35 °C Athens, GR
24/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Από σήμερα στα γήπεδα, είσοδος μόνο με το ψηφιακό εισιτήριο μέσω του Gov.gr Wallet Κυπριακό, και τώρα τι; ΗΠΑ: Δήλωση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Διευθύντρια των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών Κιμ Τσιτλ Η 102η Ανώτατη Συνέλευση της AHEPA στη Λεμεσό της Κύπρου Ομογενείς βουλευτές στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ της Ι.Α.Α. «Αποστολή» και στον Πολυχώρο «Λέλα Καραγιάννη» Χρειάζεται νέα προσέγγιση στο Κυπριακό είπε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αποτύχαμε όπου υιοθετήσαμε ξένα πρότυπα» Olympic Festival Paris 2024: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ολυμπιακή χρονιά στο ΚΠΙΣΝ Εκδηλώσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας Το FBI λέει πως ένας Άνδρας και μία γυναίκα πρέπει να συνδέονται με έξι πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο νότιο Νέο Μεξικό

Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ)

Άγιος_Αιμιλιανος_Λόφος_Σκουζέ_Αθήνα_Αγιου_Αιμιλιανού_Ιερός_Ναός_σήμερα_εορτή_ειδήσεις_τώρα_αδολογαλα (29 of 29) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ)

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 18 / 7 / 2023 , 14:57 από news_room

Τελευταία τροποποίηση του άρθρου: 23:44 – 18 Ιουλίου 2023

ΛΟΦΟΣ ΣΚΟΥΖΕ – ΑΘΗΝΑ | Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζεται στον Λόφο Σκουζέ, στην Αθήνα η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αιμιλιανού. Στον ομώνυμο περικαλλή ιερό ναό του Αγίου πλησίον του Σταθμού Αττική χθές τελέστηκε μέγας εσπερινός και σήμερα 18 Ιουλίου 2023, κυριώνυμος ημέρα της εορτής του αγίου Αιμιλιανού στον ιερό ναό τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της οποίας προεξήρχε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Ρωγών κ.κ. Φιλόθεος( Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών) συμμετεχόντων του Προισταμένου του Ιερού Ναού π. Νικολάου, κληρικών και ιεροδιακόνων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πλήθους κόσμου από όλη την Αθήνα.

Ο θεοφιλέστατος επίσκοπος κ. Φιλόθεος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην ανδρεία του γενναίου Αιμιλιανού ο οποίος μαρτύρησε υπέρ Χριστού, ενάντια στα είδωλα. Ο κ. Φιλόθεος στο εμπνευσμένο κήρυγμα του τόνισε πως πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που ξεχωρίζουν για το φρόνημα τους, εκείνοι που έχουν την χάρη και που χάρη αυτών πράττουν τα σπουδαία και μεγάλα. Κλείνοντας το κήρυγμα του ο θεοφ. Επίσκοπος Ρωγών ευχήθηκε  ο Άγιος Αιμιλιανός να δίνει την ευλογία και την βοήθεια του σε όλους και όλες.

Ακολουθεί ολόκληρό το κήρυγμα του θεοφιλεστάτου επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου: 

Νύχτα πήρε ο Άγιος Αιμιλιανός το σφυρί και πήγε σε εκείνον τον ναό των ειδώλων και γκρέμισε όλα τα θυσιαστήρια, γκρέμισε όλα τα είδωλα, όλα τα κατασκευάσματα του σατανά.

Και όταν το πρωί οι φρούραρχοι συνέλαβαν έναν απλό άγνωστο και άσχετο χωρικό προκειμένου να μην πέσει οργή του ειδωλολάτρη άρχοντα επάνω τους ο ευλογημένος και γενναίος Αιμιλιανός σθεναρά ομολόγησε ότι εκείνος είναι χριστιανός, και όχι μόνο, λέει πως “εγώ έπραξα εκείνη τη μεγάλη και ηρωική πράξη για να εμποδίσω τους ανθρώπους να θυσιάζουν στα είδωλα”.

Αφού είχε έρθει ο Μέγας Κωνσταντίνος και είχε επικρατήσει η ειρήνη στην εκκλησία και είχε υπογραφεί το διάταγμα των Μεδιολάνων οι άνθρωποι να πιστεύουν και να λατρεύουν σε όποιον θεό θέλουν, μπροστά σε αυτό το φοβερό, ο Αιμιλιανός παρά του ότι ήταν υιός του τοπικού άρχοντα ο ειδωλολάτρης άρχοντας τον οδηγεί στα πιό φρικτά μαρτύρια. Και βάφτηκε το χώμα κόκκινο από τις φοβερές προσταγές των τυράννων του. Και τότε διατάσσεται να μπεί σε εκείνη τη μεγάλη και φονική φωτιά, και εισέρχεται ο Αιμιλιανός αλλά βλέπετε και τα στοιχεία της φύσεως υποκλίνονται μπροστά στους Αγίους, μπροστά στους μάρτυρες, έτσι η φωτιά αντί να κάψει τον Αιμιλιανό, κατακαίει του Δήμιους του και ανέπαφος ο Αιμιλιανός από το πύρ, παραδίδει την μαρτυρική του ψυχή στον Θεό. Αυτός είναι που μαρτύρησε στις 18 Ιουλίου, λίγο πρίν κλείσει ο 4ος αιώνας Μετά Χριστόν, το 368 και έμεινε μέσα στην εκκλησία μας ως ο νεαρότερος εκείνος και πυρφόρος βλαστός της πίστεως, ο οποίος θα μπορούσε με την πολιτική, με ελιγμούς, με διπλωματία να παρακάμψει τον εχθρό, δεν δίστασε η λεβεντιά του με το φρόνημα του να τον ομολογήσει και να θυσιαστεί.

Δείτε επίσης από τον Άγιο Αιμιλιανό Λόφου Σκουζέ την Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου 2023

Πάντα θα υπάρχουν παιδιά μου αυτοί που ξεχωρίζουν, αυτοί που έχουν το φρόνημα, που έχουν την χάρη, γιατί χωρίς την χάρη, τίποτα δεν γίνεται από αυτά τα σπουδαία και μεγάλα και ανδρεία. Και γιαυτό ακριβώς προσδιορίζουμε και προσανατολίζουμε την ζωή μας στους μάρτυρες. Ο μάρτυρας Αιμιλιανός, αυτό το βλαστάρι δεσπόζει στη μέση του μηνός Ιουλίου και τον τιμούμε από αυτή την τόσο, πραγματικά, θεσπέσια εκκλησία που του έκτισαν οι πρόγονοι μας, οι κάτοικοι εδώ, των Σεπολίων και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αυτή τη λαμπρά ακμή. Μπαίνεις μέσα και δέχεσαι το φώς, βλέποντας αυτές τις ωραιότατες αγιογραφίες καμαρώνοντας το έργο που συνέχεια επεκτείνεται παρόλη τη φτώχια και την δυσκολία μας, παρόλες τις ελλείψεις μας, η πίστη διατρανώνει και εμπνέει και τους πατέρες, όπως τον πατέρα Νικόλαο που προΐσταται των έργων αυτών ως προϊστάμενος αλλά και τους πιστούς τους χριστιανούς που ανταποκρίνονται και βοηθούν η μεγάλη αυτή πανήγυρις του αγίου Αιμιλιανού στη καρδιά της Αθήνας έχει την ιδιαίτερη ευλογία να πανηγυρίζει και να εορτάζει, να είναι βοήθεια σε όλους και όλες παιδιά μου. Αμήν.

Σήμερα αργά το απόγευμα θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και η ιερά λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αιμιλιανού στους δρόμους του Λόφου Σκούζε.

Πηγή: adologala.gr – E.K.

Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ) Αθήνα: Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ (Φωτορεπορτάζ)

Σχετικά Άρθρα

Κυριακή της Σαμαρείτιδος

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 30 / 5 / 2021 , 5:28 από news_room Σήμερα είναι η Κυριακή της Σαμαρείτιδος, σύμφωνα με την ευαγγελική περικοπή που αναγινώσκεται στη Θεία Λειτουργία. Χρονικά και εορτολογικά βρισκόμαστε στο μέσο περίπου της πορείας μας προς την Πεντηκοστή. Είναι ίσως η πιο κατάλληλη στιγμή για να γίνουμε κοινωνοί της αποκάλυψης που ο ίδιος […]

«Κουβαλούσε» στο πορτ μπαγκάζ 22 κιλά κάνναβης αλλοδαπός που συνελήφθη

«Κουβαλούσε» στο πορτ μπαγκάζ 22 κιλά κάνναβης αλλοδαπός που συνελήφθη

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 26 / 9 / 2023 , 12:46 από news_room Είκοσι συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 22 κιλών και 238 γραμμαρίων, κουβαλούσε μέσα σε σάκους, στο πορτ μπαγάζ του οχήματος που οδηγούσε, ένας αλλοδαπός που συνελήφθη χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας. Σε έρευνα […]