23 °C Athens, GR
28/05/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνεχίζεται η Υγειονομική Εξέταση και Χορήγηση Υλικών στους Στρατευσίμους της 2023 ΕΣΣΟ Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Τουρκία – Προβάδισμα Ερντογάν Την ΕΡΤ επισκέφθηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς Aντιπροσωπεία μοναχών της Ι.Μ. Παναγίας Παντανάσσης Mangrove στο Φανάρι Λήξη κατηχητικού έτους της τοπικής Εκκλησίας των Σερρών και Νιγρίτης Μνημόσυνο Μητροπολιτών Γέροντος Νικομηδείας Ιωακείμ και Σασίμων Γενναδίου στο Φανάρι Νικαίας Αλέξιος: «Πολλοί χριστιανοί δυστυχώς έχουν απομακρυνθεί από την εκκλησία. Μόνο μέσα στην εκκλησία σωζόμεθα» Υποδοχή της Τιμίας Δεξιάς του Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα στη Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Εθνική Εβδομάδα Συμφιλίωσης ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ αναγορεύθηκε ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Ο απολογισμός του Υπουργείου Εσωτερικών για την περίοδο 2019 – 2023

Ο απολογισμός του Υπουργείου Εσωτερικών για την περίοδο 2019 – 2023

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 21 / 4 / 2023 , 23:30 από news_room

Ο απολογισμός του Υπουργείου Εσωτερικών για την περίοδο 2019 – 2023: Δημιουργούμε το νέο αποτελεσματικό και αξιόπιστο κράτος

Με κεντρικό σύνθημα «Δημιουργούμε το νέο αποτελεσματικό και αξιόπιστο κράτος» η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών παρουσίασε το απολογιστικό του έργο για την τετραετία 2019 – 2023.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Απριλίου στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης «Μιλτιάδης Έβερτ» του Δήμου Αθηναίων, παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, Υφυπουργών, Βουλευτών, Περιφερειαρχών, Δημάρχων, Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, Ειδικών Συνεργατών, στελεχών του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του καθώς και πλήθους εκλεκτών προσκεκλημένων από τον πολιτικό και νομικό κόσμο της χώρας παρουσιάστηκε το πυκνό κυβερνητικό έργο που υλοποίησαν στη Δημόσια Διοίκηση, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Στέλιος Πέτσας και ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν με τις ομιλίες τους ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος καθώς και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης δήλωσε: Στο Υπουργείο Εσωτερικών σχεδιάσαμε και εφαρμόσαμε αυτά τα 4 χρόνια μία αποτελεσματική στρατηγική προκειμένου να χτίσουμε ένα αποτελεσματικό και αξιόπιστο Κράτος. Ένα Κράτος που έθεσε στο επίκεντρο τον Πολίτη, ένα Κράτος ίσων ευκαιριών για όλους. Η αναμόρφωση του Συστήματος Προσλήψεων του Δημοσίου, η καθιέρωση ενός νέου Συστήματος Στοχοθεσίας και Αξιολόγησης, η εγκαθίδρυση ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης, η θέσπιση ενός ολοκληρωμένου Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου στο Δημόσιο, ο επαναπροσδιορισμός του πλαισίου λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας είναι μόνο ορισμένα από τα σπουδαία και μεγάλα που πετύχαμε. Πάνω σε αυτά φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε το σύγχρονο ελληνικό Κράτος για το οποίο δεσμευτήκαμε και για το οποίο ο κυρίαρχος ελληνικός λαός μας εμπιστεύτηκε με την ψήφο του και είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα ανανεώσει αυτή του την εμπιστοσύνη. Σε αυτή μας την προσπάθεια είχαμε σύμμαχο όλους όσοι εργάστηκαν εντός του Υπουργείου αλλά και εκτός αυτού, επιστρατεύοντας το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την αυταπάρνησή τους για την επίτευξη των υψηλών στόχων που θέσαμε με στόχο, μεταξύ άλλων, την αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης και την ανάταξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και προσωπικές ευχαριστίες.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας τόνισε από την πλευρά του ότι: Καθεμιά από τις Περιφέρειες και καθένας από τους Δήμους της χώρας είναι μια “τοπική Ελλάδα”. Και για να μπορέσει η “μεγάλη Ελλάδα” να ευημερήσει, να προκόψει και να προχωρήσει μπροστά, πρέπει οι “τοπικές Ελλάδες” να έχουν το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Από την πρώτη στιγμή εργαζόμαστε ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί ως δομικός πυλώνας ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, χτίζοντας με συνέπεια μία ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους. Στο σκέλος της Ανάπτυξης, αξιοποιήσαμε τους πόρους και υλοποιήσαμε το σχέδιο για να τροφοδοτούμε διαρκώς– ακόμα και μέσα σε τόσο δυσμενείς διεθνείς συγκυρίες – την αναπτυξιακή δυναμική των ΟΤΑ. Στο κομμάτι της Ανθεκτικότητας, αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες, κινητοποιήσαμε όλα τα βραχυπρόθεσμα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας και συντονίσαμε τις ενέργειές μας για την ουσιαστική στήριξη της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αντιμετωπίσει εξωγενείς προκλήσεις, όπως η πανδημία, η ενεργειακή και η κλιματική κρίση. Και, το πιο σημαντικό, επαναφέραμε την κυβερνησιμότητα, φέρνοντας τον νέο εκλογικό νόμο για τους ΟΤΑ, ώστε οι εκλεγμένοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες να μπορούν να υλοποιήσουν τα Προγράμματα που ενέκριναν οι πολίτες με την ψήφο τους.

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης ανέφερε τα εξής: Βραχίονα του Υπουργείου Εσωτερικών αποτελεί ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης, με διακριτό εθνικό, αναπτυξιακό, κοινωνικό αλλά και συντονιστικό ρόλο, κυρίως μάλιστα με ανοιχτές πόρτες σε καινοτόμες ιδέες για την προσέλκυση επενδύσεων, την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη κάθε νομού, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την τόνωση της εξωστρέφειας, τη διαφύλαξη και ανάδειξη του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος και φυσικά τη θωράκιση της κοινωνικής συνοχής, την προώθηση διακρατικών συνεργασιών με τις χώρες της Βαλκανικής και του Εύξεινου Πόντου. Οι Θεσσαλονικείς, οι Μακεδόνες και οι Θρακιώτες λέμε ναι στη συνέχιση των έργων που αλλάζουν την εικόνα και την προοπτική της Βόρειας Ελλάδας. Λέμε ναι στη συνέχιση της πολιτικής που φέρνει νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες δουλειές. Ναι στις προοδευτικές πολιτικές που προωθεί η Κυβέρνησή μας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που κρατάει το πηδάλιο της Χώρας σταθερό, που απέδειξε ότι μπορεί να διαχειρίζεται μεγάλες κρίσεις. Λέμε ναι στη συνέχεια και τη σταθερότητα.

 Ο απολογισμός του Υπουργείου Εσωτερικών για την περίοδο 2019 – 2023

Σχετικά Άρθρα

Βενεζουέλα: Δήλωση του Ύπατου Εκπροσώπου εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 6 / 1 / 2021 , 14:40 από news_room Οι εκλογές της Βενεζουέλας της 6ης Δεκεμβρίου 2020 για την Εθνοσυνέλευση, δυστυχώς, διεξήχθησαν χωρίς εθνική συμφωνία για τους όρους των εκλογών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί ότι οι εκλογές δεν συμμορφώθηκαν με τα διεθνή πρότυπα για μια αξιόπιστη διαδικασία και […]

Επίτιμος διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου αναγορεύθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 3 / 3 / 2022 , 3:25 από news_room Το απόγευμα της Τετάρτης, 2 Μαρτίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Πανεπιστημιούπολη της Κομοτηνής.   Στην ομιλία του, με τίτλο «Το Οικουμενικό […]

Pin It on Pinterest