32 °C Athens, GR
20/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πενήντα χρόνια κατοχής. Χρόνια εγκαρτέρησης Χαιρετισμός Επισκόπου Μεσαορίας στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου DEELforHOST Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Τραμπ Kυβερνοεπίθεση στο Κτηματολόγιο Συναντήσεις με συνδέσμους του τομέα της οινογαστρονομίας πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Τουρισμού Πλήθος πιστών από την Λέρο στον πρώτο εορτασμό της Οσίας Γαβριήλιας της Κωνσταντινουπολίτιδος Ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος στη Λιθουανία Λιτανέυτηκε ο Άγιος Αιμιλιανός στον Λόφο Σκουζέ Μνημόσυνο πεσόντων κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος Λαμπρός Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ

Το ενοριακό έργο το θέμα της Ιερατικής εννέα περιφερειών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα

Το ενοριακό έργο το θέμα της Ιερατικής εννέα περιφερειών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 8 / 6 / 2023 , 18:03 από news_room

Στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής στον Αυλώνα Αττικής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί 8 Ιουνίου 2023, η Ιερατική Σύναξη εννέα Περιφερειών της Αρχιεπισκοπής (Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄, Ζ΄, Ι΄, ΙΖ΄).

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Ανδριόπουλος και ο Αρχιδιάκονος. Παρέστησαν επίσης και οι Επίσκοποι Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος και Ρωγών κ. Φιλόθεος.

O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλωσόρισε τους ιερείς και ακολούθησε μία ευρεία σύσκεψη με θέμα τα επίκαιρα ζητήματα που αφορούν στο επιτελούμενο ενοριακό έργο και τους τρόπους ανέλιξής του. Ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος ανέπτυξε τους οραματισμούς του, αλλά και τις ποιμαντικές του κατευθύνσεις και αναφέρθηκε στην σχέση του εφημερίου με τον Επίσκοπο.

Έκανε, ακόμη, ειδική αναφορά στη διεξαγωγή του συνεδρίου στις 15 και 16 Ιουνίου, με τη συμμετοχή όλων των Ιερών Μητροπόλεων, το οποίο αποφάσισε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και στο μεγάλο διεθνές συνέδριο που διοργανώνεται για τα 100 χρόνια του περιοδικού Θεολογία, στις 12, 13, και 14 Οκτωβρίου.

Κατόπιν, ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος, όπου οι ιερείς αναφέρθηκαν στα διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην Ενορία, στο πλαίσιο ανάπτυξης της ποιμαντικής τους δράσης.

Μετά την Σύναξη οι ιερείς ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και στις δομές της Κατασκήνωσης.

 

Το ενοριακό έργο το θέμα της Ιερατικής εννέα περιφερειών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα

Σχετικά Άρθρα

Η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά την μνήμη του Αποστόλου Παύλου

Αρχιεπισκοπική Θ. Λειτουργία για τον Ιδρυτή της Εκκλησίας της Ελλάδος Απόστολο Παύλο στον ομώνυμο Ι.Ν. της οδού Ψαρών

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 30 / 6 / 2021 , 7:02 από news_room Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε και εφέτος η Εκκλησία της Ελλάδος την ιερή μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το πρωί της 29ης Ιουνίου 2021 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τέλεσε το μυστήριο της Θείας […]

Με χορό και με τραγούδι οι Έλληνες της Αυστραλίας υποδέχθηκαν το 2021

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 1 / 1 / 2021 , 22:44 από news_room Φωτογραφία: Μια μεγάλη παρέα ομογενών που υποδέχθηκε το 2021 στο «Κέντρο». Οι φωτογραφίες είναι του Κώστα Ντεβέ. Παρά τον θόρυβο-και την ανησυχία- που προκλήθηκε από το πέρασμα μιας γυναίκας, θετικής στον κορονοϊό, από το εστιατόριο Katialo στο Eaton Mall του Oakleigh, πολυάριθμοι ομογενείς επέλεξαν […]