24 °C Athens, GR
27/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Λέρος: Συλλείτουργο και Δοξολογία για την 80η επέτειο βυθίσεως του Αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» Επίσκεψη πληρωμάτων του ΠΝ στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Θεσσαλονίκη: Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό μητροπολίτης και πρωτοσύγκελος για υπεξαίρεση μνημείων από ναό Α’ Συνέδριο Στελεχών Νεότητος Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας «Κουβαλούσε» στο πορτ μπαγκάζ 22 κιλά κάνναβης αλλοδαπός που συνελήφθη Τη δυναμική της συμπόρευσης στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, ανάδειξε η 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση Διάσκεψη για την Κοινή Αγροτική Πολιτική στο Ζάγκρεμπ – Ομιλητής ο βουλευτής Γιαννάκης Γαβριήλ Απαγορευτικό σε νέες παροχές από το οικονομικό επιτελείο 26 Σεπτεμβρίου 1943: Η μάχη της Λέρου και η βύθιση του αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» Εκατομμύρια Ευρώ στο λαβύρινθο των Περιφερειών

Απόψεις: Πιο φθηνό 1 λίτρο αμόλυβδης από 1 λίτρο φρέσκου γάλακτος στη χώρα

Πιο φθηνό 1 λίτρο Αμόλυβδης από 1 λίτρο φρέσκου γάλακτος στη χώρα

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 30 / 7 / 2023 , 1:45 από news_room

Απόψεις: Πιο φθηνό 1 λίτρο αμόλυβδης από 1 λίτρο φρέσκου γάλακτος στη χώρα

Οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα αρκετό καιρό. Έχει ξανά γραφτεί πως κάποιοι άδραξαν την ευκαιρία με την επισιτιστική και ενεργειακή κρίση να αυξήσουν κάθε υπηρεσία, κάθε αγαθό. Ένα προϊόν λοιπόν που αυξήθηκε το τελευταίο διάστημα είναι και το φρέσκο γάλα. Η τιμή της βενζίνης είχε πάρει πολλά χρόνια την ανηφόρα αλλά και εκείνη αυξήθηκε τόσο που πλέον οι μετακινήσεις με ΙΧ έχουν γίνει είδος πολυτέλειας αν δεν είναι είδος ανάγκης (όπως γνωρίζουμε πως είναι).

Λοιπόν, για να μην περιαυτολογούμε πηγαίνεις στο βενζινάδικο ή στο σούπερ μάρκετ είναι σχεδόν το ίδιο στις τιμές του γάλακτος και τις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης. Περίπου 1,88€ κοστίζει ένα λίτρο γάλα σε μεγάλη αλυσίδα αγορών (Super Market) ενώ το προϊόν διυλιστηρίου η βενζίνη κοστίζει περίπου 1,85€ στην Αθήνα.

Το προϊόν λοιπόν εξόρυξης και διύλισης κοστίζει όσο εκείνο το προϊόν που αρμέγει καθημερινά ο βοσκός και που παράγεται ελεύθερα στη φύση απλά έχοντας τα κατάλληλα ζώα (αγελάδες, κατσίκες κλπ). Λοιπόν αν φουλάρεις αμόλυβδη ή γάλα στο σπίτι έρχεται τόσο οικονομικά όσο το ίδιο και το αυτό.

Φυσικά είναι τόσο ακριβό το φρέσκο γάλα, που έχει συμπαρασύρει και τη κρέμα γάλακτος, τη Φέτα, τα τυριά, τα είδη ζαχαροπλαστείου κλπ.

Αν υπολογίσει κανείς την αλυσίδα παραγωγής ενός λίτρου γάλακτος και εκείνη της παραγωγής ενός λίτρου αμόλυβδης είναι απλούστερο να αντιληφθεί κανείς πως κάτι δεν πάει καλά. Και όχι δεν εννοούμε την οικονομία, που εκείνη οδεύει στα καλύτερα της αλλά στις συνθήκες ζούγκλας που έχουν καθιερώσει κάποιοι εκτινάσσοντας τις τιμές των προϊόντων με φαινομενικές αυξήσεις των εξόδων διατροφής των ζωοειδών και τις μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης των γαλακτοκομικών προϊόντων στη χώρα. Και θα σκεφθεί κανείς πως η Ελλάδα έχει πλούσια αγροκτηνοτροφική ιστορία και επίσης έχει από παλιά παράδοση στη παραγωγή τυροκομικών κτηνοτροφικών και γεωργικών προϊόντων χάρις του πλούσιου πράσινου εδάφους της και της μεγάλης παραγωγής που επαρκεί για την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην Ελλάδα δεν ισχύει και το Ολλανδικό πρότυπο, δηλαδή, ότι πλούσια παραγωγή επισύρει και την μειωμένη τιμή του προϊόντος από την αυξημένη παραγωγή στη χώρα. Στην Ολλανδία πάντως οι Ολλανδοί πίνουν το γάλα της χώρας τους όσο πιο φθηνά γίνεται από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ενώ οι Έλληνες το πληρώνουν ακριβά το … (ύπερ) τιμημένο!

Χρ. Ρ. στο adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ: 657 παραβάσεις, 7 συλλήψεις και αναστολή λειτουργίας 13 επιχειρήσεων

Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ: 657 παραβάσεις, 7 συλλήψεις και αναστολή λειτουργίας 13 επιχειρήσεων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 / 12 / 2021 , 2:29 από news_room Σε ελέγχους που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία χθες, Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021, πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων κατά του κορονοϊού, βεβαιώθηκαν 657 παραβάσεις, συνελήφθησαν 7 άτομα και ανεστάλη η λειτουργία 13 επιχειρήσεων. Το σχέδιο εφαρμογής των μέτρων προστασίας […]

Λαμπρή η τελετή απονομής τίτλων αποφοίτων της Πατριαρχικής Σχολής «Άγιος Γεωργιος» Ραμάλλας - Adologala.gr

Λαμπρή η τελετή απονομής τίτλων αποφοίτων της Πατριαρχικής Σχολής «Άγιος Γεωργιος» Ραμάλας – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 27 / 5 / 2022 , 2:47 από news_room Τό ἑσπέρας τοῦ Σαββάτου, 8ης /21ης  Μαΐου 2022, ἔλαβε χώραν ἡ τελετή ἀπονομῆς τῶν τίτλων τῶν ἀποφοίτων τῆς Σχολῆς τοῦ Πατριαρχείου «Ἅγιος Γεώργιος» εἰς Ραμάλλαν. Ἡ τελετή αὐτή ἔλαβε χώραν εἰς τήν αἴθουσαν τελετῶν εἰς ξενοδοχεῖον τῆς πόλεως  τῇ τιμητικῇ παρουσίᾳ […]

Pin It on Pinterest