37 °C Athens, GR
17/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Προφήτης Ηλίας ο δεύτερος Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού Ο Γέρων Χαλκηδόνος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, στους εορτασμούς για την επέτειο του εκχριστιανισμού των Ρως του Κιέβου Πατριαρχική Λειτουργία για την εκατονταετηρίδα της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων Παρουσίαση της νέας Πλατφόρμας ΕΚΦΡΑCY για την Ενίσχυση της Φωνής των Νέων στη Δημοκρατία Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος άνοιξε το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ Πρώτος εορτασμός της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Η διαταγή “δόθηκε”: «Σκοτώστε τον Μακάριο» Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πέρθης από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Η γιορτή της μουσικής και του χορού στη Βόρεια Εύβοια – Εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο Στο 1,49% του ΑΕΠ το ποσοστό δαπανών για Έρευνα & Ανάπτυξη στην Ελλάδα

Η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις στηρίζει σταθερά την ανανέωση του Πουέρτο Ρίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις στηρίζει σταθερά την ανανέωση του Πουέρτο Ρίκο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 6 / 2023 , 1:28 από news_room

NEWSROOM | Η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις δεσμεύεται να υποστηρίξει την ανάκαμψη και την ανανέωση του Πουέρτο Ρίκο. Το 2021 , ο Πρόεδρος Μπάιντεν ξεκλείδωσε δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση καταστροφών και θέσπισε ιστορικές επεκτάσεις προγραμμάτων οικονομικής και υγειονομικής βοήθειας για το Πουέρτο Ρίκο. Έκτοτε, η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έχει βασιστεί σε αυτές τις άνευ προηγουμένου επενδύσεις για να διασφαλίσει ότι το Πουέρτο Ρίκο έχει ισχυρά θεμέλια για βιώσιμη ανάπτυξη.

Η ατζέντα του Προέδρου Μπάιντεν για την Επένδυση στην Αμερική – συμπεριλαμβανομένης της ιστορικής νομοθεσίας όπως το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης (ARP), ο Δικομματικός Νόμος για τις Υποδομές (BIL), ο Νόμος για τα CHIPS και η Επιστήμη και ο Νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA) – αποδίδει αποτελέσματα και φέρνει καλές θέσεις εργασίας στο νησί . Το Πουέρτο Ρίκο είναι πλέον ένα πιο ελκυστικό μέρος για τις εταιρείες να επενδύσουν, να επεκταθούν και να προωθήσουν την ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ. Για παράδειγμα, η Biosimilar Solutions Inc. επενδύει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια στην Aguadilla για να δημιουργήσει εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης αφιερωμένες στην έρευνα, την ανάπτυξη και την κατασκευή βιοομοειδών θεραπειών.

Η χρηματοδότηση του Δικομματικού Νόμου για τις Υποδομές έχει ήδη παράσχει 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια για δεκάδες έργα υποδομής σε όλο το Πουέρτο Ρίκο. Αυτό περιλαμβάνει περίπου 596,1 εκατομμύρια δολάρια για μεταφορές – δρόμους, γέφυρες, δημόσια συγκοινωνία, λιμάνια και αεροδρόμια – και 185 εκατομμύρια δολάρια για καθαρό νερό. Η κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο επένδυσε επίσης το ARP State and Local Fiscal Recovery Fund σε σημαντικά έργα, συμπεριλαμβανομένων 223 εκατομμυρίων δολαρίων για υποδομές νερού, 100 εκατομμυρίων δολαρίων για επισκευές δρόμων και 279 εκατομμυρίων δολαρίων για επισκευή σχολικών κτιρίων που υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς του 2020. Και από τις 13 Μαΐου 2023, περισσότερα από 600.097 νοικοκυριά λαμβάνουν προσιτό internet υψηλής ταχύτητας. Τέλος, βάσει του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού, νέες δυνατότητες για υπεράκτια αιολική ενέργεια ανοίγονται κατά μήκος των ακτών του Πουέρτο Ρίκο, επιτρέποντας στο Υπουργείο Εσωτερικών να διερευνήσει τις πωλήσεις μισθώσεων αιολικής ενέργειας σε προνομιακές περιοχές.

Φιλοξένησε τον Οικονομικό Διάλογο του Πουέρτο Ρίκο για την προώθηση των δεσμεύσεων του συνόλου της κυβέρνησης στο Πουέρτο Ρίκο

Τον Απρίλιο του 2022, ο Πρόεδρος Μπάιντεν διόρισε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εμπορίου Ντον Γκρέιβς για να υπηρετήσει ως Συντονιστής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πουέρτο Ρίκο. Ως μέρος αυτής της δέσμευσης, η Σύμβουλος Εσωτερικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου Σούζαν Ράις, η Ανώτερη Σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζούλι Ροντρίγκεζ και ο αναπληρωτής γραμματέας Γκρέιβς φιλοξένησαν τον Κυβερνήτη Πέδρο Πιερλουίζι και μέλη του υπουργικού συμβουλίου του στον Λευκό Οίκο για τον εναρκτήριο Οικονομικό Διάλογο του Πουέρτο Ρίκο τον Δεκέμβριο του 2022 . Η ιστορική συνάντηση συγκέντρωσε την ηγεσία του Πουέρτο Ρίκο και την Ομάδα Εργασίας του Λευκού Οίκου για το Πουέρτο Ρίκο να εγκρίνει ένα πλάνο ενεργειών που θα εφαρμόσουν από κοινού η ομοσπονδιακή και η περιφερειακή κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του 2023, με επίκεντρο: 1) ανάπτυξη εργατικού δυναμικού, 2) υποδομές, ενέργεια και ανθεκτικότητα, 3) οικοδόμηση μιας διαφοροποιημένης οικονομίας και 4) βελτίωση της διακυβέρνησης και δεδομένα.

Για να προωθήσει αυτές τις ενέργειες, ο αναπληρωτής γραμματέας Graves ταξίδεψε στο Πουέρτο Ρίκο τον Φεβρουάριο του 2023 για να συναντηθεί με κυβερνητικούς, πολιτικούς, ακαδημαϊκούς, κοινοτικούς και ιδιωτικούς ηγέτες. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, ο αναπληρωτής γραμματέας Graves, ο συντονιστής του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης του Λευκού Οίκου, Gene Sperling, και αξιωματούχοι του Υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσαν από κοινού την έγκριση του Πουέρτο Ρίκο για έως και 109 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια της State Small Business Credit Initiative, επιτρέποντας στην Τράπεζα Οικονομικής Ανάπτυξης του Πουέρτο Ρίκο να κάνει δάνεια και παροχή εξασφαλίσεων για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ο αναπληρωτής γραμματέας Graves ανακοίνωσε επίσης ένα βραβείο σχεδόν 3 εκατομμυρίων δολαρίων από το πρόγραμμα Connecting Minority Communities της Εθνικής Διοίκησης Τηλεπικοινωνιών και Πληροφοριών στο Universidad del Sagrado Corazón για να γεφυρώσει το ψηφιακό χάσμα στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Παρείχε άνευ προηγουμένου ανακούφιση και πραγματοποίησε μόνιμες επενδύσεις για τις οικογένειες, τους εργαζόμενους, τους δήμους και τις επιχειρήσεις του Πουέρτο Ρίκο

Οι εδαφικές και 79 δημοτικές κυβερνήσεις του Πουέρτο Ρίκο έλαβαν 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε Κρατικά και Τοπικά Ταμεία Δημοσιονομικής Ανάκαμψης του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης (ARP) για να ανταποκριθούν στις επιπτώσεις της πανδημίας στη δημόσια υγεία και τις οικονομικές επιπτώσεις. Αυτές οι ιστορικές επενδύσεις περιλάμβαναν πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια για την ανταμοιβή των εργαζομένων με αμοιβή μπόνους και 143 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν τις τοπικές κυβερνήσεις να διατηρήσουν τις βασικές υπηρεσίες και να διατηρήσουν την αστυνομία και τους πυροσβέστες στη δουλειά. Επιπλέον, από τον Ιούλιο του 2022, οι δάσκαλοι των δημόσιων σχολείων στο νησί άρχισαν να λαμβάνουν μηνιαία αύξηση μισθού 1.000 $, η οποία κατέστη εν μέρει δυνατή μέσω του ARP.

Για να υποστηρίξει τις οικογένειες του Πουέρτο Ρίκο, το ARP του Προέδρου Μπάιντεν διεύρυνε τα φορολογικά οφέλη σε άνευ προηγουμένου κλίμακα, επεκτείνοντας την Παιδική Φορολογική Πίστωση (CTC) στο Πουέρτο Ρίκο σε όλες τις οικογένειες με τουλάχιστον ένα παιδί, φέρνοντας μόνιμα τα επιδόματα CTC σε ισοτιμία με την ηπειρωτική χώρα. Το 2022, το Υπουργείο Οικονομικών και ο συντονιστής ARP του Λευκού Οίκου Gene Sperling συμμετείχαν σε εκτεταμένη προσέγγιση για να διασφαλίσουν ότι όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες στο Πουέρτο Ρίκο έλαβαν το CTC. Ως αποτέλεσμα, περισσότερες από 250.000 οικογένειες στο Πουέρτο Ρίκο έλαβαν την πίστωση, μια αύξηση πάνω από εξαπλάσια από πριν από την ψήφιση του ARP, μειώνοντας δραματικά την παιδική φτώχεια. Το μέσο ετήσιο επίδομα ήταν 4.700 δολάρια ανά οικογένεια, με περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια να εκταμιεύονται σε οικογένειες στο Πουέρτο Ρίκο.

Το Πρόγραμμα Βοήθειας Έκτακτης Ενοικίασης ARP παρείχε 250 εκατομμύρια δολάρια σε ενοίκιο και βοήθεια κοινής ωφέλειας έως τον Δεκέμβριο του 2022, παρέχοντας 244.000 πληρωμές σε νοικοκυριά στο Πουέρτο Ρίκο που αντιμετωπίζουν την απειλή έξωσης. Επιπλέον, χιλιάδες ιδιοκτήτες σπιτιών λαμβάνουν βοήθεια μέσω του Ταμείου Βοήθειας για Ιδιοκτήτες Κατοικιών της ARP και τα κεφάλαια ARP έχουν βοηθήσει επίσης 750 προγράμματα παιδικής φροντίδας να παραμείνουν ανοιχτά.

Για να ενισχύσει τους εργαζομένους και τις μικρές επιχειρήσεις σε όλο το νησί, η ARP επέκτεινε σημαντικά την έκδοση του Πουέρτο Ρίκο της Earned Income Tax Credit (EITC), τετραπλασιάζοντας τα οφέλη για τους εργαζόμενους μέσω της πρώτης ομοσπονδιακής επένδυσης στο EITC του Πουέρτο Ρίκο από τότε που ιδρύθηκε η πίστωση πριν από σχεδόν 50 χρόνια. . Επιπλέον, η ARP επένδυσε στην επαγγελματική κατάρτιση και την οικονομική ανάπτυξη μέσω μιας Πρόκλησης Good Jobs της Διοίκησης Οικονομικής Ανάπτυξης επιχορήγηση, που απονεμήθηκε στην UnidosUS για την εκπαίδευση των Πορτορικανών για ποιοτικές θέσεις εργασίας στις αναπτυσσόμενες κατασκευαστικές και αεροδιαστημικές βιομηχανίες. Τέλος, η διοίκηση Μπάιντεν-Χάρις παρέδωσε πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια ARP για την προστασία των κερδισμένων συνταξιοδοτικών παροχών 2.600 εργαζομένων και συνταξιούχων που καλύπτονται από το Gastronomical Workers Union Local 610 και το Metropolitan Hotel Association Pension Fund με έδρα το Σαν Χουάν.

Για να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα, η Διοίκηση Μικρών Επιχειρήσεων (SBA) επέκτεινε το δίκτυο των προγραμμάτων επιχειρηματικής βοήθειας χρηματοδοτώντας δύο Γυναικεία Επιχειρηματικά Κέντρα που εξυπηρετούν γυναίκες ιδρυτές, επενδύοντας 1 εκατομμύριο δολάρια σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα Community Navigator για οικονομική ανάκαμψη και αδειοδοτώντας δύο εταιρείες επενδύσεων μικρών επιχειρήσεωνγια την προώθηση επενδύσεων κεφαλαίων εκκίνησης στο Πουέρτο Ρίκο. Η SBA παρείχε επίσης πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε χαμηλότοκα δάνεια, οικονομική ανακούφιση και επιχορηγήσεις σε μικρές επιχειρήσεις στο Πουέρτο Ρίκο κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Και τον Απρίλιο του 2023, το Ταμείο Κοινοτικής Ανάπτυξης Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων του Υπουργείου Οικονομικών απένειμε 226 εκατομμύρια δολάρια σε 69 πιστωτικές ενώσεις και ένα ταμείο δανείων στο Πουέρτο Ρίκο μέσω του Προγράμματος Equitable Recovery .

Διευρυμένη πρόσβαση σε ομοσπονδιακούς πόρους για τις αγροτικές κοινότητες

Το Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε την επέκταση του Rural Partners Network (RPN) στο Πουέρτο Ρίκο τον Νοέμβριο του 2022. Μόνο 10 πολιτείες και το Πουέρτο Ρίκο επωφελούνται από αυτό το πρόγραμμα εξ ολοκλήρου της κυβέρνησης για να βοηθήσουν τις αγροτικές κοινότητες να αποκτήσουν πρόσβαση σε ομοσπονδιακούς πόρους για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κατασκευή υποδομών , και υποστήριξη έργων τοπικής οικονομικής ανάπτυξης. Το RPN περιλαμβάνει 16 κοινότητες : Mayagüez, Maricao, Guanica, Utuado, Jayuya, Ciales, Orocovis, Villalba, Ponce, Adjuntas, Barranquitas, Coamo, Fajardo, Ceiba, Naguabo και El Yunque National Forest. Αυτές οι κοινότητες λαμβάνουν μόνιμο ομοσπονδιακό προσωπικό πλήρους απασχόλησης για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση προκλήσεων από την ανοικοδόμηση υποβαθμισμένων υποδομών έως τη βελτίωση των συνθηκών στέγασης και την παροχή υπηρεσιών σε έναν αυξανόμενο ηλικιωμένο πληθυσμό.

Προτεραιότητα στην ευημερία των παιδιών και των οικογενειών του Πουέρτο Ρίκο

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και Διοίκησης Ανθρωπίνων Υπηρεσιών για Παιδιά και Οικογένειες, το Τμήμα Οικογένειας του Πουέρτο Ρίκο (PRDoF) και το Πανεπιστήμιο του Πουέρτο Ρίκο υπέγραψαν ένα μνημόνιο κατανόησης (MOU) τον Μάρτιο του 2023 που περιγράφει ένα 5- ετήσιο σχέδιο για την παροχή ετήσιων υποτροφιών 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων για 214 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που παρακολουθούν πτυχίο κοινωνικής εργασίας, αρχής γενομένης από το φθινόπωρο του 2023. Το Μνημόνιο Συνεννόησης θα βοηθήσει επίσης το PRDoF να διατηρήσει ειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς και να προσελκύσει ταλέντα χρησιμοποιώντας πόρους του Τίτλου IV-E για την πληρωμή διδάκτρων και αύξηση των μισθών του προσωπικού. Επιπλέον, η επέκταση του Ταμείου Αρωγής για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από την ARP επέτρεψε σε 97 κολέγια και πανεπιστήμια του Πουέρτο Ρίκο να παράσχουν οικονομική βοήθεια σε περισσότερους από 213.000 φοιτητές μόνο το 2021.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν κάλεσε το Κογκρέσο να περάσει νομοθεσία για τη μετάβαση του Πουέρτο Ρίκο από το τρέχον ανώτατο όριο της ομοσπονδιακής επιχορήγησης μπλοκ διατροφής του NAP, το οποίο είναι ανεπαρκές για να καλύψει τις ανάγκες του νησιού, στο πρόγραμμα SNAP που χρησιμοποιείται από άλλες πολιτείες. Για να προετοιμαστεί για μια μετάβαση, το Υπουργείο Γεωργίας πραγματοποίησε 4 κρατικές επισκέψεις ανταλλαγής το 2022 για αξιωματούχους του Πουέρτο Ρίκο για να μάθουν για τις λειτουργίες του SNAP. έχει συνάψει σύμβαση για μετάφραση εγχειριδίων, οδηγών και σχετικού υλικού SNAP στα ισπανικά· και υποστήριξε τις προσπάθειες του Πουέρτο Ρίκο να δώσει στους συμμετέχοντες στο NAP πρόσβαση σε υπηρεσίες κατάρτισης και υποστήριξης για εργασία παρόμοιες με αυτές που απαιτούνται στο SNAP. Οι εργασίες για την υποστήριξη της μετάβασης συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023.

Προστατευμένες κοινότητες από περιβαλλοντικές, υγειονομικές και γεωλογικές απειλές

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ Μπάιντεν-Χάρις συνεχίζει να προωθεί τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη στο Πουέρτο Ρίκο προστατεύοντας παράλληλα τις κοινότητες από περιβαλλοντικές απειλές και απειλές για την υγεία. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του Journey to Justice τον Ιούλιο του 2022, ο διαχειριστής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) Michael Regan άκουσε από πρώτο χέρι από περιβαλλοντικά ευάλωτες κοινότητες σε όλο το Πουέρτο Ρίκο. Δεσμεύτηκε ότι η EPA θα αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση των δυσανάλογων επιπτώσεων της ρύπανσης στο Salinas, στη Guayama, στο Caño Martin Peña και στο σύστημα εκβολών του κόλπου San Juan. προκλήσεις σχετικά με την πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό στις αγροτικές κοινότητες· και θέματα διαχείρισης χωματερών και στερεών αποβλήτων.

Για να παραδώσει αυτά τα αποτελέσματα, η EPA έχει ήδη ανακοινώσει περισσότερα από 185 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση Δικομματικής Νομοθεσίας Υποδομών (BIL) για την παροχή καθαρού και ασφαλούς νερού σε όλο το Πουέρτο Ρίκο. Για πρώτη φορά, μικρές αγροτικές κοινότητες που δεν εξυπηρετούνται από την Αρχή Υδραγωγών και Αποχετεύσεων του Πουέρτο Ρίκο θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για τα τοπικά τους συστήματα πόσιμου νερού. Η EPA ανακοίνωσε επίσης μια επένδυση 1,6 εκατομμυρίων δολαρίωνγια την έναρξη της διαδικασίας καθαρισμού και εκ νέου ανάπτυξης χώρων στους δήμους Aibonito, Aguas Buenas, Corozal και Las Piedras, επιπλέον των εκατομμυρίων δολαρίων σε κονδύλια BIL για τον καθαρισμό τοποθεσιών υπερταμείων, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκης φυτοφαρμάκων III, Τοποθεσίες μόλυνσης των υπόγειων υδάτων Corozal Well και Cidra. Τον Νοέμβριο του 2022, η EPA ανακοίνωσε ότι η εταιρική σχέση San the Juan Bay Estuary θα λάβει περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα πέντε ετών για ένα έργο διαχείρισης και αποκατάστασης που επικεντρώνεται σε κοινότητες με ανησυχίες περιβαλλοντικής δικαιοσύνης. Και τον Απρίλιο του 2023, η EPA επέλεξε το Διαμερικανικό Πανεπιστήμιο του Πουέρτο Ρίκο για να λειτουργήσει ως Κέντρο Τεχνικής Βοήθειας για Ευημερούσες Κοινότητες Περιβαλλοντικής Δικαιοσύνης , λαμβάνοντας τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τις κοινότητες σε όλο το Πουέρτο Ρίκο να αποκτήσουν πρόσβαση σε ομοσπονδιακά κεφάλαια.

Τον Φεβρουάριο του 2023, η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS) του Υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια για τη διεξαγωγή των πρώτων εναέριων μαγνητικών και ραδιομετρικών ερευνών υψηλής ανάλυσης πάνω από το Πουέρτο Ρίκο και τα γύρω ύδατα. Τα δεδομένα που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν από το USGS, το Πανεπιστήμιο του Πουέρτο Ρίκο στο Mayagüez και άλλες ομάδες για τη βελτίωση της γνώσης των γεωλογικών κινδύνων, όπως οι σεισμοί και οι κατολισθήσεις. Αυτή η χρηματοδότηση βασίζεται στο συνεχιζόμενο έργο ανθεκτικότητας που ενίσχυσε η υπουργός Εσωτερικών Deb Haaland κατά την επίσκεψή της στο Πουέρτο Ρίκο τον Νοέμβριο του 2022.

Επένδυση σε Μεγάλα Έργα Δημοσίων Υποδομών

Η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις επενδύει πρωτοφανείς πόρους για την ανοικοδόμηση της υποδομής της Αμερικής. Για το σκοπό αυτό, το Σώμα Μηχανικών Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (Σώμα Στρατού) ίδρυσε τον Απρίλιο του 2023 την «Task Force Virgin Islands Puerto Rico».του οποίου το αφοσιωμένο προσωπικό και οι πόροι θα παρέχουν επίβλεψη, ηγεσία και διαχείριση για την εκτέλεση σημαντικών έργων, συμπεριλαμβανομένων των έργων Caño Martín Peña και Rio Puerto Nuevo. Φέτος, το Σώμα Στρατού εγκαινιάζει την πρώτη φάση μιας επένδυσης 163 εκατομμυρίων δολαρίων Δικομματικού Νόμου για τις Υποδομές για τη βυθοκόρηση πάνω από δύο μίλια του Caño Martin Peña, τη φύτευση 35 στρεμμάτων και την κατασκευή ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων. Η κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο επένδυσε επιπλέον 130 εκατομμύρια δολάρια σε κονδύλια του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης για το έργο, το οποίο θα ωφελήσει περισσότερους από 26.000 κατοίκους που εγκαταστάθηκαν κατά μήκος του παλιρροϊκού καναλιού, βελτιώνοντας σημαντικά την υγεία, την ασφάλεια και τις ευκαιρίες, μειώνοντας τη συχνή επαφή των κατοίκων με μολυσμένα νερά πλημμύρας. Τον Ιούνιο του 2023, το Σώμα Στρατού ανέθεσε σύμβαση βυθοκόρησης για τη βελτίωση της εμπορικής ναυσιπλοΐας στο λιμάνι του Σαν Χουάν, η οποία χρηματοδοτήθηκε εν μέρει μέσω επένδυσης άνω των 45,5 εκατομμυρίων δολαρίων Δικομματική Νόμος για τις Υποδομές. Και τον Δεκέμβριο του 2022, το Σώμα Στρατού έσπασε το πρώτο από μια σειρά συμβάσεων για το έργο μείωσης των ζημιών από πλημμύρες στο Rio Puerto Nuevo. Όταν ολοκληρωθεί, αυτό το έργο 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα μειώσει τον σοβαρό κίνδυνο πλημμύρας για χιλιάδες σπίτια, εμπορικά και δημόσια κτίρια στο Σαν Χουάν.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις επεκτείνει επίσης τις υποδομές μεταφορών του Πουέρτο Ρίκο. Από τον Σεπτέμβριο του 2022, το Υπουργείο Μεταφορών (DOT) έχει χορηγήσει πολλές νέες επιχορηγήσεις, συμπεριλαμβανομένων 90 εκατομμυρίων δολαρίων για βελτιώσεις δρόμων και ενός νέου δρόμου ταχείας κυκλοφορίας στο Διακρατικό PR-2 στο Mayaguez. Σχεδόν 1,6 εκατομμύρια δολάρια για μια μελέτη σχεδιασμού για την επανασύνδεση των κοινοτήτων στο Santurce, San Juan, που χωρίζεται από την Baldorioty de Castro Expressway. και μια επιχορήγηση $220.000 Safe Streets for All για την ανάπτυξη ενός σχεδίου δράσης για την πρόληψη ατυχημάτων στο San Juan. Τον Απρίλιο του 2023, η DOT επέλεξε τον δήμο της Ισαμπέλα για να λάβει επιχορήγηση από τις ακμάζουσες κοινότητες για τεχνική βοήθεια για την υλοποίηση επενδύσεων στις μεταφορές.

Βάλτε σε λειτουργία τα ταμεία αντιμετώπισης καταστροφών για τον τυφώνα Φιόνα

Το 2022, ο τυφώνας Φιόνα έφτασε στην ξηρά μόλις δύο ημέρες πριν από την πενταετή επέτειο του τυφώνα Μαρία, καταστρέφοντας τη νότια περιοχή του Πουέρτο Ρίκο. Αμέσως, η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις κινητοποιήθηκε για να υποστηρίξει τις προσπάθειες ανάκαμψης. Στις 3 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος Μπάιντεν επισκέφθηκε την πόλη Πόνσε για να επιβεβαιώσει την αμέριστη υποστήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, δηλώνοντας: «Θέλω ο λαός του Πουέρτο Ρίκο να ξέρει ότι είμαι αφοσιωμένος, ολόκληρη η κυβέρνησή μου έχει δεσμευτεί να σταθεί δίπλα σας σε κάθε βήμα όσο χρειαστεί».

Σε απάντηση στη δήλωση καταστροφής του τυφώνα Φιόνα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) ενέκρινε περισσότερα από 891 εκατομμύρια δολάρια σε κονδύλια έκτακτης ανάγκης για το Πουέρτο Ρίκο, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 636 εκατομμυρίων δολαρίων σε επιχορηγήσεις για την υποστήριξη σχεδόν 740.000 νοικοκυριών. Επιπλέον, η χρηματοδότηση της Δημόσιας Βοήθειας της FEMA για την αποζημίωση των κοινοτήτων για εργασίες έκτακτης ανάγκης και μόνιμες επισκευές ξεπέρασε τα 146 εκατομμύρια δολάρια. Η FEMA άνοιξε 43 Κέντρα Ανάκτησης Καταστροφών στις πληγείσες περιοχές, συναντώντας περισσότερους από 169.000 επιζώντες από καταστροφές για να τους βοηθήσει να αποκτήσουν πρόσβαση σε ομοσπονδιακά προγράμματα αποκατάστασης, ενώ ομάδες Βοήθειας Επιζώντων Καταστροφών επισκέφτηκαν σχεδόν 51.000 σπίτια και έκαναν πάνω από 35.000 κλήσεις για να προσφέρουν καθοδήγηση, βοήθεια και αιτήσεις για ομοσπονδιακές και να εξασφαλίσουν ότι τη έλαβαν όσοι ήταν επιλέξιμοι για βοήθεια.

Το Υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης (HUD) διέθεσε 166 εκατομμύρια δολάρια για την αποκατάσταση του τυφώνα Φιόνα και τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις του Φεβρουαρίου 2022. Το HUD συνεργάστηκε επίσης με τη Δημόσια Αρχή Στέγασης του Πουέρτο Ρίκο για να στεγάσει εκτοπισμένες οικογένειες και να καθαρίσει τις πλημμυρισμένες μονάδες. Το επιτόπιο γραφείο του HUD στο Σαν Χουάν πρόσφερε βοήθεια στους πληγέντες δήμους για την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση των αναγκών προτεραιότητας μετά τη Φιόνα, ανακοίνωσε αμέσως μορατόριουμ 90 ημερών στις κατασχέσεις και παρείχε πόρους για την ανακούφιση των ιδιοκτητών σπιτιού. Επιπλέον, το HUD χορήγησε γρήγορα ρυθμιστικές ευελιξίες για να επιτρέψει στις δημοτικές κυβερνήσεις να αντικαταστήσουν τις πλημμυρισμένες οικονομικά προσιτές κατοικίες με νέες κατασκευές και να χρηματοδοτήσουν βασικές υπηρεσίες όπως τροφή, νερό και καταφύγιο έκτακτης ανάγκης. Η Διοίκηση Μικρών Επιχειρήσεων (SBA) παρενέβη επίσης για να υποστηρίξει το κρίσιμο οικοσύστημα μικρών επιχειρήσεων του Πουέρτο Ρίκο,

Ο τυφώνας Fiona κατέστρεψε διάφορα εξαρτήματα μεταφοράς, διανομής και παραγωγής του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας του Πουέρτο Ρίκο, με αποτέλεσμα πρόσθετες απαιτήσεις σε ένα ήδη εύθραυστο δίκτυο. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η απειλή για τη ζωή, την υγεία και την ασφάλεια, η FEMA, το Υπουργείο Ενέργειας, η EPA και το Σώμα Μηχανικών Στρατού ίδρυσαν την Task Force Stabilization System Power του Πουέρτο Ρίκο τον Οκτώβριο του 2022 για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Πουέρτο Ρίκο να σταθεροποιήσει το δίκτυο. να εκτελέσετε την απαιτούμενη συντήρηση και να καλύψετε τη ζήτηση των πελατών. Η Task Force βρίσκεται στη διαδικασία σύναψης σύμβασης 350 MW προσωρινής παραγωγής ενέργειας για να παράσχει πρόσθετη δυναμικότητα στην Αρχή Ηλεκτρικής Ενέργειας του Πουέρτο Ρίκο για να συνεχίσει τις μακροπρόθεσμες εργασίες ανάκτησης από τον τυφώνα Irma, τον τυφώνα Maria και τους σεισμούς του 2020. Το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής Palo Seco επιλέχθηκε ως ο πρώτος ιστότοπος που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με προσωρινές μονάδες παραγωγής ενέργειας περίπου 150 MW. Πρόσθετα 200 MW προσωρινής παραγωγής σε άλλες εγκαταστάσεις σχεδιάζεται να λειτουργήσει μέχρι την αιχμή της εποχής των τυφώνων του 2023. Αυτές οι ενέργειες θα υποστηρίξουν τις συνεχείς επισκευές στο υπάρχον σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, προϋπόθεση για μια επιτυχημένη μετάβαση σε υποδομές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μεγιστοποιημένα και βελτιωμένα κονδύλια αποκατάστασης από καταστροφές

Βασιζόμενη στην απελευθέρωση δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κονδύλια ανάκαμψης του τυφώνα Μαρία που κρατήθηκαν πίσω από την κυβέρνηση Τραμπ, η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο για τον εξορθολογισμό και την επιτάχυνση των δαπανών. Μέχρι σήμερα, η FEMA έχει υποχρεώσει περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει το Πουέρτο Ρίκο να ανακάμψει από τον τυφώνα Μαρία και τους σεισμούς του 2020.

Επιπλέον, το HUD έχει υποχρεώσει πάνω από 19 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια Κοινοτικής Αναπτυξιακής Επιχορήγησης – Αποκατάστασης από Καταστροφές (CDBG-DR) για να βοηθήσει το Πουέρτο Ρίκο στην ανοικοδόμηση χωρίς αποκλεισμούς, ανθεκτικές κοινότητες. Τα αρχικά αποτελέσματα περιλαμβάνουν περισσότερα από 5.000 σπίτια που επισκευάστηκαν. 24 πολυοικογενειακά έργα που εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση. 6.000 εκτοπισμένοι ενοικιαστές γίνονται ιδιοκτήτες σπιτιού. περισσότερες από 3.000 υπάρχουσες μικρές επιχειρήσεις που λαμβάνουν υποστήριξη για να ανακάμψουν και να αναπτυχθούν· Περισσότερες από 1.500 νέες μικρές επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν μέσω του Προγράμματος Θερμοκοιτίδων και Επιταχυντών Μικρών Επιχειρήσεων. και σχεδόν 2.500 άτομα λαμβάνουν επαγγελματική κατάρτιση για να εκμεταλλευτούν νέες ευκαιρίες εργατικού δυναμικού. Αυτά τα κεφάλαια είναι επίσης εξουσιοδοτημένα για την κάλυψη του μεριδίου τοπικής χρηματοδότησης 10 τοις εκατό που απαιτείται για την ολοκλήρωση έργων FEMA.

Οι υποχρεώσεις χρηματοδότησης της FEMA περιλαμβάνουν σχεδόν 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάκαμψη του τυφώνα Μαρία από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Απρίλιο του 2023, αντιπροσωπεύοντας περισσότερα από 2.620 έργα για την ανοικοδόμηση δρόμων, σχολείων, εγκαταστάσεων αναψυχής και άλλα, με περίπου 937 εκατομμύρια δολάρια από αυτά τα κονδύλια να χρηματοδοτούν άμεσα δημοτικά έργα. Για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας, περίπου το 88 τοις εκατό των έργων Δημόσιας Βοήθειας της FEMA περιέχουν χρηματοδότηση για δραστηριότητες όπως η προστασία από τις καιρικές συνθήκες και η εγκατάσταση λειτουργιών ανθεκτικών στις καταιγίδες. Κατά την ίδια περίοδο, η FEMA διέθεσε άλλα 370 εκατομμύρια δολάρια κυρίως για την επισκευή και την ανοικοδόμηση δημόσιων κτιρίων που επλήγησαν από τους σεισμούς του 2020, βασιζόμενη στους πόρους που χορηγήθηκαν το 2022 στο πλαίσιο του Προγράμματος Χορηγίας Μετριασμού Κινδύνων της FEMA για σεισμική ανακατασκευή έως και 55 σχολείων με κόστος περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια.

Για να επιταχύνει περαιτέρω τα έργα ανάκαμψης σε όλο το Πουέρτο Ρίκο, η FEMA συνεργάστηκε με το Κεντρικό Γραφείο Ανάκτησης, Ανασυγκρότησης και Ανθεκτικότητας (COR3) το 2022 για να αυξήσει το μερίδιο του κόστους του έργου που καλύπτεται από το πρόγραμμα προκαταβολής κεφαλαίου κίνησης από 25 σε 50 τοις εκατό, δίνοντας στο Πουέρτο Ρίκο δήμους, κρατικούς φορείς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς περισσότερη ρευστότητα για την έναρξη κατασκευαστικών συμβάσεων.

Επιταχυνόμενη κατασκευή ενός καθαρού, ανθεκτικού και προσιτού ενεργειακού δικτύου

Η αποκατάσταση και η σκλήρυνση του ενεργειακού δικτύου του Πουέρτο Ρίκο παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις, με πάνω από 12 δισεκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης για την ανάκαμψη του τυφώνα Μαρία αφιερωμένη στη δημιουργία ενός πιο ανθεκτικού και βιώσιμου δικτύου και στην παροχή πρόσβασης σε θέσεις εργασίας καλής ποιότητας. Τον Φεβρουάριο του 2022, το Υπουργείο Ενέργειας (DOE), το HUD, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (το οποίο περιλαμβάνει τη FEMA) και η κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για τη μεγιστοποίηση των ομοσπονδιακών επενδύσεων και την επιτάχυνση των εργασιών για την ενίσχυση του δικτύου. Αυτή η συμφωνία ξεκίνησε τη Μελέτη Ανθεκτικότητας και Μετάβασης στο Πλέγμα του Πουέρτο Ρίκο σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (PR100), που χρηματοδοτήθηκε με κονδύλια ανάκαμψης του Hurricane Maria και με την τεχνική υποστήριξη του Εθνικού Εργαστηρίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και πέντε άλλων εθνικών εργαστηρίων. Το PR100 είναι ένας οδικός χάρτης με γνώμονα την κοινότητα για να βοηθήσει το Πουέρτο Ρίκο να επιτύχει τον στόχο του για ηλεκτρική ενέργεια 100% από ανανεώσιμες πηγές έως το 2050 και να αυξήσει την ενεργειακή ανθεκτικότητα και την οικονομική προσιτότητα. Τον Ιανουάριο του 2023, η DOE και η FEMA κυκλοφόρησαν την ετήσια έκθεση προόδου PR100 και φιλοξένησαν ένα διαδικτυακό σεμινάριο στο οποίο η Γραμματέας Ενέργειας Jennifer Granholm, η διαχειριστής της FEMA Deanne Criswell και ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο Pedro Pierluisi περιέγραψαν την κοινή τους δέσμευση για τη δημιουργία ανθεκτικών υποδομών και τη δημιουργία καθαρής ενέργειας λύσεις. Και τον Μάρτιο του 2023, η Γραμματέας Granholm πραγματοποίησε την τέταρτη επίσκεψή της στο Πουέρτο Ρίκο, στο πλαίσιο της περιοδείας PR100 Community Engagement Tour.

Τον Οκτώβριο του 2022, ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεσμεύτηκε να αναπτύξει περισσότερους πόρους από το DOE και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες για να επισπεύσει τον μετασχηματισμό του ενεργειακού συστήματος του Πουέρτο Ρίκο. Για να διευκολυνθεί αυτή η προσπάθεια, ανέθεσε στον Γραμματέα Granholm να ηγηθεί της Ομάδας Ανάκτησης και Εκσυγχρονισμού Πλέγματος του Πουέρτο Ρίκο , η οποία περιλαμβάνει τις DOE, HUD, FEMA, το Υπουργείο Γεωργίας, την EPA και το Υπουργείο Εμπορίου, σε συνεργασία με την Fortaleza, το Κεντρικό Γραφείο για Recovery, Reconstruction, and Resiliency (COR3), Puerto Rico Electric Power Authority, LUMA Energy, Genera PR, το Puerto Rico Energy Bureau και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.

Με 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τον Νόμο περί Ενοποιημένων Πιστώσεων του 2023, η DOE ίδρυσε το Ταμείο Ενεργειακής Ανθεκτικότητας του Πουέρτο Ρίκο για εγκατάσταση ηλιακής ενέργειας σε στέγες κατοικιών, ενεργειακή ανθεκτικότητα, μη κερδοσκοπικές συνεργασίες και εκπαίδευση εργατικού δυναμικού καθαρής ενέργειας. Η DOE αναμένει να ανακοινώσει ένα επίσημο αίτημα για προτάσεις το καλοκαίρι του 2023 με στόχο την ταχεία εγκατάσταση ηλιακών και αποθηκευτικών χώρων στέγης κατοικιών για ευάλωτα νοικοκυριά, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία. Προς υποστήριξη της μετάβασης του Πουέρτο Ρίκο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η DOE επέλεξε την Cooperativa Hidroeléctrica de la Montaña στο Utuado, σε συνεργασία με τη Fundación Borincana και την Pecan Street, για να λάβει ένα βραβείο 200.000 $ Inclusive Energy Innovation για να διευκολύνει την εγκατάσταση ηλιακών και αποθήκευσης στον τελευταίο όροφο . DOE’s 2023Το Clean Energy Innovator Fellowship θα υποστηρίξει επίσης έξι πρόσφατους πτυχιούχους και επαγγελματίες της ενέργειας για να εργαστούν σε έργα καθαρής ενέργειας στην Cooperativa Hidroeléctrica de la Montaña, καθώς και στο Πουέρτο Ρίκο Energy Bureau και στη LUMA Energy.

Τέλος, η κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο επένδυσε κεφάλαια του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης για να παράσχει σε επιχειρήσεις του Πουέρτο Ρίκο έως και 25.000 $ σε κίνητρα για την κάλυψη του κόστους έργων πράσινης ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας. Και η FEMA ανακοίνωσε την έγκριση της πρώτης φάσης ενός έργου 97 εκατομμυρίων δολαρίων της Αρχής Ηλεκτρικής Ενέργειας του Πουέρτο Ρίκο για το σχεδιασμό ενός νέου συστήματος μικροδικτύου με ηλιακή ενέργεια για το Vieques και το Culebra, χρησιμοποιώντας τη χρηματοδότηση ανάκαμψης του τυφώνα Μαρία.

Πηγή: adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Επέκταση των ποδηλατικών υποδομών – Προώθηση της ποδηλασίας ως μέσο διακίνησης

Επέκταση των ποδηλατικών υποδομών – Προώθηση της ποδηλασίας ως μέσο διακίνησης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 11 / 12 / 2021 , 23:37 από news_room Στο πλαίσιο των δράσεων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για προώθηση της ποδηλασίας ως μέσο διακίνησης, καθώς και της πολυτροπικότητας των διακινήσεων, δρομολογούνται για κατασκευή από το Κράτος άλλα 55 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων που θα προστεθούν στα υφιστάμενα 186 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων που υπάρχουν παγκύπρια. […]

Πρόσκληση Τζο Μπάϊντεν στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο να αναπέμψει Δέηση στην Ορκομωσία του

Πρόσκληση Τζο Μπάϊντεν στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο να αναπέμψει Δέηση στην Ορκομωσία του

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 20 / 1 / 2021 , 4:10 από news_room Ο Νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζό Μπάϊντεν προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής  κ.κ. Ελπιδοφόρο να αναπέμψει Δέηση στην Ορκομωσία του. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος προσκλήθηκε από την Επιτροπή Προεδρικής Ορκωμοσίας, προκειμένου να αναπέμψει δέηση κατά τη διαδικτυακή […]