Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνελήφθησαν 4 άτομα που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα Πεντηκοστή με τα μέλη της διεθνούς θεολογικής επιτροπής διαλόγου στην Αλεξάνδρεια Ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Ρουμανίας Δανιήλ: Οι δεσμοί με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο διατηρούνται εδώ και αιώνες «Η μάνα μας η Ορθόδοξος Εκκλησία» Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στους Αγίους Τόπους Η εορτή της Πεντηκοστής στην «πόλη των εκκλησιών» ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Απόψεις: Έκλεισαν τα καφενεία για τους μεσήλικες και χάθηκαν οι προεκλογικές συζητήσεις – Freddo Espresso και στα 90! Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας Ναύπλιο: Στον εισαγγελέα ο Ιερέας που έστελνε χυδαία βίντεο σε 12χρονο – Η Ανακοίνωση της Μητρόπολης

Πλήθος λαού στο Τρίκορφο για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου

Πλήθος λαού στο Τρίκορφο για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου (Φωτορεπορτάζ)

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 15 / 4 / 2023 , 0:11 από news_room

Έχει καθιερωθεί από τη δεκαετία του ’90, κάθε χρόνο, μετά το πέρας της ακολουθίας της Ιεράς Αποκαθηλώσεως που γίνεται εντός του Καθολικού Ναού, του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος, να τελείται στον αύλειο χώρο του Ησυχαστηρίου κατά το Ιεροσολυμίτικο τυπικό, η αναπαράσταση των παθών του Χριστού.

Η δίκη και η καταδίκη του Ιησού στο Πραιτώριο, η πορεία με τον Σταυρό από το Πραιτώριο προς τον Γολγοθά, η Σταύρωση, η Αποκαθήλωση και η ταφή του Χριστού.

Τα Ιεροσόλυμα ζωντανεύουν κάθε χρόνο στο Τρίκορφο Φωκίδος, μιας και είναι το πρώτο μοναστήρι όπου τελούνται οι αναπαραστάσεις κατά το Ιεροσολυμίτικο τυπικό.

Πιστοί από διάφορα μέρη της Ελλάδος κατέφθασαν και φέτος το 2023 για να συμμετάσχουν στην κατανυκτική ακολουθία της Ιεράς Αποκαθηλώσεως εντός του Καθολικού καθώς και των αναπαραστάσεων.

Η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη μετά την περίοδο των τελευταίων ετών με την πανδημία του κορωνοϊού. Το παρόν στις αναπαραστάσεις εκτός των πιστών έδωσαν και οι άρχοντες του τόπου μας με επικεφαλής τον βουλευτή Φωκίδος κ. Ιωάννη Μπούγα Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδος της Ν.Δ., την πρώην και υποψηφία βουλευτή κα. Ασπασία Μανδρέκα, τον Δήμαρχο Δωρίδος κ. Γεώργιο Καπεντζώνη, τους υποψηφίους βουλευτές κ. Ξενοφών Χασούρα (Ν.Δ.), κα. Λουκία Μαστροπέρρου (Σύριζα), κ. Χρήστο Τσαμαντάνη (Σύριζα), τον υποψήφιο Δήμαρχο Δωρίδος με τους συνεργάτες του κ. Δημήτριο Γιαννόπουλο, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και τον πρόεδρο του χωριού Τρικόρφου με το συμβούλιό του κ. Κωνσταντίνο Βίτσα.

Πλήθος λαού στο Τρίκορφο για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου (Φωτορεπορτάζ) Πλήθος λαού στο Τρίκορφο για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου (Φωτορεπορτάζ) Πλήθος λαού στο Τρίκορφο για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου (Φωτορεπορτάζ) Πλήθος λαού στο Τρίκορφο για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου (Φωτορεπορτάζ) Πλήθος λαού στο Τρίκορφο για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου (Φωτορεπορτάζ) Πλήθος λαού στο Τρίκορφο για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου (Φωτορεπορτάζ) Πλήθος λαού στο Τρίκορφο για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου (Φωτορεπορτάζ) Πλήθος λαού στο Τρίκορφο για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου (Φωτορεπορτάζ) Πλήθος λαού στο Τρίκορφο για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου (Φωτορεπορτάζ) Πλήθος λαού στο Τρίκορφο για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου (Φωτορεπορτάζ) Πλήθος λαού στο Τρίκορφο για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου (Φωτορεπορτάζ) Πλήθος λαού στο Τρίκορφο για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου (Φωτορεπορτάζ) Πλήθος λαού στο Τρίκορφο για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου (Φωτορεπορτάζ) Πλήθος λαού στο Τρίκορφο για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου (Φωτορεπορτάζ) Πλήθος λαού στο Τρίκορφο για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου (Φωτορεπορτάζ) Πλήθος λαού στο Τρίκορφο για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου (Φωτορεπορτάζ) Πλήθος λαού στο Τρίκορφο για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου (Φωτορεπορτάζ) Πλήθος λαού στο Τρίκορφο για την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου (Φωτορεπορτάζ)

Σχετικά Άρθρα

Ti einai ekklisia - seira video me ton mitropoliti neas ionias gavriil - O mitropolitis apanta se erotiseis neon adologala - adologala.gr

Τι είναι Εκκλησία ; – Η σειρά βίντεο με τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας αισίως έφτασε τα 74 επεισόδια

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 6 / 2021 , 5:07 από news_room Video Series: «Τι είναι η Εκκλησία;» Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ μιλά στους νέους και απαντά στις ερωτήσεις στους μέσα από μικρά video clip διάρκειας 4~5 λεπτών το καθένα. Η σειρά των βίντεο ξεκίνησε με τον αύξοντα αριθμό […]

«IMAGINAIRY» Η νέα digital έκθεση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από το Athens Digital Arts Festival

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 / 12 / 2021 , 21:58 από news_room «IMAGINAIRY» Η νέα digital έκθεση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από το Athens Digital Arts Festival Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συνεχίζει τη συνεργασία του με το Athens Digital Arts Festival (ADAF) και προσκαλεί τους επιβάτες να βιώσουν μια διαφορετική καλλιτεχνική […]

Pin It on Pinterest