20 °C Athens, GR
01/10/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Σύδνεϋ Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου 15 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία Η ανάπλαση από τον δήμο Αθηναίων του πάρκου στα Κουντουριώτικα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουδαπέστη Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Δήμαρχο Πεντέλης Μητρόπoπολη Καστορίας: Έναρξη Νεανικών δραστηριοτήτων Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας Ομαδική αγωγή κατά του γαλλικού κράτους και του «συστημικού ρατσισμού»

Εργασίες της διημερίδας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενίσχυση του διαλόγου

Εργασίες της διημερίδας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενίσχυση του διαλόγου

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 2 / 6 / 2023 , 17:17 από news_room

Στις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ορθόδοξη Εκκλησία στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, στην ανάγκη τερματισμού κάθε πολεμικής σύγκρουσης και της διαφύλαξης του αγαθού της ειρήνης, καθώς και στη σπουδαιότητα του διαλόγου ως του μόνου μέσου επίλυσης των διαφορών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στην ομιλία του, την Πέμπτη, 1η Ιουνίου 2023, κατά την έναρξη των εργασιών διημερίδος που διοργάνωσε στην Πόλη, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το “Transatlantic Policy Network on Religion & Diplomacy”.

Την πρώτη ημέρα οι εργασίες της ενημερωτικής συνάντησης πραγματοποιήθηκαν στο Φανάρι και έλαβαν μέρος διπλωμάτες και πανεπιστημιακοί Καθηγητές από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και πολλές Ευρωπαϊκές χώρες που μετέχουν στο Δίκτυο. Ομιλίες απηύθηναν επίσης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του διαχριστιανικού και του διαθρησκευτικού διαλόγου και στις σχετικές πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτας, ο οποίος μαζί με την διακεκριμένη Πανεπιστημιακό Δρ. Ελισάβετ Προδρόμου, αναφέρθηκαν στις προσπάθειες της Ορθοδόξου Εκκλησίας για την αντιμετώπιση του διεθνούς προβλήματος των σύγχρονων μορφών εμπορίας και εκμετάλλευσης ανθρώπων (human trafficking & modern slavery) και στις πρωτοβουλίες της Μητρός Εκκλησίας για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για το ζήτημα αυτό, καθώς και ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, ο οποίος αναφέρθηκε στο Νομικό Καθεστώς του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σήμερα, Παρασκευή, οι σύνεδροι μετέβησαν στην Ι. Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου στεγάζεται η ιστορική Θεολογική Σχολή Οικουμενικού Πατριαρχείου, και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία και την προσφορά της στα Θεολογικά Γράμματα από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, Ηγούμενο της Μονής.

Το μεσημέρι, στη Σχολή μετέβη ο Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο των εν τη Πόλει ΡΚαθολικών κ. Massimiliano Palinuro, και είχε σύντομη συνάντηση και συνέφαγε με τους συνέδρους, καθώς και με όμιλο αποφοίτων της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, οι οποίοι πραγματοποιούν την καθιερωμένη προσκυνηματική επίσκεψή τους στην Πόλη. Το απόγευμα, στην Αίθουσα Τελετών της κλειστής από το 1971 Σχολής, πραγματοποιήθηκε η καταληκτήρια συνεδρία της διημερίδος.

Εργασίες της διημερίδας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενίσχυση του διαλόγου Εργασίες της διημερίδας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενίσχυση του διαλόγου Εργασίες της διημερίδας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενίσχυση του διαλόγου Εργασίες της διημερίδας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενίσχυση του διαλόγου Εργασίες της διημερίδας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενίσχυση του διαλόγου

Σχετικά Άρθρα

Στην παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος για την Κρήτη του 2030 ο Πρωθυπουργός

Στην παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος για την Κρήτη του 2030 ο Πρωθυπουργός

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 26 / 1 / 2023 , 3:51 από news_room Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε σήμερα το μεσημέρι στο Ηράκλειο στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Κρήτη του 2030, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 480 έργα, προϋπολογισμού 7,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Είναι ένα σχέδιο το οποίο έχει […]

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Την Βουδαπέστη & την Μπολόνια θα επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 9 / 2021 , 23:00 από news_room Ἀνακοινοῦται ὅτι τήν Παρασκευήν, 10ην Σεπτεμβρίου 2021, ἡ Α.Θ.Παναγιότης ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος ἀναχωρεῖ εἰς Βουδαπέστην διά νά παραστῇ καί νά ὁμιλήσῃ εἰς τάς καταληκτηρίους ἐκδηλώσεις τοῦ Διεθνοῦς Εὐχαριστιακοῦ Συνεδρίου τῆς Ρωμαιοκαθολικῆς Ἐκκλησίας τῇ παρουσίᾳ τῆς Α. Ἁγιότητος […]

Pin It on Pinterest