός τιμήθηκε με δύο νέες σημαντικές διακρίσεις στα Responsible Business Awards 2023 που αναδεικνύουν την προσήλωσή της να λειτουργεί βάσει των υψηλότερων προτύπων ασφαλείας και περιβαλλοντικής διαχείρισης διεθνώς, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνουν την πάγια δέσμευση της εταιρείας να λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης μεταλλευτικής δραστηριότητας που παράγει θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία διακρίθηκε με Gold Βραβείο στην κατηγορία «Σύστημα Εταιρικής Διακυβέρνησης» για τη Δημόσια Διαβούλευση του Νέου της Επενδυτικού Σχεδίου στην Β.Α. Χαλκιδική, καθώς και με Silver Βραβείο στην κατηγορία «Τεχνολογία & Υγεία» για το καινοτόμο Σύστημα Μέτρησης, Καταγραφής και Παρακολούθησης Φυσικοχημικών Παραγόντων σε Υπόγειο Μεταλλευτικό Έργο (Canary Project).

Δημόσια Διαβούλευση Νέου Επενδυτικού Σχεδίου στην Β.Α. Χαλκιδική. Η Ελληνικός Χρυσός, το καλοκαίρι του 2022 έθεσε σε δημόσια διαβούλευση τη Μελέτη Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το νέο επενδυτικό της σχέδιο, ώστε η τοπική κοινωνία να ενημερωθεί και να εκφράσει ελεύθερα τις απόψεις, απορίες, προβληματισμούς, διαφωνίες και προτάσεις της. Η έκταση της διαβούλευσης ήταν πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα, με 12 εκδηλώσεις ανοιχτές για το κοινό και 13 εστιασμένες συζητήσεις με ομάδες εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία και όλες οι θέσεις και οι απόψεις καταγράφηκαν. Ήταν ένα σημαντικό βήμα δομημένου και ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών, δίνοντας ουσιαστική υπόσταση στην έννοια του Stakeholders’ Engagement.

Σύστημα Μέτρησης, Καταγραφής και Παρακολούθησης Φυσικοχημικών Παραγόντων σε Υπόγειο Μεταλλευτικό Έργο Με στόχο τη λήψη σωστών αποφάσεων και κατάλληλων προληπτικών και διορθωτικών ενεργειών και ενεργώντας πέρα από τις ελάχιστες κανονιστικές απαιτήσεις, το τμήμα Υγείας & Ασφάλειας της Ελληνικός Χρυσός ανέπτυξε το καινοτόμο σύστημα καταγραφής και ανάλυσης μετρήσεων φυσικοχημικών παραγόντων Canary και δημιούργησε τη βάση δεδομένων για μετρήσεις τοξικών αερίων Canary Gas Focus, προκειμένου να διερευνώνται και να προλαμβάνονται τυχόν κίνδυνοι που προκύπτουν από έκθεση στο βιομηχανικό περιβάλλον. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της διαρκούς καταγραφής και μέτρησης κατά τη διάρκεια της βάρδιας, δημιουργώντας μία πλήρη βάση δεδομένων για παρακολούθηση όλων των παραγόντων εργασιακού κινδύνου.

Κατά την παραλαβή των βραβείων, ο κ. Γεράσιμος Μονοκρούσος, Corporate Communications Manager, της Ελληνικός Χρυσός, δήλωσε: «Η φιλοσοφία της Ελληνικός Χρυσός εκφράζεται μέσα από το τρίπτυχο: ασφάλεια για τους εργαζομένους μας και τις οικογένειές τους, σεβασμός στο περιβάλλον, ειλικρινής διάλογος και αρμονική συνύπαρξη με την τοπική κοινωνία. Οι αποψινές διακρίσεις μας κάνουν ιδιαίτερα περήφανους, καθώς αναγνωρίζεται η δέσμευσή μας να υπηρετούμε με συνέπεια και υπευθυνότητα αυτές τις αρχές, και ταυτόχρονα η προσήλωσή μας να λειτουργούμε βάσει των υψηλότερων προτύπων ασφαλείας, κοινωνικής λογοδοσίας και περιβαλλοντικής διαχείρισης διεθνώς».

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023, στο Μουσείο Οίνου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του ΣΕΒ, καθώς και με ευρεία θεσμική τιμητική στήριξη, ενώ τον χαιρετισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Μάξιμος Σενετάκης.

Σημειώνεται τέλος πως ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards, για 8η συνεχή χρονιά, επιβράβευσε τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας, επενδύοντας στη Βιώσιμη Περιβαλλοντική και Κοινωνική Ανάπτυξη.

###

Σχετικά με την Ελληνικός Χρυσός
Η Ελληνικός Χρυσός, είναι μια μεταλλευτική εταιρεία χρυσού, αργύρου, μόλυβδου, ψευδαργύρου και μελλοντικά χαλκού, με έδρα την Αθήνα. Από το 2003 μέχρι και σήμερα αναπτύσσει και λειτουργεί με υπευθυνότητα, ασφάλεια και υπό τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη ΒΑ Χαλκιδική, τα οποία αποτελούνται από: το Έργο Σκουριών, το Μεταλλείο Ολυμπιάδας, τον χώρο Ξηρής Απόθεσης Κοκκινόλακκα και τις λιμενικές εγκαταστάσεις Στρατωνίου.

Συνεχίζοντας μία μεταλλευτική ιστορία 25 αιώνων, η Ελληνικός Χρυσός επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας δίνοντας ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και συμβάλλοντας στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας με επενδύσεις που ξεπερνούν έως σήμερα το $1 δισ., απασχόληση 1.600 εργαζόμενων, ενεργή στήριξη των τοπικών προμηθευτών και σημαντικές επενδύσεις σε πρωτοβουλίες και έργα υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας.

Από το 2012, λειτουργεί ως θυγατρική της Eldorado Gold Corporation, μία καναδική μεταλλευτική εταιρεία με 25 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα, ανάπτυξη και λειτουργία μεταλλείων ανά τον κόσμο.

Πηγή: Adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

βαλλιστικό πύραυλο

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε «βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 17 / 11 / 2022 , 6:46 από news_room Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα «βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου», συνεχίζοντας τη σειρά – ρεκόρ οπλικών δοκιμών των τελευταίων εβδομάδων, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με το επιτελείο, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε προς την κατεύθυνση της ανατολικής θάλασσας, ή θάλασσας της […]

Συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή του Υφυπουργείου Καινοτομίας στην Παγκόσμια Σύνοδο WSIS 2023 στη Γενεύη

Συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή του Υφυπουργείου Καινοτομίας στην Παγκόσμια Σύνοδο WSIS 2023 στη Γενεύη

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 16 / 3 / 2023 , 10:18 από news_room Σε Υπουργική Διάσκεψη στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής της Κοινωνίας της Πληροφορίας (World Summit on the Information Society Forum – WSIS 2023), που διοργανώθηκε από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) στις 15 Μαρτίου 2023 στη Γενεύη, εκπροσώπησε την Κύπρο ο Γενικός Διευθυντής του […]