24 °C Athens, GR
25/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο Επίσκοπος Επιδαύρου Νικόδημος στον λαμπρό εσπερινό της Αγίας Παρασκευής στον ομώνυμο Δήμο των Αθηνών Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Ομωνύμου Δήμου Αττικής – Πρόγραμμα Αθήνα: Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού μετά τις έντονες βροχοπτώσεις 52 χρόνια Δημοκρατίας: Το μήνυμα του ΠτΔ Κωνσταντίνου Τασούλα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η ακρίβεια εξανέμισε τις αυξήσεις των εισοδημάτων» Κακοκαιρία σε εξέλιξη στη χώρα: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και προειδοποιήσεις 112 σε πολλές περιοχές Med MoU & Κύπρος ενώνουν δυνάμεις για καλύτερους ναυτιλιακούς ελέγχους Η παγκόσμια πείνα υποχωρεί, αλλά η επισιτιστική κρίση παραμένει σύμφωνα με τον ΟΗΕ Νέος Βοηθός Επίσκοπος στη Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου – Το ανακοινωθέν εργασιών της 23ης Ιουλίου 2026 Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα πλήγματα κατά του Ιράν για 13η νύχτα – Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή και άλμα στην τιμή του πετρελαίου

Στο δικαστήριο για δεύτερη ημέρα ο πρίγκιπας Χάρι, για την υπόθεση υποκλοπών

Στο δικαστήριο για δεύτερη ημέρα ο πρίγκιπας Χάρι, για την υπόθεση υποκλοπών

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 7 / 6 / 2023 , 19:41 από news_room

Ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο για να καταθέσει για δεύτερη ημέρα κατά του ομίλου MGN που εκδίδει τις εφημερίδες Daily Mirror, Sunday Mirror και Sunday People εναντίον των οποίων έχει καταθέσει αγωγή ισχυριζόμενος ότι από το 1996 ως το 2010, εν γνώσει των διευθυντικών τους στελεχών, η επιχείρηση παρακολουθούσε τα τηλεφωνήματα του.

Ο Δούκας του Σάσεξ–το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που καταθέτει σε δικαστήριο εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα–κατέθεσε χθες ότι ο Τύπος κατέστρεψε τις σχέσεις του και ότι κατά τη γνώμη του τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και η διοίκησή τους “έχουν πιάσει πάτο”.
Ο Χάρι εξετάστηκε σχεδόν πέντε ώρες χθες από τον Άντριου Γκριν, τον δικηγόρο του ομίλου MGN. Στην 50σέλιδη κατάθεσή του αλλά και κατά την εξέτασή του ο Χάρι είπε ότι ο Τύπος έχει βάψει με αίμα τα χέρια του, κατέστρεψε την εφηβεία του, διέλυσε τις φιλίες του και τις ερωτικές του σχέσεις και έσπειρε την παράνοια και την έλλειψη εμπιστοσύνης από το 1996 όταν ακόμη ήταν μαθητής.

Σαφής ήταν και η οργή του από τους υπαινιγμούς του ότι η μητέρα του, η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα, ήταν θύμα τηλεφωνικών υποκλοπών μέχρι τον θάνατό της, το 1997.

“Βίωσα εχθρικότητα από τον Τύπο από την ημέρα που γεννήθηκα”, κατέθεσε ο Χάρι χαρακτηρίζοντας “άθλια” τη συμπεριφορά του Τύπου.

Ο πρίγκιπας Χάρι εμφανίστηκε χαλαρός και μιλούσε αποφασιστικά καθώς ο Γκριν του υπέβαλε λεπτομερείς ερωτήσεις σχετικά με 33 δημοσιεύματα εφημερίδων, το περιεχόμενο των οποίων, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, συγκεντρώθηκε παρανόμως.

Σε αρκετές στιγμές ο Γκριν χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του Χάρι “απόλυτες εικασίες”.

Ο Χάρι και η αμερικανίδα σύζυγός του Μέγκαν αποποιήθηκαν τα βασιλικά τους καθήκοντα το 2020 επικαλούμενοι κυρίως την αδιακρισία του Τύπου ως κυρίαρχο παράγοντα στην απόφασή τους να μετακομίσουν στις ΗΠΑ.

‘Εκτοτε το ζευγάρι έχει διακόψει τη συνεργασία με τις μεγαλύτερες ταμπλόιντ της Βρετανίας, πολλές από τις οποίες έχουν μηνύσει ή μηνύουν σε παρεμφερείς υποθέσεις.

Κάποιες από τις ταμπλόιντ αντιμετώπισαν κυνικά την εμφάνιση του Χάρι στο δικαστήριο.

“Ο Χάρι θα πρέπει να λαχταρούσε την γλυκανάλατη αγκαλιά της Όπρα!”, λέει το πρωτοσέλιδο της Daily Mail, μια αναφορά στη συνέντευξη που παραχώρησε το ζευγάρι στην Όπρα Γουίνφρι το 2021.

Η MGN, σημερινής ιδιοκτησίας της Reach, έχει στο παρελθόν παραδεχτεί ότι κάποια από τα έντυπα που εκδίδει εμπλέκονται σε τηλεφωνικές υποκλοπές, έχοντας διευθετήσει περισσότερες από 600 καταγγελίες, αλλά ο Γκριν υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Χάρι έχει πέσει θύμα.

Υποστήριξε ότι κάποιες από τις πληροφορίες που αφορούσαν την ιδιωτική ζωή του Χάρι είτε προήλθαν από συμβούλους του Μπάκιγχαμ είτε δόθηκαν με την άδειά τους.

ΜΑΡ.ΜΙ

Φωτογραφία: EPA/NEIL HALL

Σχετικά Άρθρα

Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου

Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 30 / 9 / 2023 , 10:13 από news_room Η 26η του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 1371 ήταν μια ημέρα καθοριστική για την τύχη τόσο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας όσο και για την τύχη των βαλκανικών λαών, που συνασπισμένοι αντιμετώπισαν την προέλαση των Οθωμανών προς τη Δύση στις όχθες του ποταμού Έβρου. Ο Δεσπότης […]

Με επιτυχία η Διενοριακή Σύναξη Νέων στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας

Με επιτυχία η Διενοριακή Σύναξη Νέων στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 2 / 2024 , 20:27 από news_room Μέ τήν χάρη τοῦ Θεοῦ ἡ Ἱερά Μητρόπολή μας καί προσωπικά ὁ ἴδιος ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. κ. Ἀντώνιος ὑποδέχθηκε μέ ἰδιαίτερη χαρά καί ἀγάπη νέους καί νέες ἀπό τίς Ἐνορίες τῆς Τοπικῆς μας Ἐκκλησίας, στήν πρώτη Διενοριακή Σύναξη Νέων τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, γιά […]