23 °C Athens, GR
28/05/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνεχίζεται η Υγειονομική Εξέταση και Χορήγηση Υλικών στους Στρατευσίμους της 2023 ΕΣΣΟ Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Τουρκία – Προβάδισμα Ερντογάν Την ΕΡΤ επισκέφθηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς Aντιπροσωπεία μοναχών της Ι.Μ. Παναγίας Παντανάσσης Mangrove στο Φανάρι Λήξη κατηχητικού έτους της τοπικής Εκκλησίας των Σερρών και Νιγρίτης Μνημόσυνο Μητροπολιτών Γέροντος Νικομηδείας Ιωακείμ και Σασίμων Γενναδίου στο Φανάρι Νικαίας Αλέξιος: «Πολλοί χριστιανοί δυστυχώς έχουν απομακρυνθεί από την εκκλησία. Μόνο μέσα στην εκκλησία σωζόμεθα» Υποδοχή της Τιμίας Δεξιάς του Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα στη Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Εθνική Εβδομάδα Συμφιλίωσης ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ αναγορεύθηκε ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν αιχμαλώτους πολέμου

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν αιχμαλώτους πολέμου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 10 / 4 / 2023 , 19:08 από news_room

Η Ουκρανία και η Ρωσία ανακοίνωσαν σήμερα ότι πραγματοποίησαν μια νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, η πρώτη που γίνεται μετά από έναν και πλέον μήνα. Στη Ρωσία επέστρεψαν 106 στρατιωτικοί και στην Ουκρανία 100.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι επέστρεψαν 106 Ρώσοι στρατιωτικοί, οι οποίοι, βρίσκονταν «σε θανάσιμο κίνδυνο» ενώ ήταν υπό κράτηση.

Οι στρατιωτικοί θα μεταφερθούν αεροπορικώς στη Μόσχα όπου θα τους παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής προεδρικής διοίκησης, ο Άντρι Γιερμάκ, ανακοίνωσε την επιστροφή 100 στρατιωτικών στην Ουκρανία.

«Φέραμε πίσω 100 άνδρες μας – πρόκειται για στρατιώτες, ναυτικούς, συνοριοφύλακες και μέλη της Εθνικής Φρουράς», δήλωσε, κάνοντας λόγο για μια «δύσκολη» ανταλλαγή και προσθέτοντας ότι μεταξύ τους υπάρχουν υπερασπιστές της Μαριούπολης , του «Αζοφστάλ», του Γκοστόμελ».

«Ορισμένοι έχουν τραυματιστεί σοβαρά και υποφέρουν από ασθένειες. Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε ότι στον καθένα θα παρασχεθεί όλη η απαιτούμενη βοήθεια», πρόσθεσε στην ανάρτησή του στο Telegram.

Η τελευταία ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας έγινε στις 7 Μαρτίου, όταν η Ουκρανία πήρε πίσω 130 στρατιωτικούς της και η Ρωσία 90.

Τον Δεκέμβριο του 2022, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι περισσότεροι από 1.300 αιχμάλωτοι είχαν επιστρέψει στην Ουκρανία σε ανταλλαγές με τη Ρωσία από την έναρξη του πολέμου.

Έκτοτε έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές ακόμη ανταλλαγές.

Πηγή: AFP, Reuters, NovayaGazeta.Europe

Σχετικά Άρθρα

Τράπεζες: Aυξάνουν τα επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων

Τράπεζες: Aυξάνουν τα επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 2 / 2023 , 10:03 από news_room Νέα καταθετικά προϊόντα προθεσμίας με υψηλές αποδόσεις, που φθάνουν έως και 3% για διάρκεια δέσμευσης έως και 2 έτη και για μεγάλα ποσά, ανακοίνωσε χθες η Alpha Bank, ενώ αντίστοιχα έως και 2,5% κλιμακώνεται το επιτόκιο της νέας προθεσμιακής […]

Επίσκοπος Χαριουπόλεως εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης π. Πρόχορος Αναστασιάδης – Το Βιογραφικό του

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 8 / 2021 , 14:14 από news_room Το σώμα της Ιεράς και Αγίας Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη π.Πρόχορο Αναστασιάδη επίσκοπο Χαριουπόλεως. Ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Πρόχορος: Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Πρόχορος (κατά κόσμον, Παναγιώτης Αναστασιάδης) γεννήθηκε στο Σύδνεϋ το έτος […]

Pin It on Pinterest