33 °C Athens, GR
17/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Λαμπρός Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ Προφήτης Ηλίας ο δεύτερος Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού Ο Γέρων Χαλκηδόνος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, στους εορτασμούς για την επέτειο του εκχριστιανισμού των Ρως του Κιέβου Πατριαρχική Λειτουργία για την εκατονταετηρίδα της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων Παρουσίαση της νέας Πλατφόρμας ΕΚΦΡΑCY για την Ενίσχυση της Φωνής των Νέων στη Δημοκρατία Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος άνοιξε το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ Πρώτος εορτασμός της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Η διαταγή “δόθηκε”: «Σκοτώστε τον Μακάριο» Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πέρθης από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Η γιορτή της μουσικής και του χορού στη Βόρεια Εύβοια – Εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο

Απόψεις: Ευτυχώς που η χώρα δεν ξανά ζεί τον καύσωνα του 1987 και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια

Απόψεις: Ευτυχώς που η χώρα δεν ξανά ζεί τον καύσωνα του 1987 και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 22 / 7 / 2023 , 9:20 από news_room

Απόψεις: Ευτυχώς που η χώρα δεν ξανά ζεί τον καύσωνα του 1987 και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια

Τα τελευταία χρόνια, και για κάθε καλοκαίρι από το 2013 διαβάζουμε ότι ο κάθε καύσωνας στη χώρα που αγγίζει τους 42-43 βαθμούς ετοιμάζεται να ξεπεράσει σε ένταση εκείνον τον παρατεταμένο πολυήμερο συνεχόμενο καύσωνα που είχε το καλοκαίρι του 1987.

Πολλοί “ειδικοί” νέοι σε ηλικία άκουσαν για εκείνον και βιάζονται κάθε χρόνο να δώσουν το χρώμα στους καύσωνες που περνά η χώρα τα τελευταία 10 χρόνια.

Οι καύσωνες έρχονται κάθε χρόνο. Τα γεγονότα του 1987 όμως γράφτηκαν στην ιστορία και παρόμοια τους δεν έχουν ξανά γίνει στην Ελλάδα από τότε.

Δεν είναι ούτε οι νεκροί, ούτε οι έγκυες γυναίκες που κατά δεκάδες γεννούσαν πρόωρα τα παιδιά τους ή και άλλες απέβαλαν, δεν είναι επίσης ούτε το συνεχόμενο κύμα καύσωνα παρόμοιο, ακόμα για μία χρονιά, για να ανοίγουν οι συζητήσεις για καύσωνα σαν του 1987.

Κάθε χρόνο θυμούνται κάποιοι νοσταλγοί την ζέστη που υπήρξε και που προκάλεσε πολλά προβλήματα. Οι καύσωνες είναι μεν αυξημένοι αλλά ηπιότεροι γιατί αν σκεφθείς πως παρά την αύξηση της κίνησης στα μεγάλα αστικά κέντρα, παρά την αλόγιστη χρήση πετρελαίου diesel κίνησης στην Αθήνα και παρά την μεγάλη εκπομπή αερίων ρύπων από τα Ι.Χ. και την μαζική χρήση κλιματιστικών που και αυτά εκπέμπουν θερμότητα στην ατμόσφαιρα οι συνθήκες είναι μόνο δύσκολες.
Παρά την διαφορά στις συνθήκες που έχουν γίνει δυσκολότερες αν αναλογιστεί κανείς την ανεξέλεγκτη χρήση των Ι.Χ. για να πάει τα σκουπίδια στον κάδο της γειτονίας που βρίσκεται μόλις 30 μέτρα από το σπίτι του, παρ’ότι η πωλήσεις των αυτοκινήτων έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και δεί συγκριτικά με την δεκαετία του 80΄ τα οχήματα που κυκλοφορούσαν ήταν σαφώς πολύ λιγότερα ενώ και οι κατά εκατομμύρια αγορές των κλιματιστικών για τα σπίτια που εκπέμπουν θερμότητα στην ατμόσφαιρα η θερμοκρασίες στην Ελλάδα είναι ανεκτές για την εποχή.

Τα δάση καίγονται σε όλο τον κόσμο, η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική αλλά παρόλη την αύξηση των θερμοκρασιών και του κλίματος στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν ακραίες θερμοκρασίες στα αστικά τους κέντρα τέτοιες που δεν συγκρίνονται με την Ελλάδα.

Προς τι λοιπόν η παραφιλολογία και ο συσχετισμός του καύσωνα του 1987 με τον καύσωνα κάθε χρόνου;. Αν δούμε 1000 νεκρούς, δεκάδες γυναίκες να γεννούν πρόωρα τα μωρά τους και 10 μέρες συνεχόμενες καύσωνα των 44-45 βαθμών ας μιλήσουμε για θερμότερο καύσωνα από το 1987 γιατί μέχρι εκείνη την ημέρα οι ακραίες θερμοκρασίες δεν συγκρίνονται με τα καταγεγραμμένα γεγονότα που είχαν συμβεί και που άφησαν το αποτύπωμα τους στην ιστορία της χώρας.

Κάθε χρόνο, προς τι λοιπόν, αυτοί οι βαρύγδουποι τίτλοι του τύπου, καύσωνας ρεκόρ δεκαετιών και καύσωνας που αγγίζει εκείνον τον καύσωνα του 1987!. Ας γίνουμε περισσότερο μετρημένοι ας μάθουμε από τα γεγονότα και όχι από το τι φανταζόμαστε ότι συμβαίνει εξάλλου κανείς ειδικός δεν βγήκε να μιλήσει και να παρομοιάσει τους καύσωνες τουλάχιστον των τελευταίων 10 χρόνων με εκείνον του 1987.

Πηγή: Ε.Κ. στο adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Συνοδικές & Περιφερειακές εκδηλώσεις για την επέτειο συμπληρώσεως 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 / 11 / 2021 , 23:31 από news_room Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι Συνοδικές και Περιφερειακές εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο συμπληρώσεως 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821. Κατ’ αυτές τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφυλάξεως από τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, […]

Ίδρυση του πρώτου φαρμακείου στο Καστελόριζο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 7 / 2021 , 17:10 από news_room Για την καθοριστική συμβολή του στην ίδρυση του πρώτου φαρμακείου στο Καστελόριζο τιμήθηκε ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης (ΣΥΦΑΚ), στην τελετή εγκαινίων που οργανώθηκε στο ακριτικό νησί. Ήδη μία φαρμακοποιός και μία βοηθός προσφέρουν υπηρεσίες φαρμακευτικής περίθαλψης στους κατοίκους του νησιού σε μια […]