23 °C Athens, GR
28/05/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνεχίζεται η Υγειονομική Εξέταση και Χορήγηση Υλικών στους Στρατευσίμους της 2023 ΕΣΣΟ Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Τουρκία – Προβάδισμα Ερντογάν Την ΕΡΤ επισκέφθηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς Aντιπροσωπεία μοναχών της Ι.Μ. Παναγίας Παντανάσσης Mangrove στο Φανάρι Λήξη κατηχητικού έτους της τοπικής Εκκλησίας των Σερρών και Νιγρίτης Μνημόσυνο Μητροπολιτών Γέροντος Νικομηδείας Ιωακείμ και Σασίμων Γενναδίου στο Φανάρι Νικαίας Αλέξιος: «Πολλοί χριστιανοί δυστυχώς έχουν απομακρυνθεί από την εκκλησία. Μόνο μέσα στην εκκλησία σωζόμεθα» Υποδοχή της Τιμίας Δεξιάς του Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα στη Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Εθνική Εβδομάδα Συμφιλίωσης ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ αναγορεύθηκε ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

H Εορτή της Ροτόντας της Ανατολής

H Εορτή της Ροτόντας της Ανατολής

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 21 / 4 / 2023 , 23:27 από news_room

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στην Ιερά Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου.

Η Ιερά Μονή φωτεινή απ’ άκρη σε άκρη και ολάνθιστα στολισμένη, άνοιξε τις πύλες της το απόγευμα της Πέμπτης 20 Απριλίου ε.ε. και υποδέχτηκε την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρο Β΄ και τους πιστούς προσκυνητές που συνέρρευσαν από νωρίς να ανάψουν το κερί της ευλαβείας τους, να λάβουν την ευλογία του Αγίου, και την σεπτή ευχή του Πάπα και Πατριάρχου της των Αλέξανδρέων Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος προεξήρχε του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, παρουσία των Σεβαμιωτάτων Μητροπλιτών Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου και Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμωνος Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και μέλος αυτής. Παρέστησαν ο Εξοχώτατος Πρέσβης της Ελλάδος κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου και η Εξοχωτάτη Πρέσβης της Κύπρου κα Πόλυ Ιωάννου. Επίσης εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και των αραβόφωνων Κοινοτήτων καθώς και άλλοι φορείς.

Οι Έλληνες Πρόσκοποι παρόντες, έδωσαν το χαρμόσυνο εορταστικό τόνο με τους ήχους της μπάντας τους, συνοδεύοντας τον από την Αίθουσα του Θρόνου μέχρι το Καθολικό της Μονής.

Στην ομιλία του στον εσπερινό τόνισε ο Μακαριώτατος πως «ο Άγιος Γεώργιος είναι ο Μέγας των Μεγαλομαρτύρων που με το μαρτύριο του επάτησε τον θάνατο και πήρε το στεφάνι της δόξας».
Επίσης συγκινημένος προσευχήθηκε ώστε να λάβει τέλος η δραματική κατάσταση στη γειτονική χώρα το Σούδαν και ευχαρίστησε θερμά την Αίγυπτο εν τω προσώπω του Εξοχώτατου Προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει σε διπλωματικό επίπεδο.

Στην κυριώνυμο ημέρα προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος Β’ πλαισιωμένος από τους Σεβαμιωτάτους Μητροπολίτες Ερμουπόλεως Νικολάου και Μέμφιδος Νικοδήμου.

Το Πάρον έδωσαν οι πρόσκοποι των αραβόφωνων κοινοτήτων.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ομιλήσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος για τη δύναμη του μαρτυρίου στο πρόσωπο του Αγίου Γεωργίου και τέλος ο Μακαριώτατος περικόσημσε με λέοντα του Αποστόλου Μάρκου τον κ. Γιώργο Ρεκτσίνη για τη μεγάλη του προσφορά στο Πατριαρχείο αλλά και στην παροικία. Ο Μακαριώτατος προσευχήθηκε και πάλι για το Σούδαν, για όλους τους ανθρώπους εκεί ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνικότητας και για τον επιχώριο Μητροπολίτη Νουβίας κ. Σάββα, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις δύσκολες στιγμές δίπλα στο ποίμνιο του στο Χαρτούμ.

Ευχαρίστησε ο Μακαριώτατος όλους τους παρόντες επίσημους, τους εκατοντάδες πιστούς που πλημμύρισαν τη Ροτόντα της Ανατολής, τις αρχές της Αιγύπτου για την άριστη συνεργασία και τέλος τον Σεβ. Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου και τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό καθώς και την αδελφότητα της Μονής.

H Εορτή της Ροτόντας της Ανατολής H Εορτή της Ροτόντας της Ανατολής H Εορτή της Ροτόντας της Ανατολής H Εορτή της Ροτόντας της Ανατολής H Εορτή της Ροτόντας της Ανατολής H Εορτή της Ροτόντας της Ανατολής H Εορτή της Ροτόντας της Ανατολής H Εορτή της Ροτόντας της Ανατολής H Εορτή της Ροτόντας της Ανατολής H Εορτή της Ροτόντας της Ανατολής H Εορτή της Ροτόντας της Ανατολής H Εορτή της Ροτόντας της Ανατολής H Εορτή της Ροτόντας της Ανατολής H Εορτή της Ροτόντας της Ανατολής H Εορτή της Ροτόντας της Ανατολής H Εορτή της Ροτόντας της Ανατολής H Εορτή της Ροτόντας της Ανατολής H Εορτή της Ροτόντας της Ανατολής H Εορτή της Ροτόντας της Ανατολής H Εορτή της Ροτόντας της Ανατολής H Εορτή της Ροτόντας της Ανατολής H Εορτή της Ροτόντας της Ανατολής

Σχετικά Άρθρα

Τηλεφωνική επικοινωνία του Οικουμενικού Πατριάρχου με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 15 / 10 / 2021 , 2:23 από news_room Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επικοινώνησε τηλεφωνικά την Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021, με την Εξοχ. κ. Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, στην οποία ευχήθηκε εγκαρδίως να έχει κουράγιο και δύναμη, και να ξεπεράσει σύντομα τη […]

Υπουργείο Εσωτερικών: Το μέγεθος της κακοκαιρίας δεν προσφέρεται για άθλια μικροκομματική εκμετάλλευση

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 19 / 2 / 2021 , 1:45 από news_room Υπουργείο Εσωτερικών: Το μέγεθος της κακοκαιρίας δεν  προσφέρεται για άθλια μικροκομματική εκμετάλλευση Με αφορμή την κοινή δήλωση στην οποία προχώρησαν οι κ.κ  Κ. Ζαχαριάδης και Μ. Χατζηγιαννάκης, το Γραφείο Τύπου του Υπουργού Εσωτερικών επισημαίνει τα εξής: Καλούμε τους κ.κ. […]

Pin It on Pinterest