20 °C Athens, GR
01/10/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Σύδνεϋ Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου 15 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία Η ανάπλαση από τον δήμο Αθηναίων του πάρκου στα Κουντουριώτικα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουδαπέστη Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Δήμαρχο Πεντέλης Μητρόπoπολη Καστορίας: Έναρξη Νεανικών δραστηριοτήτων Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας Ομαδική αγωγή κατά του γαλλικού κράτους και του «συστημικού ρατσισμού»

Ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Μητροπολίτη Πολωνίας Σάββα

Ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Μητροπολίτη Πολωνίας Σάββα

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 6 / 6 / 2023 , 18:40 από news_room

Tην 6η Ιουνίου 2023 η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ εδέχθη στο Πατριαρχικό Γραφείο τους μετέχοντες στις διεξαγόμενες στην Μεγάλη Πόλη εργασίες της διεθνούς Μικτής Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρ/Καθολικής Εκκλησίας εκπροσώπους της

Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Πολωνίας, Ελλογιμωτάτους Καθηγητές κ.κ. Jerzy Ostapczuk και Jersy Betlejko, προς τους οποίους παρέδωσε Πατριαρχικό εγκόλπιο, για να το κομίσουν εκ μέρους Του στον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.Σάββα.

Απευθυνόμενος προς τους κ.κ. Καθηγητές ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης, αφού πατρικώς εξέφρασε ευχαριστίες προς αυτούς για την λυσιτελή συμμετοχή τους στις εργασίες της Μικτής Θεολογικής Επιτροπής, εξεδήλωσε την αγάπη και τον σεβασμό του προς τον πολιό Προκαθημένο της Πολωνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο οποίος εφέτος άγει το ογδοηκοστό πέμπτο έτος της ζωής του, ως και το εικοστό πέμπτο έτος της Πρωθιεραρχικής διακονίας Του.

«Σέβομαι και τιμώ τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη σας κ. Σάββα ως σοφό εκκλησιαστικό άνδρα, αλλά και ως ικανό οιακοστρόφο της Εκκλησίας της Πολωνίας. Γνωρίζοντας καλά ότι οι αρετές της δικαιοσύνης, της πίστεως, της ειλικρίνειας και της θυσιαστικής αγάπης προς την Εκκλησία είναι εκ των αρχών που κοσμούν την προσωπικότητά Του, είμαι πεπεισμένος ότι η Πρωθιεραρχική καρδία Του συστενάζει και συμπάσχει μαζί μας, εξαιτίας των ανακυπτόντων προς το ιεραποστολικό μας έργο προσκομμάτων και των πάσης φύσεως αδικιών και αναδέλφων συμπεριφορών, τις οποίες υφιστάμεθα στην πολύπαθη Αφρική, στην ήπειρο επί της οποίας θα κριθεί οριστικώς το μέλλον του κόσμου, σύμφωνα με τους λόγους του πεφωτισμένου και πολυπείρου πνευματικού Πατέρα και Προκατόχου μου, αοιδίμου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρού Παρθενίου Γ᾿.

Είμαι βέβαιος ότι κατά τούτην την εύσημον επέτειο, ο Μακαριώτατος Πολωνίας θα ορθοτομήσει τον λόγο της Αληθείας, καταδικάζοντας κάθε έννοια βιαίας, εκδικητικής, άδικης και αντικανονικής πράξεως σε βάρος της Δευτεροθρόνου Πρεσβυγενούς Εκκλησίας των Αλεξανδρέων και του εμπεριστάτου ποιμνίου της, το οποίο διψά μόνον για Χριστό Εσταυρωμένον, αλλά εν τέλει πάντοτε Αναστάντα και Νικητή».

Σχετικά Άρθρα

Tίμησαν τη Μαρία Κάλλας στο Ηρώδειο

Tίμησαν τη Μαρία Κάλλας στο Ηρώδειο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 18 / 9 / 2023 , 23:32 από news_room Παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο του επετειακού προγράμματος για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσίασε στο κατάμεστο Ηρώδειο, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου -τη μέρα που […]

Μνήμη του Οσίου Αθανασίου, κτίτορος της Μονής των Μετεώρων – 20 Απριλίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 20 / 4 / 2021 , 14:32 από news_room Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του πρώην αρχιτελώνου της Ιεριχούς, του Αποστόλου Ζακχαίου, ο οποίος μετά τη δημόσια μεταμέλειά του εντάχθηκε στον κύκλο των Ο΄ μαθητών. Επίσης, εορτάζουμε τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Αναστασίου, επισκόπου Αντιοχείας, των Μαρτύρων Ακινδύνου, […]

Pin It on Pinterest