Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Νέα Υόρκη: Με επιτυχία στον Άγιο Νικόλαο το συμπόσιο για την Εκκλησιαστική Αρχιτεκτονική Επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη και άλλων διπλωματών στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Εργασίες της διημερίδας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενίσχυση του διαλόγου Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση για τον αείμνηστο Ελληνιστή Mario Vitti Καθηγητές και φοιτητές της Σχολής Κανονικού Δικαίου του Καθολικού Πανεπιστημίου Παρισίων στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Με επιτυχία οι 52οι Ετήσιοι Ολυμπιακοί Αγώνες της Μητρόπολης Νιου Τζέρσεϊ Αλεξάνδρεια: Ξεκινήσαν οι εργασίες του Θεολογικού διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Επαναπατρισμός δύο κλεμμένων θρησκευτικών κειμηλίων από ναούς της κατεχόμενης Κύπρου Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο Διδυμότειχο Παρουσίαση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Πρώτη συνεδρίαση μετά την πανδημία του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ

Πρώτη συνεδρίαση μετά την πανδημία του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 5 / 2023 , 9:29 από news_room

Την Τρίτη, 24 Μαΐου 2023, το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο πραγματοποίησε την πρώτη αυτοπρόσωπη συνεδρίαση μετά την πανδημία, συγκεντρώνοντας κληρικούς και λαϊκούς ηγέτες από τις διάφορες οργανώσεις και επιτροπές της Αρχιεπισκοπής. Με οικοδεσπότη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ντιτρόιτ Νικόλαο, η συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου συγκλήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και πραγματοποιήθηκε σε συνδυασμό με τις εαρινές συνεδριάσεις του συμβουλίου της Εθνικής Εταιρείας Ελληνορθόδοξων Κυριών Φιλόπτωχου.

Με κυρίαρχο αίσθημα αισιοδοξίας και ενότητας, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η πανδημία έθεσε πρωτοφανή εμπόδια στη ζωτικότητα των ενοριών και των ιδρυμάτων, απαιτώντας συνεχή προσαρμογή ενόψει των εξελισσόμενων πληροφοριών και συνθηκών υγείας. Αναγνωρίζοντας ότι ο COVID μπορεί να παραμείνει μέρος της ζωής μας επ’ αόριστον, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε την αξιοσημείωτη ευρηματικότητα και επινοητικότητα που επέδειξε η ελληνορθόδοξη κοινότητα. Εξήρε την ανθεκτικότητα και τη δέσμευση των πιστών στην πλοήγηση στο μεταβαλλόμενο τοπίο, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε επίσης ότι η επιτυχία της Εκκλησίας εκτείνεται πέρα ​​από μετρήσιμες δραστηριότητες και διακονίες. Αναγνώρισε τη σημασία των άυλων στιγμών σύνδεσης, χάρης και πνευματικού πλούτου. Ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε την καλλιέργεια των σχέσεων αδελφών και αδελφών στον Αναστάντα Κύριο, προβάλλοντας τη συμπόνια, το έλεος και την απεριόριστη αγάπη ως θεμέλια της εκκλησιαστικής ζωής.

Πρώτη συνεδρίαση μετά την πανδημία του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από αξιότιμα ​​πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Κατσιματίδης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Τιμίου Σταυρού Ελληνική Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή Γεώργιος Καντώνης. Παρά το γεγονός ότι ορισμένες παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν εξ αποστάσεως, η δέσμευση και η ανταλλαγή ιδεών ήταν ισχυρή. Επιπρόσθετα, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ο Τιμίου Σταυρός Εκπαιδευτής του Κανονικού Δικαίου Β. Σεβ. Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Μερκάδος πραγματοποίησαν μια εκτενή συνεδρία ανασκόπησης της διαδικασίας αναθεώρησης του Αρχιεπισκοπικού Καταστατικού Χάρτη και ακολούθησε μια παραγωγική συνάντηση ερωτήσεων και απαντήσεων.

Αξιοσημείωτες συνεισφορές έκαναν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης, ο δικαστής Β. Θεόδωρος Μποζονέλης, ο Νομικός Σύμβουλος Γιώργος Τσουγκαράκης, Διευθυντής του Τμήματος Επιμελητείας, Επικοινωνίας και Ανάπτυξης Σεβ. Ιάκωβος Κορδάρης, Εθνικός Διοικητής του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα, Αρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Δρ. Αντώνης Ι. Λιμπεράκης, Πρόεδρος του Εθνικού Φιλοπτώχου Arlene Siavelis Kehl, μέλη του συμβουλίου του Αγίου Μιχαήλ Jennifer Constantine, Lilly Katos και Μαρία Σκιαδά, και Διευθύντρια Υπουργείων Νεολαίας και Νέων Ενηλίκων Εύα Κωνσταντάκου.

Οι Συνεδριάσεις του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου σημαδεύτηκαν περαιτέρω από μια γενναιόδωρη δωρεά 110.000 δολαρίων από το Εθνικό Ελληνορθόδοξο Συμβούλιο Κυριών Φιλοπτώχου. Η Πρόεδρος Arlene Siavelis Kehl, η Α’ Αντιπρόεδρος Ανίτα Καρταλοπούλου και ο πνευματικός σύμβουλος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού Αθηναγόρας παρέδωσαν τη δωρεά στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο για τα Υπουργεία του Οικουμενικού Πατριάρχη.

 

Σχετικά Άρθρα

Περί Οίνου : Γνωρίζοντας τα Κρασιά του Οινοποιείου Χατζηδάκη – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 7 / 2021 , 14:25 από news_room Πολλοί είναι οι τρόποι προσέγγισης του κρασιού, όπως και κάθε προϊόντος. Ανάμεσα σε άλλα, διαφοροποιούνται από την ιδιότητα του ανθρώπου που κάνει την προσέγγιση: του οινοπαραγωγού, του έμπορα, του εστιάτορα, του επαγγελματία δοκιμαστή, του οινόφιλου, του απλού καταναλωτή… Πρόσφατη […]

Ανακοίνωση για ολοκλήρωση των εργασίων της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 8 / 2021 , 16:28 από news_room Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρείαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τάς τακτικάς αὐτῆς συνεδρίας, ἀπό τῆς Κυριακῆς, 29ης, μέχρι καί τῆς Τρίτης, 31ης τ.μ. Αὐγούστου 2021, πρός ἐξέτασιν τῶν ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένων θεμάτων, ἐφ᾿ […]

Pin It on Pinterest