29 °C Athens, GR
25/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Από σήμερα στα γήπεδα, είσοδος μόνο με το ψηφιακό εισιτήριο μέσω του Gov.gr Wallet Κυπριακό, και τώρα τι; ΗΠΑ: Δήλωση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Διευθύντρια των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών Κιμ Τσιτλ Η 102η Ανώτατη Συνέλευση της AHEPA στη Λεμεσό της Κύπρου Ομογενείς βουλευτές στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ της Ι.Α.Α. «Αποστολή» και στον Πολυχώρο «Λέλα Καραγιάννη» Χρειάζεται νέα προσέγγιση στο Κυπριακό είπε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αποτύχαμε όπου υιοθετήσαμε ξένα πρότυπα» Olympic Festival Paris 2024: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ολυμπιακή χρονιά στο ΚΠΙΣΝ Εκδηλώσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας Το FBI λέει πως ένας Άνδρας και μία γυναίκα πρέπει να συνδέονται με έξι πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο νότιο Νέο Μεξικό

Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου

Απόψεις Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου EUROPEAN VISA LOTTERY

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 25 / 6 / 2023 , 18:22 από news_room

Ένα σύστημα κερδοφορίας μίας μεταναστευτικής βίζας ίσως είναι η αρχή για την παροχή ελπίδας σε πιθανούς μετανάστες που μπορεί να πνιγούν μέσα σε βάρκα ή σκάφος ανοιχτά της Μεσογείου για την εύρεση μίας πιθανής καλύτερης ζωής και καλύτερων ευκαιριών στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Ένα σύστημα όπως το DV Lottery των Ηνωμένων Πολιτειών που θα επιτρέπει να συγκεντρώνονται όλες οι πιθανές ανοιχτές θέσεις των Κρατών Μελών της Ευρωζώνης και θα τις διαθέτει σε μία ουσιαστικά κλήρωση κάποιων χιλιάδων μεταναστών όπου θα πληρούν και κάποια θεσμικά κριτήρια.

Αντί λοιπόν να αποφασίζουν οι πολίτες τρίτων χωρών να πληρώσουν έναν δουλέμπορο, αντί να αποφασίσουν να πάρουν το ρίσκο να επιβιβαστούν σε ένα παλιοκάραβο και να έχουν πολλές ή δεκάδες πιθανότητες να χάσουν τα χρήματα που πλήρωσαν εκείνοι αλλά και να πάν χαμένα τα χρήματα που πληρώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε τρίτα κράτη για την συγκράτηση των ροών ας θεμελιωθεί μία λοταρία με όλες τις θέσεις που μπορούν κάθε χρόνο να εισέρχονται νόμιμα σε κράτη μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης πολίτες που θέλουν να εργαστούν σε αυτή.

Σίγουρα θα είναι μεγάλη ελπίδα για ξένους να μπορούν να αιτηθούν και να περιμένουν την κλήρωση μία φορά τον χρόνο για να λάβουν έγγραφα εργασίας και ίσως προσωρινής παραμονής σε χώρες κράτη.

Ας μην επιλέγουν την χώρα, ας επιλέγει τυχαία η ευρωπαϊκή ένωση για εκείνους αλλά ας δοθεί η ευκαιρία σε εκείνους να μπορούν να διεκδικήσουν νόμιμη παραμονή με την αίτηση τους από τον υπολογιστή τους.

Σίγουρα μπορεί να είναι μία μεγάλη ιδέα, ένα σχέδιο που μπορεί να μην εφαρμοστεί ποτέ αλλά αν γίνει πράξη σίγουρα θα κοστίσει λιγότερα χρήματα, λιγότερες μέριμνες σε θεσμικό επίπεδο για την ολοένα αυξανόμενη μεταναστευτική ροή προς την ευρωζώνη.

Ως ένωση αντί να θεσπίζεται μόνο ευρω-στρατός ας θεσπιστούν δικαιώματα των κρατών να ζητούν όσους μετανάστες μπορούν να εισέλθουν νόμιμα σε αυτές αλλά και το δικαίωμα σε ξένους που πιθανόν να βρεθούν στα χέρια δουλέμπορων να ζητήσουν με αξιοπρέπεια την είσοδο τους στην Ευρώπη.

Το δουλεμπόριο από ξένους είναι σίγουρα το πιό προσοδοφόρο επάγγελμα των τελευταίων χρόνων μετά από εκείνο των πειρατών πλοίων. Η εκμετάλλευση ανθρώπων ολοένα και αυξάνεται από κυβερνήσεις τρίτων χωρών αλλά και στην Ευρώπη γίνονται λανθασμένες κινήσεις από χώρες μέλη κυρίως του Ευρωπαϊκού Βορρά που κλείνουν σύνορα και παύουν συζητήσεις.

Μία λύση που ίσως να δώσει και ανάσα στα νησιά που υπάρχουν hot spot με δεκάδες μετανάστες που αντί να είναι τουριστικά θέρετρα χαρακτηρίζονται κακώς από ευρωπαίους ως περιοχές κράτησης μεταναστών δίνοντας τη λάθος εικόνα αλλά και την πίεση στις κυβερνήσεις να στηρίξουν τις οικονομίες των νησιών όπως η Λέσβος, η Χίος, η Λέρος, η Κώς με μέτρα που κοστίζουν ξανά και ξανά στον κρατικό προϋπολογισμό.

Ας ληφθεί μια λύση ελπίδας, μία λύση στήριξης προς όλους εκείνους που θέλουν να αποκτήσουν το δικαίωμα να ζήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον με περισσότερη δικαιοσύνη και ελπίδα.

Κείμενο – Ε.Κ. στο adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Κύπρο – Τον Δέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 2 / 2021 , 23:08 από news_room Τη στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου τόνισαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την κατ΄ιδίαν συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Προεδρικό Μέγαρο. Καλωσορίζοντας τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για […]

ΝΑΤΟ

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ συναντώνται σήμερα για να καταδικάσουν τη Ρωσία

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 30 / 3 / 2022 , 19:16 από news_room Αντιμέτωποι με την πλέον σοβαρή κρίση ασφαλείας εδώ και πολλές δεκαετίες, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινάει στις 11 (ώρα Ελλάδας), προκειμένου να καταδικάσουν με όλους τους τόνους τη Ρωσία που θέτει σε αμφισβήτηση […]