29 °C Athens, GR
13/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την κατασκήνωση του Αγίου Παύλου Δήμος Αθηναίων: Τριήμερος δωρεάν δερματολογικός έλεγχος σε τρία Δημοτικά Ιατρεία Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης Χειροτονία νέου Ιεροδιακόνου στην Μητρόπολη Λέρου την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 Β. Σπανάκης: «Νέοι Πρότυποι Κανονισμοί Λειτουργίας για τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια» Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιρλανδίας στην Κύπρο Επίσκεψη ρωμαιοκαθολικών φοιτητών-στελεχών του Βατικανού στην Ιερά Σύνοδο Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην επετειακή εκδήλωση: «50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο» Στα ύψη ο υδράργυρος την ερχόμενη εβδομάδα – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εγκαινίασε τον πρώτο Ι. Ναό του Αγίου Παϊσίου στην πέμπτη ήπειρο

Συμβουλές για τη διατήρηση της Ελληνικής Γλώσσας από τον Δρ. Αναστάσιο Κουλαρμάνη

Συμβουλές για τη διατήρηση της Ελληνικής Γλώσσας από τον Δρ. Αναστάσιο Κουλαρμάνη

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 26 / 6 / 2023 , 21:32 από news_room

Ο Δρ Αναστάσιος Κουλαρμάνης προσφέρει συμβουλές για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε τη διατήρηση της Ελληνικής Γλώσσας

Οι δεξιότητες του παιδιού σας στην ελληνική γλώσσα είναι έντονες το καλοκαίρι

Το καλοκαιρινό διάλειμμα είναι μια περίοδος χαλάρωσης και διασκέδασης, αλλά είναι επίσης μια ευκαιρία για τους γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά τους να διατηρήσουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην ελληνική γλώσσα. Η συνεχής εξάσκηση κατά τη διάρκεια του διαλείμματος μπορεί να αποτρέψει την απώλεια μάθησης και να εξασφαλίσει ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν τη γλωσσική τους επάρκεια. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε αποτελεσματικές στρατηγικές που μπορούν να εφαρμόσουν οι γονείς για να υποστηρίξουν τα παιδιά τους στην εξάσκηση της ελληνικής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Δημιουργήστε ένα πλούσιο γλωσσικό περιβάλλον

Δημιουργήστε ένα περιβάλλον πλούσιο σε γλώσσα στο σπίτι εκθέτοντας τα παιδιά σε ελληνόγλωσσο υλικό, όπως βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες. Ενθαρρύνετέ τα να διαβάσουν ελληνική λογοτεχνία, να συμμετάσχουν σε συζητήσεις για τον ελληνικό πολιτισμό και να εξερευνήσουν διαδικτυακές πηγές στα ελληνικά. Η βύθιση σε ένα ελληνόφωνο περιβάλλον ενθαρρύνει τη συνεχή γλωσσική έκθεση και ενθαρρύνει την εξάσκηση της γλώσσας.

Ενσωματώστε την ελληνική γλώσσα στις καθημερινές δραστηριότητες

Ενσωματώστε τα ελληνικά στις καθημερινές δραστηριότητες και ρουτίνες. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να επισημαίνουν αντικείμενα γύρω από το σπίτι με τα ελληνικά τους ονόματα, να απαγγέλλουν το ελληνικό λεξιλόγιο κατά την προετοιμασία του γεύματος ή να παίζουν παιχνίδια που βασίζονται στη γλώσσα κατά τη διάρκεια των οικογενειακών συγκεντρώσεων. Κάνοντας τη χρήση της ελληνικής γλώσσας φυσικό μέρος της καθημερινής ζωής, τα παιδιά θα έχουν τακτικές ευκαιρίες να εξασκούνται και να ενισχύουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες.

Ενθαρρύνετε τη Δίγλωσση Επικοινωνία

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να χρησιμοποιούν ελληνικά κατά τη διάρκεια συνομιλιών με μέλη της οικογένειας, συγγενείς ή ελληνόφωνους φίλους. Υποστηρίξτε και επαινέστε τις προσπάθειές τους, ακόμα κι αν κάνουν λάθη. Δημιουργήστε ευκαιρίες για τα παιδιά να εξασκηθούν στην ομιλία της ελληνικής μέσω τηλεφωνημάτων ή βιντεοκλήσεων με συγγενείς στην Ελλάδα ή να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις ή εργαστήρια ελληνικής γλώσσας στην κοινότητα.

Εξερευνήστε τον Ελληνικό Πολιτισμό

Το καλοκαιρινό διάλειμμα προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να εξερευνήσετε τον ελληνικό πολιτισμό και τις παραδόσεις. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να συμμετέχουν σε ελληνικές πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως εκμάθηση παραδοσιακών ελληνικών χορών, μαγειρική ελληνικών συνταγών ή δημιουργία χειροτεχνιών εμπνευσμένων από την ελληνική τέχνη. Αυτές οι δραστηριότητες όχι μόνο ενισχύουν την πολιτιστική τους σύνδεση αλλά παρέχουν και πλαίσια για την εξάσκηση της ελληνικής γλώσσας.

Χρησιμοποιήστε τεχνολογία και διαδικτυακούς πόρους

Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία και τους διαδικτυακούς πόρους για να κάνετε την πρακτική της γλώσσας ελκυστική και διαδραστική. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφαρμογές εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, ιστότοποι και διαδικτυακές πλατφόρμες που προσφέρουν γλωσσικές ασκήσεις, παιχνίδια και διαδραστικά μαθήματα. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να εξερευνήσουν αυτούς τους πόρους, να συμμετάσχουν σε διαδικτυακές γλωσσικές κοινότητες ή να παρακολουθήσουν ελληνικές ταινίες ή κινούμενα σχέδια με υπότιτλους.

Σχεδιάστε Δραστηριότητες Ελληνικής Γλώσσας

Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα ή προγραμματίστε δραστηριότητες στην ελληνική γλώσσα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αφιερώστε αφιερωμένο χρόνο κάθε μέρα για γλωσσική εξάσκηση, είτε πρόκειται για ανάγνωση ελληνικών βιβλίων, εξάσκηση δεξιοτήτων γραφής ή ενασχόληση με γλωσσικές ασκήσεις. Ενσωματώνοντας τακτικές γλωσσικές δραστηριότητες στην καθημερινή ρουτίνα, τα παιδιά θα αναπτύξουν τη συνήθεια να εξασκούν τα ελληνικά με συνέπεια.

Οργανώστε τις ημερομηνίες αναπαραγωγής γλώσσας

Συντονίστε ραντεβού παιχνιδιού με άλλες ελληνόφωνες οικογένειες ή παιδιά που μαθαίνουν ελληνικά. Αυτό επιτρέπει στα παιδιά να αλληλεπιδρούν με συνομηλίκους και να εξασκούν τις γλωσσικές τους δεξιότητες σε ένα κοινωνικό πλαίσιο. Ενθαρρύνετέ τα να συμμετάσχουν σε συζητήσεις, να παίξουν γλωσσικά παιχνίδια ή να συνεργαστούν σε έργα που απαιτούν τη χρήση της ελληνικής.

Γίνετε πρότυπο γλώσσας

Οι γονείς μπορούν να λειτουργήσουν ως γλωσσικά πρότυπα επιδεικνύοντας το δικό τους ενδιαφέρον για την εκμάθηση και την εξάσκηση της ελληνικής. Συμμετάσχετε σε συζητήσεις, διαβάστε ελληνικό υλικό και δείξτε ενθουσιασμό για τον ελληνικό πολιτισμό. Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να εκτιμήσουν και να δώσουν προτεραιότητα στη γλωσσική πρακτική όταν βλέπουν τους γονείς τους να αγκαλιάζουν τη γλώσσα.

Το καλοκαιρινό διάλειμμα προσφέρει μια πολύτιμη ευκαιρία στα παιδιά να διατηρήσουν και να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην ελληνική γλώσσα. Δημιουργώντας ένα περιβάλλον πλούσιο σε γλώσσα και ενσωματώνοντας τα ελληνικά στις καθημερινές δραστηριότητες, οι γονείς μπορούν να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους στην εξάσκηση της ελληνικής κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Με συνεπή πρακτική και γονική καθοδήγηση, τα παιδιά μπορούν να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τη γλωσσική τους επάρκεια και να ενισχύουν τη σύνδεσή τους με την ελληνική τους κληρονομιά.

Photo: GOARCH/Dimitrios Panagos

Σχετικά Άρθρα

Πρώτη Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Παναγία Δοβρά και τρισάγιο για τα θύματα των Τεμπών

Πρώτη Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Παναγία Δοβρά και τρισάγιο για τα θύματα των Τεμπών

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 3 / 3 / 2023 , 10:10 από news_room Την Τετάρτη 1 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε την πρώτη Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγo στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων τέλεσε τρισάγιο για τα […]

Ο Υπουργός Μεταφορών συμμετείχε σε εκπαιδευτικά σεμινάρια οδήγησης μοτοσικλέτας

Ο Υπουργός Μεταφορών συμμετείχε σε εκπαιδευτικά σεμινάρια οδήγησης μοτοσικλέτας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 5 / 9 / 2022 , 6:33 από news_room Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος επισκέφτηκε σήμερα την πίστα «Daytona» και συμμετείχε στα εκπαιδευτικά σεμινάρια οδήγησης μοτοσικλέτας που διοργανώνει ο Όμιλος Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας. Στις δηλώσεις του ο κ. Καρούσος ανέφερε πως «ήρθα και […]