29 °C Athens, GR
25/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Διάγγελμα Μπάιντεν: Η σκυτάλη σε νεότερες φωνές, για να σωθεί η Δημοκρατία Το εναλλακτικό μάθημα στη θέση των Θρησκευτικών Δεξίωση για την 50η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ΗΠΑ: «Βέβαιος» ο Νετανιάχου ότι οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς θα πετύχουν Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος Mνημοσυνο στον Προκάτοχο του Πατριάρχη Παρθένιο τον Γ’ τέλεσε ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος Χειροθεσία Αρχιμανδρίτη από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στον Άγιο Γεώργιο Port Pirie Καλοκαιρινή απόδραση των κατασκηνωτριών της «Γαλιλαίας» της Εκκλησίας των Σερρών Σταύρος Καλαφάτης: «Αντλούμε παράδειγμα από εκείνους που πάλεψαν και πήγαν την Ελλάδα πιο ψηλά»

Ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στη Μελβούρνη

Ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στη Μελβούρνη

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 14 / 4 / 2023 , 17:07 από news_room

Τη Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, εκκινώντας τη διήμερη ποιμαντική περιοδεία του στη Βικτώρια, μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, στο Templestowe της Μελβούρνης, και χοροστάτησε στην Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως, πλαισιούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Κερασούντος κ. Ευμένιο, καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, και από τους κληρικούς του Ναού.

Οι πιστοί συνέρρευσαν με ευλάβεια και κατέκλυσαν την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους, για να προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο και να συμμετάσχουν προσευχητικώς στην τελετή τη καταβιβάσεως του σώματος του Κυρίου μας από τον Σταυρό.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη καταρχάς τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, π. Ηλία Κεντρωτή, για την πρόοδο της Ενορίας, ενώ ευχαρίστησε τους ιεροψάλτες για τον ζήλο με τον οποίο διακονούν τα ιερά αναλόγια, εκφράζοντας παράλληλα την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι περιστοιχούνται από νεαρά παιδιά «τα οποία δίδουν υποσχέσεις για την πορεία της Εκκλησίας και για το μέλλον μας».

Ακολούθως, απευθύνθηκε με πατρικούς λόγους προς το εκκλησίασμα, παρουσιάζοντας πέντε βασικές προϋποθέσεις που μας επιτρέπουν να αποκτήσουμε αληθινή σχέση με τον Θεό. Τόνισε, πρώτον, την αξία του τακτικού εκκλησιασμού, ο οποίος εξασφαλίζει στους πιστούς τη διατήρηση του δεσμού τους με το σώμα της Εκκλησίας του Χριστού· δεύτερον, την αξία της συμμετοχής στα ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας, ιδίως της Θείας Κοινωνίας και της Ιεράς Εξομολογήσεως· τρίτον, την αξία της προσευχής – όχι μόνο της κοινής προσευχής εν εκκλησία, αλλά και της ιδιωτικής και της οικογενειακής προσευχής· τέταρτον, την αξία της τακτικής αναγνώσεως και μελέτης της Καινής Διαθήκης, που συνιστά τον λόγο του Θεού· πέμπτο και κυριότερο, την αξία της αγάπης και δη της θυσιαστικής αγάπης – όχι της υποκριτικής και συμφεροντολογικής, αλλά της αγάπης του Εσταυρωμένου!

«Αν θέλετε να δείτε τι είναι αγάπη, κοιτάξτε τον εσταυρωμένο Ιησού», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ κατέκλεισε με πατρικές ευχές για καλή και ευλογημένη Ανάσταση και με την προτροπή: «Η πίστη να μην μένει στη θεωρία αλλά να γίνεται πράξη, να γίνεται βίωμα της καθημερινότητάς μας και ο Χριστός να αποτελεί μέρος της δικής μας ζωής».

Ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στη Μελβούρνη Ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στη Μελβούρνη Ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στη Μελβούρνη Ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στη Μελβούρνη Ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στη Μελβούρνη

Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας στην Κύπρο Επίσης συλλειτούργησαν ο προϊστάμενος του ναού πρωθιερέας Παύλος Ποβαλιάγεφ και οι συνοδοί του Σεβασμιωτάτου κ. Αντωνίου αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ και ο ιδιαίτερος του προέδρου του ΤΕΕΣ ιερέας Νικόλαος Βάσιν. Μετά τη λήξη της Θείας Συνάξεως ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος κήρυξε το θείο λόγο στο εκκλησίασμα. Την ίδια ημέρα ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ και η συνοδοί του μετέβη στην ιερά μητρόπολη Πάφου, όπου υπήρξε συνάντηση με τον μητροπολίτη Πάφου Τυχικό. Κατά την αδελφική συνομιλία ο μητροπολίτης Τυχικός και ο μητροπολίτης Αντώνιος συζήτησαν σειρά ζητημάτων, που αφορούσαν στη σύγχρονη κατάσταση της οικουμενικής Ορθοδοξίας και τους τρόπους διαφυλάξεως της ενότητάς της, έθιξαν το ζήτημα διαποίμανσης των ρωσοφώνων ορθοδόξων χριστιανών, οι οποίοι διαμένουν στην Κύπρο. Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση οι ιεράρχες αντήλλαξαν ενθύμια. Στη συνέχεια ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος και οι συνοδοί αναχώρησαν για την πατρίδα τους.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας στην Κύπρο

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 23 / 5 / 2024 , 19:28 από news_room Ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος, ο οποίος με ευλογία της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, τέλεσε την ημέρα μνήμης του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννη […]

Στον Καθεδρικό Ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Βελιγραδίου η σορός του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 22 / 11 / 2020 , 2:00 από Στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βελιγράδι μεταφέρθηκε η σορός του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας κυρού Ειρηναίου. Δείτε στη συλλογή του adologala.gr  η παρακάτω το φωτογραφικό υλικό από την μεταφορά : Η κηδεία θα τελεστεί σήμερα Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020