32 °C Athens, GR
08/07/2025

Τελευταια Νέα
Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Παράταση δηλώσεων καθαρισμού οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης: «’Εχουμε αποκλίνει από την γνήσια και αληθινή πίστη μας, το περιεχόμενό της το ουσιαστικό» Οικουμενικός: Είναι απαράδεκτο να εξακολουθούμε σήμερα να ζούμε με φανατισμούς, μικροψυχία και προκαταλήψεις Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ελπίδα του για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Αντιοχείας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Ο Πατριάρχης Θεόφιλος δέχθηκε τον επικεφαλής του Γρ. Εκπροσωπήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας Οικουμενικός για διάλογο με Ρωμαιοκαθολικούς: Αυτό που μας ενώνει, είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μας χωρίζει Συνάντηση Υπουργών Μεταφορών Κύπρου & Ισραήλ Αποθέωση του ελληνικού καλοκαιριού από το Γαλλικό Τουριστικό Περιοδικό GEO Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών Την θλίψη του εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για την καταστροφική πλημμύρα στο Τέξας των ΗΠΑ Η τρίτη γενιά του SNFCC Youth Council εκπέμπει σήμα: «Πάμε πανηγύρι metá?».  Οι Λειψοί στην κορυφή των ελληνικών νησιών που προτιμούν οι Ιταλοί solo travelers Στο υπό ανέγερση Ιωνικό Κέντρο της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας ο Πρόεδρος Κ. Τασούλας

O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη καλοκαιρινή γιορτή της «Κιβωτού του Κόσμου»

O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη καλοκαιρινή γιορτή της «Κιβωτού του Κόσμου»

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 26 / 6 / 2023 , 22:11 από news_room

Παρουσία της Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Μουσείο Μπενάκη η καλοκαιρινή γιορτή της «κιβωτού του κόσμου».

Παρέστησαν, επίσης, υπουργοί, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, υποστηρικτές, εθελοντές και συνεργάτες της «Κιβωτού». Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Διευθυντής του του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Διευθυντής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Διασύνδεσης της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης.

Η πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου» κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου ευχαρίστησε την ΠτΔ για την παρουσία της και τον Αρχιεπίσκοπο για την προσφορά και την στήριξη του. Μίλησε για την ευθύνη της θέσης αυτής και την πορεία της Κιβωτού τους τελευταίους μήνες και αναφέρθηκε στους στόχους και στους σκοπούς.

Η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε την χαρά της και χαρακτήρισε την ημέρα «μια μέρα γιορτής που αποτελεί το επιστέγασμα προσπαθειών ενός ολόκληρου χρόνου, ώστε να ξεπεραστεί η πρόσφατη κρίση του οργανισμού και να διαλυθούν τα βαριά σύννεφα. Δεν θα μιλήσω για το παρελθόν, το έχουμε αφήσει από καιρό πίσω μας. Οι άνθρωποι που ανέλαβαν τη μεγάλη ευθύνη απέναντι στα παιδιά της Κιβωτού, ώστε κανένα να μη μείνει απροστάτευτο και να μη στερηθεί την ασφάλεια, τη στοργή, την εκπαίδευση, τη στήριξη, διαθέτουν γνώση και εμπειρία που εγγυώνται ένα φωτεινό μέλλον.

Σήμερα, περιμένοντας να παρακολουθήσω την παράσταση πάνω στο πιο αγαπημένο ίσως βιβλίο της παιδικής ηλικίας, τον «Μικρό Πρίγκιπα», βλέποντας γύρω μου τόσα ξάστερα πρόσωπα, ξαναθυμάμαι το μυστικό που λέει η αλεπού στον Πρίγκιπα: «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά». Με την καρδιά, αλλά και με πολλή δουλειά, μπορούν να μεταμορφωθούν ιδρύματα όπως αυτό σε πραγματικές κιβωτούς για τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας».

Ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό της «με τα λόγια, τα οποία η Άλκη Ζέη είχε συνοψίσει το περιεχόμενο του αξεπέραστου βιβλίου του Αντουάν ντε Σαιν-Εξυπερύ: «Βάζε στόχους, δείξε έγνοια στον διπλανό σου, και, κυρίως, αφοσιώσου σ’ αυτό που αγαπάς». Εύχομαι, στα χρόνια που θα ‘ρθουν, η «Κιβωτός του Κόσμου», εφοδιάζοντας τα παιδιά με αρχές, αναγνωρίζοντας το ταλέντο του καθενός, καλλιεργώντας το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία και μαθαίνοντάς τους την αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό, να τα βοηθήσει να πατήσουν γερά στα πόδια τους, ώστε να βρουν «αυτό που αγαπούν» και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους».
Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στα μηνύματα που παρουσιάζονταν σε μία γιγαντοοθόνη πριν από την έναρξη της εκδήλωση και έγραφαν, μεταξύ άλλων, «σας προσκαλούμε», «σας χρειαζόμαστε», «ελάτε κοντά μας» και τόνισε πως αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα και ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία.

Κατόπιν, τα παιδιά παρουσίασαν την παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» πλαισιωμένη από τραγούδια και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή επαίνων στα παιδιά της Κιβωτού που αποφοιτούν.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία της κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου:

Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα στην «Κιβωτό του Κόσμου», μια μέρα γιορτής που αποτελεί το επιστέγασμα προσπαθειών ενός ολόκληρου χρόνου, ώστε να ξεπεραστεί η πρόσφατη κρίση του οργανισμού και να διαλυθούν τα βαριά σύννεφα. Δεν θα μιλήσω για το παρελθόν, το έχουμε αφήσει από καιρό πίσω μας. Οι άνθρωποι που ανέλαβαν τη μεγάλη ευθύνη απέναντι στα παιδιά της Κιβωτού, ώστε κανένα να μη μείνει απροστάτευτο και να μη στερηθεί την ασφάλεια, τη στοργή, την εκπαίδευση, τη στήριξη, διαθέτουν γνώση και εμπειρία που εγγυώνται ένα φωτεινό μέλλον.

Σήμερα, περιμένοντας να παρακολουθήσω την παράσταση πάνω στο πιο αγαπημένο ίσως βιβλίο της παιδικής ηλικίας, τον «Μικρό Πρίγκιπα», βλέποντας γύρω μου τόσα ξάστερα πρόσωπα, ξαναθυμάμαι το μυστικό που λέει η αλεπού στον Πρίγκιπα: «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά». Με την καρδιά, αλλά και με πολλή δουλειά, μπορούν να μεταμορφωθούν ιδρύματα όπως αυτό σε πραγματικές κιβωτούς για τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας. Και εδώ θα ήθελα να συγχαρώ θερμά την κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που κατάφεραν να φέρουν τόσο σύντομα το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών. Όπως και όλους τους παιδαγωγούς και τους εθελοντές που εργάζονται για τον ίδιο σκοπό.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ στα λόγια με τα οποία η Άλκη Ζέη είχε συνοψίσει το περιεχόμενο του αξεπέραστου βιβλίου του Αντουάν ντε Σαιν-Εξυπερύ: «Βάζε στόχους, δείξε έγνοια στον διπλανό σου, και, κυρίως, αφοσιώσου σ’ αυτό που αγαπάς». Εύχομαι, στα χρόνια που θα ‘ρθουν, η «Κιβωτός του Κόσμου», εφοδιάζοντας τα παιδιά με αρχές, αναγνωρίζοντας το ταλέντο του καθενός, καλλιεργώντας το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία και μαθαίνοντάς τους την αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό, να τα βοηθήσει να πατήσουν γερά στα πόδια τους, ώστε να βρουν «αυτό που αγαπούν» και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη καλοκαιρινή γιορτή της «Κιβωτού του Κόσμου» O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη καλοκαιρινή γιορτή της «Κιβωτού του Κόσμου» O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη καλοκαιρινή γιορτή της «Κιβωτού του Κόσμου» O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη καλοκαιρινή γιορτή της «Κιβωτού του Κόσμου»

Σχετικά Άρθρα

Αλ. Τσίπρας σε Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: Η Εκκλησία προτείνει αυτό που δεν τολμά η κυβέρνηση να εφαρμόσει

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 11 / 2021 , 21:49 από news_room Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Όπως σημειώνεται, κατά τη συνομιλία τους ο κ. Τσίπρας του εξέφρασε την αγωνία του για την πορεία της πανδημίας και τον ενημέρωσε […]

Ο Εμμανουήλ Φράγκος κατέθεσε πρόταση για την καθιέρωση του Ιουνίου ως Μήνα Οικογενειακής Υπερηφάνειας

Ο Εμμανουήλ Φράγκος κατέθεσε πρόταση για την καθιέρωση του Ιουνίου ως Μήνα Οικογενειακής Υπερηφάνειας

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 7 / 7 / 2023 , 15:54 από news_room Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και μέλος της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), Εμμανουήλ Φράγκος «Φραγκούλης», συνυπέγραψε πρόταση ψηφίσματος σχετικά με την καθιέρωση του Ιουνίου ως Μήνα Οικογενειακής Υπερηφάνειας. Η εν λόγω πρόταση ψηφίσματος συγκέντρωσε στήριξη από Ευρωβουλευτές διαφορετικών κρατών και […]