31 °C Athens, GR
25/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Διάγγελμα Μπάιντεν: Η σκυτάλη σε νεότερες φωνές, για να σωθεί η Δημοκρατία Το εναλλακτικό μάθημα στη θέση των Θρησκευτικών Δεξίωση για την 50η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ΗΠΑ: «Βέβαιος» ο Νετανιάχου ότι οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς θα πετύχουν Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος Mνημοσυνο στον Προκάτοχο του Πατριάρχη Παρθένιο τον Γ’ τέλεσε ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος Χειροθεσία Αρχιμανδρίτη από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στον Άγιο Γεώργιο Port Pirie Καλοκαιρινή απόδραση των κατασκηνωτριών της «Γαλιλαίας» της Εκκλησίας των Σερρών Σταύρος Καλαφάτης: «Αντλούμε παράδειγμα από εκείνους που πάλεψαν και πήγαν την Ελλάδα πιο ψηλά»

Νέα υπερσύγχρονη πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική στο Λαϊκό νοσοκομείο

Νέα υπερσύγχρονη πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική στο Λαϊκό νοσοκομείο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 4 / 2023 , 17:54 από news_room

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή η υπερσύγχρονη Β’ Αγγειοχειρουργική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό», παρουσία των υπουργών Υγείας Θάνου Πλεύρη και του Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, οι οποίοι και εξέφρασαν την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης στο ιατρικό προσωπικό και το σύστημα υγείας της χώρας, εξαγγέλοντας πρωτοβουλίες σημαντικής αναβάθισης του ρόλου τους. Όπως έγινε γνωστό, η νεοσυσταθείσα Κλινική αποτελεί την μετεξέλιξη της αγγειοχειρουργικής μονάδας του Νοσοκομείου και φέρει μία μεγάλη ιστορική παράδοση, καθώς το ΛαϊκόΝοσοκομείο θεωρείται η “μήτρα” της σύγχρονης ελληνικής Αγγειοχειρουργικής. Η Κλινική είναι στελεχωμένη από τρεις Καθηγητές, δύο Αναπληρωτές Καθηγητές, τρεις επιστημονικούς συνεργάτες και έξι ειδικευόμενους ιατρούς, ενώ σε αυτήν διδάσκεται στους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. το μάθημα της Αγγειοχειρουργικής. Εχει άρτια τεχνολογική υποδομή και αντιμετωπίζει με τον πλεον σύγχρονο τρόπο περίπλοκα περιστατικά αγγειακών παθήσεων.

Στον χαιρετισμό του ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Θεοφάνης Ροΐδης ανέφερε ότι στη: «Στρατηγική της Διοίκησης του Γ.Ν.Α. ΛΑΪΚΟ επίκεντρο είναι ο ασθενής και κεντρικός στόχος είναι η συνεχής αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που επιτυγχάνεται σε σημαντικό βαθμό με κινήσεις όπως αυτή ενώ δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να ενισχύει τις δομές και τα στελέχη του νοσοκομείου πάντα υπό το πρίσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης». Από τη πλευρά του ο διευθυντής της νέας Κλινικής Καθηγητής κ. Χρήστος Κλωνάρης ευχαρίστησε τους φορείς που συνέβαλαν θεσμικά και οργανωτικά στην ίδρυσή της και ανέτρεξε στη σύγχρονη ιστορία και στους θεμελιωτές της Αγγειοχειρουργικής στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι στο Λαϊκό Νοσοκομείο πραγματοποιήθηκαν από τα μέσα του 20ου αιώνα οι πρώτες αγγειακές επεμβάσεις, με χαρακτηριστικότερη την πρώτη συγκόλληση άκρου στην Ευρώπη, το 1967, από τον διεθνούς φήμης Καθηγητή Π. Μπάλα, οπτικοποιημένο αρχειακό υλικό από την οποία και προβλήθηκε στην εκδήλωση. Η τελετή των εγκαινίων τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., ο οποίος και εκφώνησε και κεντρική ομιλία της εκδήλωσης με θέμα: «Ιατρική και Θεολογία σε διάλογο-Όρια και Αρχές».

Ξεχωριστή στιγμή κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ήταν η ανακοίνωση της απόφασης ονοματοδοσίας της εξειδικευμένης αίθουσαςτου χειρουργείουόπου τελούνται οι αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε «Αίθουσα Ηλίας Μπαστούνης»,προς τιμήν του πρώην Διευθυντή της Α Χειρουργικής Κλινικής, Καθηγητή Ηλία Μπαστούνη,και σε ένδειξη αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς του σημαντικού αυτού δασκάλου των σημερινών στελεχών της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής. «Όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Λαϊκού Νοσοκομείου εκφράζει την ευχή αλλά και την προσδοκία ηνέα Κλινική να αποβεί επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου και της Επιστήμης, ακριβώς για να δικαιώσει όλους όσοι έβαλαν τα θεμέλια για την ανάπτυξη της ειδικότητας στην Ελλάδα τις δεκαετίες που προηγήθηκαν».

Στην εκδήλωση των εγκαινείων το παρών έδωσαν και απηύθυναν επίσης χαιρετισμούς, ο Υπουργός Υγείας κ. Αθ. Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μ. Γκάγκα, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας, ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. κ. Μ-Α. Δημόπουλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ε. Πικουλής, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Γ.Σιάσος, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης, ο πρώην Υφυπουργός Υγείας κ. Αθ. Γιαννόπουλος,οι πρώην Πρυτάνεις του Ε.Κ.Π.Α. κ. Χρ. Κίττας, Θ. Πελεγρίνης και Θ. Φορτσάκης, η αντιπρυτανης κ Χ Σπηλιοπούλου, ο πρώην αντιπρύτανης κ Θ Λιακάκος, ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Β. Θώδας, η Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κα Σ. Χρυσικοπούλου,ο Διευθυντής Υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων Υποναύαρχος κ. Αντ. Παπαγεωργίου,ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Θ Ροΐδης, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου κ Δ. Παπαδάκης,ο Πρόεδρος του Ωνασείου κ Ι. Μπολέτης,ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοχεύσεων κ. Γ. Παπαθεοδωρίδης, η Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου κ Α. Λαμπαδαρίου,ο Διευθυντής του ΧειρουργικούΤομέα της Ιατρικής σχολής Ε.Κ.Π.Α. κ. Νικ. Νικητέας, ο Διευθυντής της Α Χειρουργικής Κλινικής κ Ε. Φελέκουρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Α. Αντωνόπουλος, η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής υπηρεσίας κα Θ. Ζούγκου,ο πρώτος ειδικευόμενος της Αγγειοχειρουργικής και νυν Διευθυντής του Νοσοκομείου ΚΑΤ κ Χ. Μαλτέζος, ο ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής, Αγγειοχειρουργός κ. Η. Μπαστούνης,ο ομότιμος Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής κ Χ.Λιάπης, Διευθυντές και Καθηγητές Κλινικών, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Ηλίας Παλιαλέξης

Σχετικά Άρθρα

Η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στο Θραψανό του Ηρακλείου Κρήτης

Η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στο Θραψανό του Ηρακλείου Κρήτης

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 15 / 9 / 2023 , 2:07 από news_room Στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας τέλεσε τις ιερές ακολουθίες στο Θραψανό Πεδιάδος, στον κοιμητηριακό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου γιατί ο μεγάλος Ναός […]

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας παρέλαβε υπόμνημα από μέλη Κινημάτων

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας παρέλαβε υπόμνημα από μέλη Κινημάτων

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 29 / 5 / 2022 , 20:38 από news_room Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Ιωσήφ παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπόμνημα από μέλη των Κινημάτων Κυπρίων Κυνηγών, Αφύπνιση και Ενεργοί Πολίτες. Παραλαμβάνοντας το υπόμνημα, ο κ. Ιωσήφ διαβεβαίωσε ότι το υπόμνημα «θα διαβιβαστεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, […]