33 °C Athens, GR
25/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Διάγγελμα Μπάιντεν: Η σκυτάλη σε νεότερες φωνές, για να σωθεί η Δημοκρατία Το εναλλακτικό μάθημα στη θέση των Θρησκευτικών Δεξίωση για την 50η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ΗΠΑ: «Βέβαιος» ο Νετανιάχου ότι οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς θα πετύχουν Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος Mνημοσυνο στον Προκάτοχο του Πατριάρχη Παρθένιο τον Γ’ τέλεσε ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος Χειροθεσία Αρχιμανδρίτη από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στον Άγιο Γεώργιο Port Pirie Καλοκαιρινή απόδραση των κατασκηνωτριών της «Γαλιλαίας» της Εκκλησίας των Σερρών Σταύρος Καλαφάτης: «Αντλούμε παράδειγμα από εκείνους που πάλεψαν και πήγαν την Ελλάδα πιο ψηλά»

Φανάρι: Υπογραφή συμφωνητικού παραχωρήσεως Ρωμαιοκαθολικού Ναού στην Ι.Μ. Σμύρνης

Υπογραφή συμφωνητικού παραχωρήσεως Ρωμαιοκαθολικού Ναού στην Ι.Μ. Σμύρνης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 6 / 4 / 2023 , 23:57 από news_room

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε την Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023, τον εκ Ρώμης Οσιώτ. κ. Massimo Fusarelli, Αρχηγό του Τάγματος των Φραγκισκανών, μαζί με μέλη της περί αυτόν Αδελφότητος και συνεργάτες του, με την ευκαιρία της παραχωρήσεως προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο του εν Σμύρνη Ιερού Ναού Santa Maria, ο οποίος ανήκει στο εν λόγω Τάγμα, για τις ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως Σμύρνης.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, παρέστησαν, επίσης, οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, καθώς και ο Πρόεδρος της Ορθοδόξου Κοινότητας Σμύρνης Εντιμ. κ. Γεώργιος Θεοδωρίδης.

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Αγιώτατο Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο, που ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και προς τον Οσιώτ. κ. Massimo Fusarelli, για την παραχώρηση του εν λόγω παλαιού Ιερού Ναού, του 17ου αιώνος.

Να σημειωθεί ότι η Ι. Μητρόπολη Σμύρνης διαθέτει σήμερα έναν μικρό Ι. Ναό, αφιερωμένο στην Αγία Φωτεινή, ο οποίος, ωστόσο, δεν επαρκεί πλέον για να καλύψει τις ανάγκες της αυξανόμενης Ορθοδόξου Κοινότητος της περιοχής.

Αμέσως μετά την συνάντηση πραγματοποιήθηκε η επίσημη υπογραφή του συμφωνητικού παραχωρήσεως του Ναού στην Αίθουσα Αρχιερέων του Πατριαρχικού Οίκου. Το συμφωνητικό υπέγραψαν εκ μέρους της Μητρός Εκκλησίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και, εκ μέρους των Φραγκισκανών, ο Οσιώτ. κ. Massimo Fusarelli.

Ακολούθως, ο ηγούμενος του Τάγματος των Φραγκισκανών και η συνοδεία του παρακάθησαν στην Πατριαρχική τράπεζα.

Υπογραφή συμφωνητικού παραχωρήσεως Ρωμαιοκαθολικού Ναού στην Ι.Μ. Σμύρνης Υπογραφή συμφωνητικού παραχωρήσεως Ρωμαιοκαθολικού Ναού στην Ι.Μ. Σμύρνης

Σχετικά Άρθρα

ΕΛ.ΑΣ.-Πυροσβεστική για τη φωτιά στο βυτιοφόρο: Ενεργήσαμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια

ΕΛ.ΑΣ. – Πυροσβεστική για τη φωτιά στο βυτιοφόρο: Ενεργήσαμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 18 / 8 / 2023 , 11:11 από news_room “Η ταλαιπωρία, ο εκνευρισμός και η αγανάκτηση των εγκλωβισμένων οδηγών είναι απολύτως κατανοητή και σεβαστή”, τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική αργά τη νύχτα της Πέμπτης, με αφορμή τη φωτιά σε βυτιοφόρο που μετέφερε υγραέριο, στη νέα Εθνική Αθηνών – Κορίνθου, […]

Αίγυπτος Η χειροτονία του επισκόπου Μπουζουμπούρας & Μπουρούντι Ισαάκ στη Ιερά Μονή του Οσίου Σάββα Αλεξανδρείας

Αίγυπτος: Η χειροτονία του επισκόπου Μπουζουμπούρας & Μπουρούντι Ισαάκ στη Ιερά Μονή του Οσίου Σάββα Αλεξανδρείας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 26 / 2 / 2024 , 8:47 από news_room Την Κυριακή, 2α Δεκεμβρίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ ετέλεσε στην πολυαιώνιο Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα Ηγιασμένου Αλεξανδρείας την χειροτονία του Θεοφιλ. Επαρχιούχου Επισκόπου Μπουζουμπούρας και Μπουρούντι κ.Ισαάκ. Στην Ευχαριστιακή Σύναξη και την χειροτονία του […]