24 °C Athens, GR
28/05/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνεχίζεται η Υγειονομική Εξέταση και Χορήγηση Υλικών στους Στρατευσίμους της 2023 ΕΣΣΟ Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Τουρκία – Προβάδισμα Ερντογάν Την ΕΡΤ επισκέφθηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς Aντιπροσωπεία μοναχών της Ι.Μ. Παναγίας Παντανάσσης Mangrove στο Φανάρι Λήξη κατηχητικού έτους της τοπικής Εκκλησίας των Σερρών και Νιγρίτης Μνημόσυνο Μητροπολιτών Γέροντος Νικομηδείας Ιωακείμ και Σασίμων Γενναδίου στο Φανάρι Νικαίας Αλέξιος: «Πολλοί χριστιανοί δυστυχώς έχουν απομακρυνθεί από την εκκλησία. Μόνο μέσα στην εκκλησία σωζόμεθα» Υποδοχή της Τιμίας Δεξιάς του Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα στη Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Εθνική Εβδομάδα Συμφιλίωσης ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ αναγορεύθηκε ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας η ανάπτυξη στρατηγικής για την προώθηση του φυσιολογικού τοκετού

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων 40 εμπλεκόμενων φορέων της χώρας μας, με την στήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας-Περιφέρεια Ευρώπης και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυναικολογίας και Μαιευτικής (FIGO), ολοκληρώθηκε χθες στη Λευκωσία διήμερο εργαστήρι που είχε ως στόχο την ανάπτυξη στρατηγικής για την προώθηση του Φυσιολογικού Τοκετού και την πρόληψη της προωρότητας. Η Υπουργός Υγείας Δρ. Πόπη Κανάρη, κηρύσσοντας την έναρξη του Συνεδρίου, τόνισε πως η προώθηση του φυσιολογικού τοκετού, η πρόληψη του πρόωρου τοκετού και η μείωση της προωρότητας αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες για τη δημόσια υγεία που απαιτούν μια πολύπλευρη προσέγγιση. Με βάση τα δεδομένα της Μονάδας Παρακολούθησης Υγείας του Υπουργείου Υγείας, το ποσοστό των Καισαρικών Τομών στην Κύπρο ανήλθε στο 58,9% του συνόλου των γεννήσεων το 2021, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. δεν ξεπερνά το 30%. Σύμφωνα με την ίδια πηγή δεδομένων, η Κύπρος βρίσκεται επίσης στις πρώτες θέσεις όσον αφορά την προωρότητα και τις πολύδυμες κυήσεις στην Ευρώπη. Ποσοστό περίπου 11.3% των ζώντων νεογνών στην Κύπρο γεννιούνται πρόωρα. Η στρατηγική για την προώθηση του φυσιολογικού τοκετού και την πρόληψη της προωρότητας έχει ως στόχο την προαγωγή και προστασία της υγείας μητέρας και παιδιού σε όλη τη χώρα μέσω υιοθέτησης τεκμηριωμένων πρακτικών, βάσει κατευθυντήριων οδηγιών και κλινικών πρωτοκόλλων, για την προώθηση και υποστήριξη του φυσιολογικού τοκετού, τη μείωση των καισαρικών τομών, της προωρότητας και των επιπλοκών τους. Κάτι τέτοιο μπορεί να υλοποιηθεί με παρεμβάσεις στο πλαίσιο του Συστήματος Υγείας και των υφιστάμενων νομοθεσιών, με τη στοχευμένη εκπαίδευση και συνεχιζόμενη επαγγελματική ανάπτυξη των επαγγελματιών υγείας καθώς και με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Η εν λόγω προσπάθεια μπορεί να ενισχυθεί παράλληλα, με την παρακολούθηση των σχετικών δεδομένων περιγεννητικής υγείας σε επίπεδο μονάδων και σε εθνικό επίπεδο και αντίστοιχα προώθηση της έρευνας στον τομέα. Στο πλαίσιο των εργασιών του εργαστηρίου η Υπουργός Υγείας Δρ. Πόπη Κανάρη είχε συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας-Περιφέρεια Ευρώπης και τους εκπροσώπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυναικολογίας και Μαιευτικής (FIGO). Η κα υπουργός, διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο Υγείας, θα παρέχει κάθε δυνατή στήριξη για την υλοποίηση της στρατηγικής για την προώθηση του φυσιολογικού τοκετού και την πρόληψη της προωρότητας.

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 5 / 4 / 2023 , 9:07 από news_room

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων 40 εμπλεκόμενων φορέων της χώρας μας, με την στήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας-Περιφέρεια Ευρώπης και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυναικολογίας και Μαιευτικής (FIGO), ολοκληρώθηκε χθες στη Λευκωσία διήμερο εργαστήρι που είχε ως στόχο την ανάπτυξη στρατηγικής για την προώθηση του Φυσιολογικού Τοκετού και την πρόληψη της προωρότητας.

Η Υπουργός Υγείας Δρ. Πόπη Κανάρη, κηρύσσοντας την έναρξη του Συνεδρίου, τόνισε πως η προώθηση του φυσιολογικού τοκετού, η πρόληψη του πρόωρου τοκετού και η μείωση της προωρότητας αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες για τη δημόσια υγεία που απαιτούν μια πολύπλευρη προσέγγιση.

Με βάση τα δεδομένα της Μονάδας Παρακολούθησης Υγείας του Υπουργείου Υγείας, το ποσοστό των Καισαρικών Τομών στην Κύπρο ανήλθε στο 58,9% του συνόλου των γεννήσεων το 2021, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. δεν ξεπερνά το 30%. Σύμφωνα με την ίδια πηγή δεδομένων, η Κύπρος βρίσκεται επίσης στις πρώτες θέσεις όσον αφορά την προωρότητα και τις πολύδυμες κυήσεις στην Ευρώπη. Ποσοστό περίπου 11.3% των ζώντων νεογνών στην Κύπρο γεννιούνται πρόωρα.

Η στρατηγική για την προώθηση του φυσιολογικού τοκετού και την πρόληψη της προωρότητας έχει ως στόχο την προαγωγή και προστασία της υγείας μητέρας και παιδιού σε όλη τη χώρα μέσω υιοθέτησης τεκμηριωμένων πρακτικών, βάσει κατευθυντήριων οδηγιών και κλινικών πρωτοκόλλων, για την προώθηση και υποστήριξη του φυσιολογικού τοκετού, τη μείωση των καισαρικών τομών, της προωρότητας και των επιπλοκών τους.

Κάτι τέτοιο μπορεί να υλοποιηθεί με παρεμβάσεις στο πλαίσιο του Συστήματος Υγείας και των υφιστάμενων νομοθεσιών, με τη στοχευμένη εκπαίδευση και συνεχιζόμενη επαγγελματική ανάπτυξη των επαγγελματιών υγείας καθώς και με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Η εν λόγω προσπάθεια μπορεί να ενισχυθεί παράλληλα, με την παρακολούθηση των σχετικών δεδομένων περιγεννητικής υγείας σε επίπεδο μονάδων και σε εθνικό επίπεδο και αντίστοιχα προώθηση της έρευνας στον τομέα.

Στο πλαίσιο των εργασιών του εργαστηρίου η Υπουργός Υγείας Δρ. Πόπη Κανάρη είχε συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας-Περιφέρεια Ευρώπης και τους εκπροσώπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυναικολογίας και Μαιευτικής (FIGO). Η κα υπουργός, διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο Υγείας, θα παρέχει κάθε δυνατή στήριξη για την υλοποίηση της στρατηγικής για την προώθηση του φυσιολογικού τοκετού και την πρόληψη της προωρότητας.

Σχετικά Άρθρα

Πατριαρχικό Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Ηγούμενου Ιεράς Μονής Τατάρνης

Πατριαρχικό Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Ηγούμενου Ιεράς Μονής Τατάρνης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 12 / 2 / 2023 , 10:59 από news_room Η Α.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, παρέστη συμπροσευχόμενος από το Ιερό Βήμα του Π. Πατριαρχικού Ναού στην Θεία Λειτουργία του Σαββάτου, 11 Φεβρουαρίου 2023, στο τέλος της οποίας τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του […]

Επικοινωνία Γιάννη Αμανατίδη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την επίθεση στη Μονή Πετράκη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 24 / 6 / 2021 , 6:54 από news_room Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο είχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Γιάννης Αμανατίδης. Όπως δήλωσε συγκεκριμένα : «Επικοινώνησα, πριν από λίγο, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, προκειμένου να ενημερωθώ […]

Pin It on Pinterest