20 °C Athens, GR
01/10/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Σύδνεϋ Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου 15 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία Η ανάπλαση από τον δήμο Αθηναίων του πάρκου στα Κουντουριώτικα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουδαπέστη Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Δήμαρχο Πεντέλης Μητρόπoπολη Καστορίας: Έναρξη Νεανικών δραστηριοτήτων Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας Ομαδική αγωγή κατά του γαλλικού κράτους και του «συστημικού ρατσισμού»

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 3 / 6 / 2023 , 23:51 από news_room

Το απόγευμα του Σαββάτου, 3ης Ιουνίου 2023, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της τοπικής Ρ/Καθολικής Εκκλησίας της Αιγύπτου παρέστη στην τελεσθείσα στον Ρ/Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Αλεξανδρείας Θεία Λειτουργία, της οποίας πρόεστη ο Εκλαμπρότατος Καρδινάλιος κ.Kurt Kuch, Πρόεδρος της Ποντιφικής Επιτροπής για την ενότητα των Χριστιανών, στα πλαίσια των διεξαγομένων εργασιών της διεθνούς Μικτής Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρ/Καθολικής Εκκλησίας στην Μ.Πόλη.

Κατά την ομιλία του ο Καρδινάλιος κ.Kuch, Συμπρόεδρος της διεθνούς Μικτής Θεολογικής Επιτροπής εξήρε την σπουδαιότητα του θεολογικού διαλόγου μεταξύ των Χριστιανικών Εκκλησιών, ιδιαιτέρως όταν αυτός διεξάγεται στην Πόλη του Μ.Αλεξάνδρου, του Αποστόλου Μάρκου, των Μεγάλων Πατέρων και Διδασκάλων της πίστεως των πρώτων χριστιανικών αιώνων και των θεμελιωτών του Μοναχισμού.

Επίσης, εξέφρασε προς τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ.Θεόδωρο Β’ την ευγνωμοσύνη της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας και του Προκαθημένου της, Πάπα Φραγκίσκου, για την αβραμιαία φιλοξενία των πολυμελών αντιπροσωπιών των δύο Εκκλησιών και την άρτια διοργάνωση των εργασιών της Επιτροπής.

Στην Ευχαριστιακή Σύναξη της Ρ/Καθολικής Κοινότητος Αλεξανδρείας συμμετείχαν επίσης, οι Σεβασμιώτατοι Καρδινάλιος κ. Joseph W. Tobin, Αρχιεπίσκοπος Newark ΗΠΑ, κ.Claudio Gugerotti, Αρχιεπίσκοπος Ravello Ιταλίας και Πρόεδρος της Ποντιφικής Επιτροπής επί των Ανατολικών Εκκλησιών, κ. Nicolas Thevenin, Αποστολικός Νούντσιος στην Αίγυπτο, κ.Roland Minnerath, Αρχιεπίσκοπος Dijon Γαλλίας, κ. Bruno Forte, Αρχιεπίσκοπος Chieti Ιταλίας, κ. Brian Farrell, Επίσκοπος Abitine Ιταλίας και Γραμματέας της Ποντιφικής Επιτροπή για την Ενότητα των Χριστιανών, κ. Charles Morerod, Επίσκοπος Λωζάννης Ελβετίας, κ. Krzysztof Nitkiewicz, Επίσκοπος Sandomierz Πολωνίας και Επίσκοπος κ.Claudio, Αποστολικός Βικάριος Αιγύπτου.

Παρέστησαν επίσης ο Σεβ.Μητροπολίτης Πισιδίας κ.Ιώβ, Συμπρόεδρος της διεθνούς Μικτής Θεολογικής Επιτροπής, οι εκπροσωπούντες την Ορθόδοξη Εκκλησία στον Θεολογικό διάλογο αρχιερείς, ιερείς και λαϊκοί θεολόγοι, οι Σεβ. Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Γουϊνέας κ.Γεώργιος, Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμων και Πηλουσίου κ.Νάρκισσος, εκπρόσωποι άλλων χριστιανικών δογμάτων και πλήθος πιστών.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας

Φωτογραφίες κ.Γρηγορίου Χαλιακοπούλου

Σχετικά Άρθρα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην ετήσια Γενική Συνέλευση του CIBA

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην ετήσια Γενική Συνέλευση του CIBA

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 16 / 6 / 2023 , 5:04 από news_room Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέστη χθές 15 Ιουνίου 2023 στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Cyprus International Business Association, στη Λεμεσό. Στον χαιρετισμό του Πρόεδρου στη Συνέλευση, ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι τα […]

ΚΚΕ: Τα νέα ψίχουλα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 8 / 1 / 2022 , 23:23 από news_room «Τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να ανακουφίσει τα λαϊκά νοικοκυριά από την κατάργηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την ενέργεια, που από την πρώτη στιγμή έχει προτείνει το ΚΚΕ», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο […]

Pin It on Pinterest