27 °C Athens, GR
30/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Σύδνεϋ Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου 15 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία Η ανάπλαση από τον δήμο Αθηναίων του πάρκου στα Κουντουριώτικα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουδαπέστη Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Δήμαρχο Πεντέλης Μητρόπoπολη Καστορίας: Έναρξη Νεανικών δραστηριοτήτων Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας Ομαδική αγωγή κατά του γαλλικού κράτους και του «συστημικού ρατσισμού»

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Εθνική Εβδομάδα Συμφιλίωσης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 5 / 2023 , 12:06 από news_room

Η Εθνική Εβδομάδα Συμφιλίωσης αποτελεί έναν θεσμό ο οποίος ενώνει σα νοητή γέφυρα το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Αυστραλιανού Έθνους. Συνιστά, τρόπον τινά, την αναβίωση της μεγαλειώδους πορείας που πραγματοποιήθηκε πριν από 23 χρόνια στη γέφυρα Harbour Bridge του Σύδνεϋ, της μαζικότερης δημόσιας έκφρασης υποστήριξης προς τον σκοπό της ουσιαστικής συμφιλίωσης της ευρύτερης Αυστραλιανής κοινότητας με τους Αβορίγινες και τους κατοίκους Νήσων Torres Strait.

Οι δεκάδες χιλιάδες φωνές που ενώθηκαν σε εκείνη την πορεία – ορόσημο, μας προσκαλούν επιτακτικά σήμερα να διασχίσουμε κι εμείς τη νοητή γέφυρα της Εθνικής Εβδομάδας Συμφιλίωσης, να σταθούμε με θάρρος στο μέσο του καταστρώματός της για να αναλογιστούμε το παρόν και όσα έχουμε επιτύχει, και ν’ αγναντέψουμε εξίσου θαρραλέα προς τις δυο όχθες της, το παρελθόν και το μέλλον.

Ξεκινώντας απ’ την όχθη που σηματοδοτεί το παρελθόν, θα αναγνωρίσουμε θλιβερές αδικίες, ανισότητες και αποκλεισμούς, μα και δειλά βήματα προς θεραπεία και εξάλειψη αυτών. Βήματα που ολοένα και πιο θαρρετά, έχουν οδηγήσει την Αυστραλιανή κοινωνία σε πολύ σημαντικές κατακτήσεις τις τρεις τελευταίες δεκαετίες. Ασφαλώς, δεν επιτρέπεται να επαναπαυθούμε σε αυτές τις κατακτήσεις, αλλά με γνώση και σοφία από τα διδάγματα του παρελθόντος, να πορευτούμε προς την αντίπερα όχθη, προς ένα μέλλον με περισσότερη αλληλεγγύη, με περισσότερη δικαιοσύνη, με αληθινή συμφιλίωση, χωρίς στεγανά μεταξύ των κοινοτήτων που συγκροτούν το Αυστραλιανό Έθνος.

Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το μέλλον οραματίζεται ομόθυμα το φιλόχριστο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, καθώς εμφορείται από τις αξίες του Ιερού Ευαγγελίου, με δεσπόζουσες την αγάπη προς τον πλησίον, τον αλληλοσεβασμό, την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη. Με αυτές τις αξίες ως οδοδείκτη, ας πορευτούμε κι εφέτος στη νοητή γέφυρα της Εθνικής Εβδομάδας Συμφιλίωσης, πρόθυμοι να συμβάλλουμε, όπως έχουν κάνει οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, στην περαιτέρω πρόοδο ετούτης της ευλογημένης χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Θερμές ευχές Ερντογάν προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη για ταχεία ανάρρωση

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 25 / 12 / 2021 , 0:36 από news_room Tις θερμές ευχές του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για ταχεία ανάρρωση, διαβίβασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο υπουργός Υγείας της χώρας, δρ Φαχρετίν Κοτζά, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ. Ο κ. Κοτζά μετέφερε στον […]

Η ομογένεια της Νέας Υόρκης αποχαιρέτησε τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου Πρέσβη Ανδρέα Δ. Μαυρογιάννη

Η ομογένεια της Νέας Υόρκης αποχαιρέτησε τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου Πρέσβη Ανδρέα Μαυρογιάννη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 2 / 2021 , 0:15 από news_room Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής και η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα, διοργάνωσαν χθες, 24.1.21, το απόγευμα, αποχαιρετιστήρια εκδήλωση μέσω τηλεδιάσκεψης προς τιμήν του Μονίμου Αντιπροσώπου της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβη Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος επιστρέφει στην Κύπρο […]

Pin It on Pinterest