23 °C Athens, GR
26/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εκατομμύρια Ευρώ στο λαβύρινθο των Περιφερειών Το Γενέθλιο της Θεοτόκου στη πόλη Μπετζάλλα Παρασημοφόρηση του νέου Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα από τον Πατριάρχη Θεόφιλο Οικουμενικός Πατριάρχης: Το αξίωμα του κληρικού είναι κατάθεση ψυχής και απαιτεί θυσία και αυτοπροσφορά Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην παρουσίαση του Βιβλίου «Ο π. Πολύκαρπος Επίσκοπος Τανάγρας» Συνεχίστηκαν για 2η μέρα οι εργασίες της 12ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Η ITA Airways συναντά τους Συνεργάτες της στην Αθήνα Ανακήρυξη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου σε Προστάτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Τη Μάλαγα της Ισπανίας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

Απόψεις: Ευτυχώς που η χώρα δεν ξανά ζεί τον καύσωνα του 1987 και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια

Απόψεις: Ευτυχώς που η χώρα δεν ξανά ζεί τον καύσωνα του 1987 και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 22 / 7 / 2023 , 9:20 από news_room

Απόψεις: Ευτυχώς που η χώρα δεν ξανά ζεί τον καύσωνα του 1987 και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια

Τα τελευταία χρόνια, και για κάθε καλοκαίρι από το 2013 διαβάζουμε ότι ο κάθε καύσωνας στη χώρα που αγγίζει τους 42-43 βαθμούς ετοιμάζεται να ξεπεράσει σε ένταση εκείνον τον παρατεταμένο πολυήμερο συνεχόμενο καύσωνα που είχε το καλοκαίρι του 1987.

Πολλοί “ειδικοί” νέοι σε ηλικία άκουσαν για εκείνον και βιάζονται κάθε χρόνο να δώσουν το χρώμα στους καύσωνες που περνά η χώρα τα τελευταία 10 χρόνια.

Οι καύσωνες έρχονται κάθε χρόνο. Τα γεγονότα του 1987 όμως γράφτηκαν στην ιστορία και παρόμοια τους δεν έχουν ξανά γίνει στην Ελλάδα από τότε.

Δεν είναι ούτε οι νεκροί, ούτε οι έγκυες γυναίκες που κατά δεκάδες γεννούσαν πρόωρα τα παιδιά τους ή και άλλες απέβαλαν, δεν είναι επίσης ούτε το συνεχόμενο κύμα καύσωνα παρόμοιο, ακόμα για μία χρονιά, για να ανοίγουν οι συζητήσεις για καύσωνα σαν του 1987.

Κάθε χρόνο θυμούνται κάποιοι νοσταλγοί την ζέστη που υπήρξε και που προκάλεσε πολλά προβλήματα. Οι καύσωνες είναι μεν αυξημένοι αλλά ηπιότεροι γιατί αν σκεφθείς πως παρά την αύξηση της κίνησης στα μεγάλα αστικά κέντρα, παρά την αλόγιστη χρήση πετρελαίου diesel κίνησης στην Αθήνα και παρά την μεγάλη εκπομπή αερίων ρύπων από τα Ι.Χ. και την μαζική χρήση κλιματιστικών που και αυτά εκπέμπουν θερμότητα στην ατμόσφαιρα οι συνθήκες είναι μόνο δύσκολες.
Παρά την διαφορά στις συνθήκες που έχουν γίνει δυσκολότερες αν αναλογιστεί κανείς την ανεξέλεγκτη χρήση των Ι.Χ. για να πάει τα σκουπίδια στον κάδο της γειτονίας που βρίσκεται μόλις 30 μέτρα από το σπίτι του, παρ’ότι η πωλήσεις των αυτοκινήτων έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και δεί συγκριτικά με την δεκαετία του 80΄ τα οχήματα που κυκλοφορούσαν ήταν σαφώς πολύ λιγότερα ενώ και οι κατά εκατομμύρια αγορές των κλιματιστικών για τα σπίτια που εκπέμπουν θερμότητα στην ατμόσφαιρα η θερμοκρασίες στην Ελλάδα είναι ανεκτές για την εποχή.

Τα δάση καίγονται σε όλο τον κόσμο, η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική αλλά παρόλη την αύξηση των θερμοκρασιών και του κλίματος στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν ακραίες θερμοκρασίες στα αστικά τους κέντρα τέτοιες που δεν συγκρίνονται με την Ελλάδα.

Προς τι λοιπόν η παραφιλολογία και ο συσχετισμός του καύσωνα του 1987 με τον καύσωνα κάθε χρόνου;. Αν δούμε 1000 νεκρούς, δεκάδες γυναίκες να γεννούν πρόωρα τα μωρά τους και 10 μέρες συνεχόμενες καύσωνα των 44-45 βαθμών ας μιλήσουμε για θερμότερο καύσωνα από το 1987 γιατί μέχρι εκείνη την ημέρα οι ακραίες θερμοκρασίες δεν συγκρίνονται με τα καταγεγραμμένα γεγονότα που είχαν συμβεί και που άφησαν το αποτύπωμα τους στην ιστορία της χώρας.

Κάθε χρόνο, προς τι λοιπόν, αυτοί οι βαρύγδουποι τίτλοι του τύπου, καύσωνας ρεκόρ δεκαετιών και καύσωνας που αγγίζει εκείνον τον καύσωνα του 1987!. Ας γίνουμε περισσότερο μετρημένοι ας μάθουμε από τα γεγονότα και όχι από το τι φανταζόμαστε ότι συμβαίνει εξάλλου κανείς ειδικός δεν βγήκε να μιλήσει και να παρομοιάσει τους καύσωνες τουλάχιστον των τελευταίων 10 χρόνων με εκείνον του 1987.

Πηγή: Ε.Κ. στο adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

petros_lazarou_mitropolitis_morfou

Εκπρόσωπος Μητροπολίτη Μόρφου – Πέτρος Λαζάρου: «Ας αφήσουμε τις ψιθυρολογίες, αρχιεπίσκοπο θα αναδείξει η σύνοδος αλλά και ο Θεός»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 23 / 11 / 2022 , 1:47 από news_room Εκπρόσωπος Μητροπολίτη Μόρφου – Πέτρος Λαζάρου: «Ας αφήσουμε τις ψιθυρολογίες, αρχιεπίσκοπο θα αναδείξει η σύνοδος αλλά και ο Θεός» Ζωντανά στο στούντιο του ΡΙΚ βρέθηκε ο εκπρόσωπος του πανιερώτατου Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτου, κ. Πέτρος Λαζάρου για να απαντήσει […]

Τα Ηνωμένα Έθνη ευχαριστούν την Ελλάδα για τη συνεισφορά της στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις

Τα Ηνωμένα Έθνη ευχαριστούν την Ελλάδα για τη συνεισφορά της στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 16 / 11 / 2022 , 7:53 από news_room Ο βοηθός γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις Ζαν-Πιέρ Λακρουά εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ισχυρή υποστήριξη της Ελλάδας στις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις των Ηνωμένων Εθνών, όπως και για τις υπηρεσίες και θυσίες του ένστολου προσωπικού της […]

Pin It on Pinterest