10 °C Athens, GR
09/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Αίγυπτος ετοιμάζεται για μια προεδρική εκλογή χωρίς εκπλήξεις Στο 3% «έπεσε» ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο, από 3,4% τον Οκτώβριο Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην ομώνυμη κοινότητα της Αρχιεπισκοπής Καναδά Ολοκληρώθηκε η Δεύτερη Ημέρα του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2023 Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου Η εορτή του Αγίου Γερασίμου του Μικραγιαννανίτου του υμνογράφου στους Αγίους Τόπους Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη: «Επιτακτική η ανάγκη για μια νέα φαρμακευτική πολιτική» Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Αμαθούντος Νικόλαου στη Λεμεσό Έφθασε στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Σήμερα η συνεδρίαση του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 30 / 5 / 2023 , 19:52 από news_room

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου επισκέφθηκε σήμερα το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της ξεναγήθηκε στους χώρους του Πανεπιστημίου από τον Πρύτανη, Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Πρύτανη, Αντιπρυτάνεις και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, καθώς και με εκπροσώπους των Σχολών, των Τμημάτων και των φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας των συναντήσεων, η κ. Μιχαηλίδου, αφού ευχαρίστησε τον Πρύτανη και τις Αρχές του Πανεπιστημίου, ανέφερε ότι: «Ως Κυβέρνηση έχουμε βασικές προτεραιότητές μας την ενίσχυση της Ανώτερης Εκπαίδευσης και ειδικά των πανεπιστημίων, τη στήριξη, ώστε να προωθηθεί η διεθνοποίηση της ανώτερης εκπαίδευσης, τη σύναψη διακρατικών συμφωνιών, την προώθηση συμπράξεων και συνεργιών μεταξύ των πανεπιστημίων, τη συμμετοχή των πανεπιστημίων μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα και τη στήριξή τους ακόμα και στα θέματα του προϋπολογισμού, εκεί και όπου είναι δυνατόν».

Η Υπουργός Παιδείας σημείωσε επίσης ότι στο πλαίσιο των συναντήσεων είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου και δήλωσε την πρόθεσή της να εξετάσει με τις Πρυτανικές Αρχές τρόπους, ώστε να ενδυναμωθεί περαιτέρω η συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και ΤΕΠΑΚ.

Η κ. Μιχαηλίδου πρόσθεσε ταυτόχρονα πως «μάς ενδιαφέρει πάρα πολύ και ο ρόλος και η όλη διασύνδεση της δουλειάς που γίνεται στο ΤΕΠΑΚ με την κοινωνία ευρύτερα, γι’ αυτό θέσαμε κι εμείς κάποιες βασικές προτεραιότητές. Είμαστε, γενικά ως Υπουργείο, στη διάθεση του ΤΕΠΑΚ», ανέφερε καταληκτικά η Υπουργός Παιδείας, «ώστε να ανοίξουμε περαιτέρω διάλογο, έναν δίαυλο επικοινωνίας, για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε αλλά και πώς μπορούν οι προτεραιότητες και οι στόχοι του Υπουργείου μας, όπως αυτά περιγράφονται στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης, μέσω των προγραμμάτων του ΤΕΠΑΚ, να ικανοποιούνται και να υλοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Σχετικά Άρθρα

O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 6 / 9 / 2021 , 22:35 από news_room Στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων  στο Ακρωτήρι Χανίων ιερούργησε την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου έ.ε. ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συλλειτουργούντος του Καθηγουμένου και Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως μας Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού και  συμπροσευχουμένων του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας […]

Νέα Οδός: “Go Green” στην πράξη, με «πράσινο» στόλο οχημάτων

Νέα «πράσινα», οικολογικά ηχοπετάσματα στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 24 / 8 / 2021 , 22:59 από news_room Στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Έργου Παραχώρησης και με γνώμονα την ολοένα και μεγαλύτερη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών στις δραστηριότητές της, η Νέα Οδός υλοποίησε ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα έργο, στα πρότυπα πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Πρόκειται για την αντικατάσταση […]