27 °C Athens, GR
30/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Σύδνεϋ Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου 15 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία Η ανάπλαση από τον δήμο Αθηναίων του πάρκου στα Κουντουριώτικα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουδαπέστη Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Δήμαρχο Πεντέλης Μητρόπoπολη Καστορίας: Έναρξη Νεανικών δραστηριοτήτων Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας Ομαδική αγωγή κατά του γαλλικού κράτους και του «συστημικού ρατσισμού»

Σύγκληση της μικτής επιτροπής Θεολογικού διαλόγου Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια

Σύγκληση της μικτής επιτροπής Θεολογικού διαλόγου Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 31 / 5 / 2023 , 13:19 από news_room

Με την ευλογία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’, το Δευτερόθρονο Πρεσβυγενές Πατριαρχείο φιλοξενεί την συνάντηση της Μικτής Διεθνούς Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Στην σημαντική αυτή συνάντηση, η οποία θα διαρκέσει από 1ης έως 7ης Ιουνίου ε.ε., μετέχουν 24 Ορθόδοξοι και 18 Ρ/Καθολικοί εκπρόσωποι, κληρικοί και λαϊκοί θεολόγοι.

Το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού συνέρχεται στην ιστορική του Καθέδρα της Παλαιφάτου Αλεξανδρινής Εκκλησίας, στη χώρα του Νείλου, κοιτίδα του Χριστιανισμού και δημιουργό Θεολογίας διά των υψιπετών σκαπανέων και στύλων της ορθής πίστεως, των Μεγάλων Πατέρων και Αγίων Αρχιεπισκόπων Αλεξανδρείας, διά της περιλάλητης Κατηχητικής Σχολής της Μ.Πόλεως, ως και διά των αχανών ερήμων που εγέννησαν τον αναχωρητισμό, τον ασκητισμό και διεμόρφωσαν οριστικώς τον υπ’ ουρανόν Μοναχισμό και τους κανόνες του.

Σημειώνεται ότι η Διεθνής Επιτροπή είναι το ανώτατο επίσημο όργανο για τον «Διάλογο της Αγάπης» μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Η προειρημένη Επιτροπή συνεδρίασε για πρώτη φορά στο ιερό νησί της Πάτμου το έτος 1980 και προοδευτικά συζήτησε σε διάφορα σημεία το κόσμου μια σειρά από κρίσιμα θεολογικά θέματα με ειλικρίνεια και πνεύμα αδελφικής αγάπης.

Οι Δηλώσεις-Κείμενα που εκδόθηκαν σε αυτές τις συναντήσεις αποτέλεσαν θεμέλιο και σημείο αναφοράς για τη συνεχιζόμενη παγκόσμια συνάντηση και τον διάλογο μεταξύ των δύο Εκκλησιών. Η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε στο Chieti της Ιταλίας το έτος 2016 με θέμα το Πρωτείο και την Συνοδικότητα στην Εκκλησία κατά την πρώτη χιλιετία. Η Επιτροπή συνεχίζει τις εργασίες της σχετικά με το ίδιο θέμα, κατά την δεύτερη χιλιετία.

Η επίσημη τελετή έναρξης των εργασιών της διεθνούς Μικτής Θεολογικής Επιτροπής θα λάβει χώρα αύριο, 1η Ιουνίου ε.ε., στην Αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχικού Μεγάρου Αλεξανδρείας.

Σύγκληση της μικτής επιτροπής Θεολογικού διαλόγου Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια Σύγκληση της μικτής επιτροπής Θεολογικού διαλόγου Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια Σύγκληση της μικτής επιτροπής Θεολογικού διαλόγου Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια Σύγκληση της μικτής επιτροπής Θεολογικού διαλόγου Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια

Σχετικά Άρθρα

Λαμπρά εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Κύπρο

Λαμπρά εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Κύπρο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 6 / 1 / 2022 , 16:28 από news_room Ι.Α.Κ. Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου | Με μεγάλη λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκαν φέτος οι επίσημοι εορτασμοί των Θεοφανίων στην παραθαλάσσια πόλη τού Αγίου Λαζάρου, τη Λάρνακα, στην παρουσία τού Προέδρου τής Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου […]

Αλ. Τσίπρας: «Ανεύθυνη, αν όχι εγκληματική» η στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στο «εκρηκτικό μείγμα προβλημάτων»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 9 / 2021 , 1:17 από news_room “Ανεύθυνη, αν όχι εγκληματική”, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας τη στρατηγική της κυβέρνησης την ώρα που έχουμε μπροστά μας ένα εκρηκτικό μείγμα, λόγω των προβλημάτων στην οικονομία και της ακρίβειας, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, στη διάρκεια […]

Pin It on Pinterest