21 °C Athens, GR
01/10/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Σύδνεϋ Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου 15 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία Η ανάπλαση από τον δήμο Αθηναίων του πάρκου στα Κουντουριώτικα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουδαπέστη Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Δήμαρχο Πεντέλης Μητρόπoπολη Καστορίας: Έναρξη Νεανικών δραστηριοτήτων Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας Ομαδική αγωγή κατά του γαλλικού κράτους και του «συστημικού ρατσισμού»

Παρουσίαση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Παρουσίαση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 31 / 5 / 2023 , 22:44 από news_room

Η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές» πραγματοποιήθηκε σήμερα απόγευμα 31 Μαΐου 2023 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη στην Αθήνα.

Στην παρουσίαση του βιβλίου που εκπονήθηκε από τους Ν. Πολίτη, Βασίλη Αναγνώστου, Μαρία Άρτεμη Κολλινιάτη παρέστησαν η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, ο Πρύτανης και ο Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Νάσος Μπαλέρμπας  Γενικοί Γραμματείς, εκπαιδευτικοί, πολιτικό προσωπικό Υπουργείων, δημοσιογράφοι και απλός κόσμος.

Η εκπόνηση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του παρατηρητηρίου Ιθαγένειας και περιλάμβανε πλούσια έρευνα των συγγραφέων σχετικά με τις συνθήκες πολιτογράφησης μετανάστευσης των Κυβερνήσεων 6 χωρών κρατών των 4 ηπείρων.

Στην παρουσίασε αναλύθηκαν πτυχές του ζητήματος της μετανάστευσης καθώς και οι τρόποι απόκτησης από κυβερνήσεις των κρατών την έρευνας της Ιθαγένειας τους σε συνάρτηση του ελληνικού προτύπου καθώς και επίσης αναλύθηκε διεξοδικά η χρήση των όρων: λαθρομετανάστης, παράτυπος μετανάστης, πρόσφυγας που χρησιμοποιείται από Κυβερνήσεις στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια.

Ομιλητές στην παρουσίαση ήταν οι: Μιχάλης Τσινισιζέλης Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΕΚΠΑ ο ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών Νάσος Μπαλέρμπας και ο Συγγραφέας και καθηγητής Κοινωνικής Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ Ν. Πολίτης.

Πηγή: E.K. για το adologala.gr

Παρουσίαση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη Παρουσίαση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη Παρουσίαση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη Παρουσίαση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη Παρουσίαση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη Παρουσίαση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη Παρουσίαση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Σχετικά Άρθρα

Έχει Ταλιμπάν η Ορθοδοξία; Έλλειψη εκκλησιαστικής συνείδησης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 1 / 2021 , 21:04 από news_room Διαβάζοντας τελευταία στα ιστολόγια να γράφουν «εκκλησιαστικοί» άνδρες, χάνει κανείς τον νου του. Διερωτάται. Είναι, αυτοί που γράφουν, πραγματικά ορθόδοξοι χριστιανοί; (Πατριάρχες, αρχιερείς, ιερείς, γεροντάδες, μοναχοί); Από τα γραφόμενά τους λείπει η αγάπη. Η ειρήνη. Η σύνεση. Η ταπείνωση. […]

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου : Το φλουρί της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Περιφέρειας αξίας 15.000 ευρώ στη Διεύθυνση Β’ Θμιας Εκπαίδευσης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Γ. Χατζημάρκος: «Η συνεργασία όλων των τοπικών φορέων Νοτίου Αιγαίου, των κοινωνικών ομάδων και της  κοινωνίας των νησιών μας, έχουν δώσει τα υπέροχα αποτελέσματα, το 2020 που συνιστούν το ισχυρότερο, δικό μας, διαβατήριο για το 2021»   Πραγματοποιήθηκε σήμερα, όπως κάθε χρόνο, η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στο γραφείο του […]

Pin It on Pinterest