27 °C Athens, GR
30/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Σύδνεϋ Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου 15 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία Η ανάπλαση από τον δήμο Αθηναίων του πάρκου στα Κουντουριώτικα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουδαπέστη Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Δήμαρχο Πεντέλης Μητρόπoπολη Καστορίας: Έναρξη Νεανικών δραστηριοτήτων Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας Ομαδική αγωγή κατά του γαλλικού κράτους και του «συστημικού ρατσισμού»

Νικαίας Αλέξιος: «Πολλοί χριστιανοί δυστυχώς έχουν απομακρυνθεί από την εκκλησία. Μόνο μέσα στην εκκλησία σωζόμεθα»

Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 5 / 2023 , 23:44 από news_room

Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού

Πέραμα | Προεξάρχοντος του σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιου και την παρουσία πλήθους κόσμου με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας τελέστηκε σήμερα απόγευμα 27 Μαΐου 2023 ο λαμπρός πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός για την εορτή των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Περάματος στο Σχιστό.

Στην ακολουθία συγχοροστάτησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος και ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος  Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, βοηθός επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας συμπαραστατούμενου επίσης, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίων Πατέρων Γέροντος π. Πολυκάρπου.

Ο σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας στο κήρυγμα του μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η Αγία μας εκκλησία έχει ορίσει την 7η Κυριακή από το Πάσχα να τιμώνται οι Θεοφόροι Άγιοι Πατέρες. Οι άγιοι πατέρες είχαν, οι περισσότεροι, κακώσεις στο σώμα τους αφού είχαν προηγηθεί οι φοβεροί διωγμοί των ειδωλολατρών αυτοκρατόρων. Ήταν στην φυλακή, ο Άγιος Νικόλαος και τόσοι άλλοι Άγιοι. Κάποτε εκείνη την εποχή ακούστηκαν φωνές και άνοιξαν οι φυλακές και βγήκαν οι χριστιανοί και οι πατέρες οι ποιμένες. Ο λαός τότε προσέφερε θυσίες στα είδωλα αλλά και στον εκάστοτε αυτοκράτορα. Ο Θεός είχε τα σχέδια του. Υπήρξε η Αγία Ελένη η οποία ρίζωσε στον μονάκριβο υιό της, τον Άγιο Κωνσταντίνο, τον φόβο του Θεού και την πίστη στον Χριστό, και με την βοήθεια του Κυρίου είδε πάνω στον Ουρανό τον Σταυρό που του έλεγε “Εν τούτω νίκα”, και κατατρόπωσε τον αντίπαλο του και με το διάταγμα Μεδιολάνων ώστε ο καθένας να πιστεύει τον Θεό που θέλει δηλαδή να υπάρχει η ανεξιθρησκία. Έτσι ελευθερώθηκαν οι χριστιανοί, βγήκαν από τις κατακόμβες και βγήκαν και στήριξαν την πίστη την Αγία».

Στην συνέχεια του κηρύγματος του ο σεβ. Μητροπολίτης κ. Αλέξιος αναφέρθηκε στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο των 318 Πατέρων ενώ κλείνοντας επεσήμανε αναφερόμενος σε λόγια του Αγίου Κυπριανού πως : «Η Εκκλησία μας με τα μυστήρια της σώζει, το λέγει και ο Άγιος Κυπριανός. Πολλοί χριστιανοί δυστυχώς έχουν απομακρυνθεί από την εκκλησία. Βαπτίστηκαν στα μικρά τους χρόνια μπορεί κάποιος ευσεβής παππούς ή γιαγιά ή ο νονός τους να τους πήγαινε στην εκκλησία και κοινώνησαν μιά δύο τρείς φορές αλλά ακόμα και πολλά ζευγάρια σήμερα, δεν ακούν αυτές τις γιαγιές και πλανώνται και απομακρύνονται δυστυχώς από την εκκλησία. Μόνο μέσα στην εκκλησία σωζόμεθα» τόνισε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αλέξιος στο κήρυγμα του.

Φωτορεπορτάζ για το adologala.gr Ε.Κ.

Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού Πέραμα : Εσπερινός των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Σχιστού

 

Σχετικά Άρθρα

Πλούσιες εκπαιδευτικές δράσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για το 2023-2024, για μικρούς & μεγάλους

Πλούσιες εκπαιδευτικές δράσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για το 2023-2024, για μικρούς & μεγάλους

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 18 / 9 / 2023 , 18:25 από news_room Ονειρευτήκαμε, σχεδιάσαμε και με μεγάλη χαρά σάς παρουσιάζουμε τις εκπαιδευτικές δράσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για το 2023-2024! Απευθύνονται σε άτομα και ομάδες κάθε ηλικίας: οικογένειες, παιδιά, εφήβους, ενήλικες και σχολεία, και στηρίζονται στη διαδραστική επαφή με τη μουσική […]

Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Δρώμενα με ελεύθερη είσοδο

Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Δρώμενα με ελεύθερη είσοδο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 14 / 2 / 2023 , 12:16 από news_room Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά, σε ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα! Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου μία μπάντα δρόμου με αφροβραζιλιάνικα κρουστά, μία μπάντα πνευστών […]

Pin It on Pinterest