35 °C Athens, GR
24/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Από σήμερα στα γήπεδα, είσοδος μόνο με το ψηφιακό εισιτήριο μέσω του Gov.gr Wallet Κυπριακό, και τώρα τι; ΗΠΑ: Δήλωση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Διευθύντρια των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών Κιμ Τσιτλ Η 102η Ανώτατη Συνέλευση της AHEPA στη Λεμεσό της Κύπρου Ομογενείς βουλευτές στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ της Ι.Α.Α. «Αποστολή» και στον Πολυχώρο «Λέλα Καραγιάννη» Χρειάζεται νέα προσέγγιση στο Κυπριακό είπε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αποτύχαμε όπου υιοθετήσαμε ξένα πρότυπα» Olympic Festival Paris 2024: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ολυμπιακή χρονιά στο ΚΠΙΣΝ Εκδηλώσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας Το FBI λέει πως ένας Άνδρας και μία γυναίκα πρέπει να συνδέονται με έξι πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο νότιο Νέο Μεξικό

Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος

Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 8 / 4 / 2023 , 16:12 από news_room

Με την χάρη του Θεού, το διήμερο 6 και 7 Απριλίου 2023 (24-25 Μαρτίου κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο), όπου εορτάζεται η μεγάλη δεσποτοθεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος μετέβη, επικεφαλής μικρής ομάδος συνεργατών του, στην εν Άθω ιερά, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οσίου Φιλοθέου, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του πανοσιολ. Καθηγουμένου π. Νικοδήμου.

Καθ’ οδόν προς τον ιερόν προορισμόν, την Πέμπτη το πρωΐ, ο Σεβ. και η συνοδεία του εσταμάτησαν δι’ ολίγον στην ιερά Μονή Ιβήρων για να προσκυνήσουν την ιερά και θαυματουργό εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Πορταϊτίσσης».

Την Πέμπτη το απόγευμα, ξεκίνησε η πανηγυρική αγιορείτικη Αγρυπνία με τον Μεγάλο Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβ. κ. Θεολόγου, με την συμμετοχή των πανοσιολ. Καθηγουμένων Κωνσταμονίτου π. Χαραλάμπους και Φιλοθέου π. Νικοδήμου και πολλών αγιορειτών και άλλων πατέρων, ενώ στο δεξιό αναλόγιο έψαλαν ο χορός του Γέροντος Δαμασκηνού Νεοσκητιώτου με την συνοδεία του και στο αριστερό ο χορός των Καρακαλληνών πατέρων.

Στην ιερά Αγρυπνία ετελέσθη ιερό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. κ. Θεολόγου με την συλλειτουργική συμμετοχή των πανοσιολ. αγιορειτών Καθηγουμένων Ξηροποτάμου π. Ιωσήφ, Κωσταμονίτου π. Χαραλάμπους, Οσίου Φιλοθέου π. Νικοδήμου, αγιορειτών πατέρων και άλλων ευλαβών κληρικών. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγ. Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο Υποδιοικητής κ. Αρίστος Κασμίρογλου, εκπρόσωποι των Σωμάτων ασφαλείας που εδρεύουν στις Καρυές και πλήθος ευσεβών προσκυνητών.

Στην εόρτια τράπεζα που ακολούθησε της μυσταγωγικής θ. Λειτουργίας, ο Σεβ. κ. Θεολόγος ομίλησε για την θεολογική και σωτηριολογική σημασία της μεγάλης εορτής του θ. Ευαγγελισμού για ολόκληρο το ανθρώπινο γένος, αλλά και για το πανσεβάσμιο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ακολούθως, οφειλετικώς και πάνυ ευλαβώς ευχαρίστησε διά θερμών λόγων πηγαίου σεβασμού και αγάπης τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος ως ο κανονικός και κυριάρχης Επίσκοπος του Αγ. Όρους προφρόνως επευλόγησε και κυριαρχικώς συγκατένευσε για την εις τον πανίερον τόπον ιεραποδημία και προεστωτική λειτουργική συμμετοχή του στον εορτασμό της μεγάλης εορτής.

Ο Σεβ., ομοίως ευχαρίστησε τον πανοσιολ. Καθηγούμενο π. Νικόδημο για την ευγενώς απευθυνθείσα πρόσκληση, την αβραμιαία δοχή και την αρχοντική φιλοξενία στην ιερά μάνδρα του Φιλοθέου, καθώς και όλους τους συμπροσευχομένους αγιορείτες κληρικούς και μοναχούς, τον φιλογενέστατο Πολιτικό Διοικητή του Αγ. Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, τον εντιμότατο Υποδιοικητή κ. Αρίστο Κασμίρογλου και τις λοιπές Αρχές και ευχήθηκε στους πολυπληθείς προσκυνητές πλουσίαν την Χάριν και σκέπην της Υπεραγίας Θεοτόκου, εφόρου και προστάτιδος του ιερού Άθωνος και όλων των πιστών.

Αμέσως μετά ο Σεβ. επισκέφθηκε την ιερά Μονή Καρακάλλου για να προσκυνήσει τον ιερό Ναό των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων, να λάβει την ευχή του σεπτού Γέροντος Καθηγουμένου π. Φιλοθέου και να ευχηθεί τα δέοντα στους καλούς πατέρες της ιεράς και σεβασμίας μάνδρας Καρακάλλου, ιδιαιτέρως οικείους σ’ αυτόν.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστατούντος του Σεβ. κ. Θεολόγου ετελέσθη το κτιτορικό μνημόσυνο, ο πανηγυρικός Εσπερινός της αποδόσεως της εορτής του θ. Ευαγγελισμού και της Αναστάσεως του Λαζάρου. Μετά το τέλος του Εσπερινού παρετέθη λαμπρά τράπεζα. Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ο Σεβ. και η συνοδεία του ανεχώρησαν εξ Αγ. Όρους πλήρεις ευλογιών και αργά το βράδυ έφθασαν στις Σέρρες.

Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον ΌροςΙεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος

Σχετικά Άρθρα

Το Facebook ανέστειλε τους λογαριασμούς του Τραμπ για δύο χρόνια

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 5 / 6 / 2021 , 7:51 από news_room To Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο του 2023 κι ότι στις πολιτικές προσωπικότητες θα επιβάλλονται κυρώσεις, όπως στους άλλους χρήστες, όταν παραβιάζουν τους κανονισμούς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως στην περίπτωση της παραπληροφόρησης. Ο πρώην […]

Διοικητής ΚΤΚ: Οι τράπεζες θα πρέπει να είναι έτοιμες για νέο κύκλο ΜΕΔ

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 10 / 9 / 2020 , 14:36 από Οι κυπριακές τράπεζες θα πρέπει να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν ένα νέο κύκλο κόκκινων δανείων, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού τόνισε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) Κωνσταντίνος Ηροδότου. Σε ομιλία του στη χθεσινή, διαδικτυακή, ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Τραπεζών, ο […]