23 °C Athens, GR
28/05/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνεχίζεται η Υγειονομική Εξέταση και Χορήγηση Υλικών στους Στρατευσίμους της 2023 ΕΣΣΟ Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Τουρκία – Προβάδισμα Ερντογάν Την ΕΡΤ επισκέφθηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς Aντιπροσωπεία μοναχών της Ι.Μ. Παναγίας Παντανάσσης Mangrove στο Φανάρι Λήξη κατηχητικού έτους της τοπικής Εκκλησίας των Σερρών και Νιγρίτης Μνημόσυνο Μητροπολιτών Γέροντος Νικομηδείας Ιωακείμ και Σασίμων Γενναδίου στο Φανάρι Νικαίας Αλέξιος: «Πολλοί χριστιανοί δυστυχώς έχουν απομακρυνθεί από την εκκλησία. Μόνο μέσα στην εκκλησία σωζόμεθα» Υποδοχή της Τιμίας Δεξιάς του Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα στη Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Εθνική Εβδομάδα Συμφιλίωσης ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ αναγορεύθηκε ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη ενώνει τις δυνάμεις του με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη ενώνει τις δυνάμεις του με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 10 / 4 / 2023 , 16:25 από news_room

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ένας όμιλος που μετρά πάνω από έναν αιώνα ηγετικής παρουσίας στην επιχειρηματική ζωή της Ελλάδας, ανακοινώνει με μεγάλη χαρά τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) στον τομέα της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας.
Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την επένδυση στους νέους, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη ενώνει τις δυνάμεις του με ένα από τα κορυφαία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα. Σε έναν σύγχρονο κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται και απαιτεί την καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων, η υποστήριξη των νέων προς την επίτευξη των στόχων τους και η διασύνδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, κρίνονται σήμερα περισσότερο απαραίτητα από ποτέ.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 στα γραφεία Διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από τον Managing Director του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη (ΟΕΣ), Αλέξανδρο Δ. Σαρακάκη, την Human Resources Director ΟΕΣ, Ρένια Κρεμαλή και τον Πρύτανη του ΕΜΠ, Καθηγητή Ανδρέα Μπουντουβή, παρουσία του Φίλιππου Μενάγια, Business Unit Director Commercial Vehicles and Machinery ΟΕΣ, του Δημήτρη Κανατά, Business Unit Director Automotive Consumer Solutions ΟΕΣ, της Μαρίας Ξυτάκη, Corporate Affairs and Communications Manager ΟΕΣ, των Αντιπρυτάνεων Ευάγγελου Σαπουντζάκη, Ιωάννη Χατζηγεωργίου και Δρόσου Γκιντίδη, του Καθηγητή Γεώργιου Πανταζή και του Αναπληρωτή Καθηγητή Δημήτριου Κουλοχέρη.
Η συνεργασία έχει στόχο να δημιουργήσει νέες γέφυρες συνεργασίας μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και του ευρύτερου κλάδου της κινητικότητας (mobility) σε ένα πλαίσιο δραστηριοτήτων με έμφαση τις κοινές ερευνητικές και εκπαιδευτικές δράσεις, διευρύνοντας τους ορίζοντες των φοιτητών, των ερευνητών και των εργαζομένων του ΟΕΣ.

Η διμερής συνεργασία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
– Την ανταλλαγή και διάδοση πληροφοριών και γνώσεων στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας που σχετίζεται με τους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και της κατασκευής μηχανολογικών προϊόντων.
– Την υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με τη συμμετοχή ερευνητών και εργαζομένων σε ερευνητικά έργα ή ακόμη και σε διπλωματικές και μεταδιδακτορικές ερευνητικές εργασίες καθώς επίσης και τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης των φοιτητών στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη.
– Τη μακροπρόθεσμη ερευνητική συνεργασία με τα Ερευνητικά Εργαστήρια του Πανεπιστημίου σε όλους τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας που σχετίζονται με την αυτοκινητοβιομηχανία και τη βιομηχανία μηχανολογικών προϊόντων.
– Την ευθεία και ανοιχτή επικοινωνία του Γραφείου Σταδιοδρομίας (Career Office) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με την Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη για την προώθηση των ανοιχτών θέσεων εργασίας στις ομάδες φοιτητών του ΕΜΠ καθώς και την ενεργή συμμετοχή του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη στις Ημέρες Καριέρας & Διασύνδεσης του ΕΜΠ.
– Τη διοργάνωση διαλέξεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων με στόχο την ενίσχυση της επιμόρφωσης των φοιτητών στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και της κατασκευής μηχανολογικών προϊόντων.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, Αλέξανδρος Δ. Σαρακάκης, δήλωσε σχετικά:
«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την έναρξη της συνεργασίας μας με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με το οποίο μοιραζόμαστε την ίδια ισχυρή άποψη για την αξία της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην υγιή οικονομική ανάπτυξη. Στον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, προσπαθούμε διαρκώς να αξιοποιούμε την ακαδημαϊκή γνώση και την εμπειρία δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για κοινές ερευνητικές και εκπαιδευτικές δράσεις, με στόχο την εξέλιξη των ανθρώπων μας και ευρύτερα της νέας γενιάς.»
Ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Καθηγητής Ανδρέας Μπουντουβής σημείωσε:
«Η συνεργασία του ΕΜΠ με τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη έχει πολύπλευρη εκπαιδευτική και ερευνητική στόχευση η οποία αντλεί και από τη διακεκριμένη θέση του Ομίλου στην εγχώρια βιομηχανία. Τα κύρια πεδία αμοιβαίου ενδιαφέροντος είναι της αυτοκινητοβιομηχανίας και της βιομηχανίας μηχανολογικών προϊόντων. Η ευρύτητα των πεδίων εντάσσει στην εμβέλεια της συνεργασίας όλες τις Σχολές του ΕΜΠ – τους φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές τους.»

Σχετικά Άρθρα

Η Ethiopian Airlines πραγματοποιεί δρομολόγια προς την Ελλάδα από το 1954 - Εκδήλωση στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Η Ethiopian Airlines πραγματοποιεί δρομολόγια προς την Ελλάδα από το 1954 – Εκδήλωση στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 29 / 6 / 2022 , 0:20 από news_room Η Ethiopian Airlines πραγματοποιεί δρομολόγια προς την Ελλάδα από το 1954 – Εκδήλωση στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος Η Ethiopian Airlines (Ethiopian) ιδρύθηκε το 1945 και ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 8 Απριλίου 1946 με πέντε αεροπλάνα DC-3/c-47. Έκανε την […]

αρχιεπισκοπος αυστραλίας μακάριος

Αυστραλίας Μακάριος: “Εκτός από το ποιοι είμαστε, να αναδείξουμε και πόσοι είμαστε”

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 3 / 8 / 2021 , 22:37 από news_room Αδελφοί και τέκνα εν Κυρίω αγαπητά, Είμαι πεπεισμένος ότι, ακολουθώντας το παράδειγμα των γονέων, των γιαγιάδων και των παππούδων σας, εκείνων που με θάρρος ταξίδεψαν ως τους Αντίποδες και εδραίωσαν την παρουσία του Ελληνισμού στην πέμπτη ήπειρο, κρατάτε κι […]

Pin It on Pinterest