19 °C Athens, GR
04/10/2023

Τελευταια Νέα
Η δημοσιογραφία στο επίκεντρο: Τρείς ημέρες στην Πειραιώς 260 αναλύθηκαν πτυχές και συμπεριφορές Ένοπλη βία: Νέες προσεγγίσεις για την καταπολέμηση μιας επιδημίας δημόσιας υγείας Λέρος: Συλλείτουργο και Δοξολογία για την 80η επέτειο βυθίσεως του Αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Η καθημερινότητα των ανδρών και των γυναικών της Άμεσης Δράσης που βρίσκονται συνεχώς δίπλα στον πολίτη ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Εκατοντάδες διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ανακοίνωση Ι.Μ. Λέρου για την Αγιοκατάταξη της Μοναχής Γαβριηλίας Στο φως πεντάκλιτη περικαλλής πρωτοχριστιανική βασιλική ως και μία τρίκλιτη όμοια στην Τερπνή Σερρών Τον Πατριαρχικό Επίτροπο Κισανγκάνι δέχθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Έναρξη μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης «Ρωμανός ο Μελωδός» Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος στη Ρώμη Στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο, επίσημα η Γερόντισσα Γαβριηλία Παπαγιάννη Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος Η Κυπριακή Δημοκρατία το τελευταίο όπλο μας για απελευθέρωση, λέει ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Ξεκίνησε η 3η Παμφθιωτική Λιτανεία Ο νέος κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Ιωάννης Μυτιληναίος στο Μητροπολίτη Πειραιώς

Ορθόδοξοι νέοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο

Ορθόδοξοι νέοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 28 / 5 / 2023 , 21:26 από news_room

Tην Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, 28η Μαΐου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ προέστη της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου.

Μεταξύ των προσκυνητών που κατέκλυσαν την λεγομένη «Ροτόντα της Ανατολής», ήταν δεκάδες νέοι από τον Σύνδεσμο Ορθοδόξων Φοιτητών της Συνέλευσης Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, συνδεδεμένοι από τον π. Theodore Petrides.

Ο Μακαριώτατος στο κήρυγμα του απηύθυνε τον λόγο του προς τους νέους με πατρικές συμβουλές για την πνευματική τους ζωή και την σημασία της αποστολής τους ως Ορθοδόξου νεολαίας στην σύγχρονη πολυτάραχη εποχή.

Επίσης αναφέρθηκε στο μεγάλο ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελείται από το Πρεσβυγενές Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στην ήπειρο της Αφρικής. Ζήτησε τις προσευχές όλων και ανακήρυξε τη σημερινή ημέρα ως ημέρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των νέων της Αμερικής και Αφρικής.

Ακόμη, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην επίσημη επίσκεψη του στην Αμερική (Οκτώβριος 2022), κατά την οποία παρέλαβε το Βραβείο Ανθρωπίνων

Δικαιωμάτων «Πατριάρχης Αθηναγόρας», παρουσία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, Ιεραρχών, Αρχόντων και μελών της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Μετά την Θεία Λειτουργία η ΑΘΜ πρόσφερε ως ευλογία σε όλους τους νέους εικόνα των Αγίων Νεομαρτύρων Γαβριήλ και Κυρμιδώλη, οι οποίοι μαρτύρησαν στο Παλαιό Κάϊρο το έτος 1522.

Ακολούθησe περιήγηση από τον Καθηγούμενο της πολυαιωνίου Ιεράς Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Δαμασκηνό, στο Κειμηλιαρχείο, στις Ελληνορωμαϊκές Κατακόμβες, στην Βιβλιοθήκη, στο Κέντρο Μελετών και Διαλόγου και στο παρακείμενο Κοιμητήριο, όπου κείτονται οι τάφοι πολλών Ιεραρχών και επιφανών Ελλήνων, καθώς και ο Ιερός Ναός της Θεομήτορος, όπου κατά την παράδοση έζησε η Αγία Οικογένεια κατά την φυγή της στην Αίγυπτο.

Σημειώνεται ότι κατά την Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου ο ίδιος όμιλος νέων επισκέφθηκε την Αλεξάνδρεια και εκκλησιάσθηκε στην Ι.Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα Ηγιασμένου, παρουσία του Μακαριωτάτου Προκαθημένου του Δευτεροθρόνου Πατριαρχείου.

Ορθόδοξοι νέοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Ορθόδοξοι νέοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Ορθόδοξοι νέοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Ορθόδοξοι νέοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Ορθόδοξοι νέοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Ορθόδοξοι νέοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Ορθόδοξοι νέοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Ορθόδοξοι νέοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Ορθόδοξοι νέοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Ορθόδοξοι νέοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο

Σχετικά Άρθρα

Να συστρατευθούμε στην προσπάθεια άρσης των αδιεξόδων, είπε ο ΥΠΑΜ από την Ελλάδα

Να συστρατευθούμε στην προσπάθεια άρσης των αδιεξόδων, είπε ο ΥΠΑΜ από την Ελλάδα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 10 / 7 / 2023 , 2:12 από news_room Να συστρατευθούμε στην προσπάθεια άρσης των αδιεξόδων, είπε ο ΥΠΑΜ από την Ελλάδα Η Κυπριακή Δημοκρατία επιδιώκει μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, δήλωσε την Κυριακή ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας, σημειώνοντας παράλληλα ότι χουμε υποχρέωση έναντι […]

Ευχές Μητροπολίτη Ναθαναήλ προς τους αποφοίτους των Λυκείων της Κώ & της Νισύρου – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 30 / 7 / 2022 , 13:18 από news_room Ευχές Μητροπολίτη Ναθαναήλ προς τους αποφοίτους των Λυκείων της Κώ & της Νισύρου – Adologala.gr Ἀγαπητά μου παιδιά, Ἀνακοινώθηκαν ἀπό τό Ὑπουργεῖο Παιδείας καί Θρησκευμάτων οἱ βάσεις εἰσαγωγῆς στήν Τριτοβάθμια Ἐκπαίδευση κι ἔτσι ὁλοκληρώνεται μία μακρά καί ἐπίπονη πορεία […]

Pin It on Pinterest