Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Νέα Υόρκη: Με επιτυχία στον Άγιο Νικόλαο το συμπόσιο για την Εκκλησιαστική Αρχιτεκτονική Επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη και άλλων διπλωματών στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Εργασίες της διημερίδας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενίσχυση του διαλόγου Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση για τον αείμνηστο Ελληνιστή Mario Vitti Καθηγητές και φοιτητές της Σχολής Κανονικού Δικαίου του Καθολικού Πανεπιστημίου Παρισίων στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Με επιτυχία οι 52οι Ετήσιοι Ολυμπιακοί Αγώνες της Μητρόπολης Νιου Τζέρσεϊ Αλεξάνδρεια: Ξεκινήσαν οι εργασίες του Θεολογικού διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Επαναπατρισμός δύο κλεμμένων θρησκευτικών κειμηλίων από ναούς της κατεχόμενης Κύπρου Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο Διδυμότειχο Παρουσίαση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος

Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 8 / 4 / 2023 , 16:12 από news_room

Με την χάρη του Θεού, το διήμερο 6 και 7 Απριλίου 2023 (24-25 Μαρτίου κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο), όπου εορτάζεται η μεγάλη δεσποτοθεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος μετέβη, επικεφαλής μικρής ομάδος συνεργατών του, στην εν Άθω ιερά, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οσίου Φιλοθέου, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του πανοσιολ. Καθηγουμένου π. Νικοδήμου.

Καθ’ οδόν προς τον ιερόν προορισμόν, την Πέμπτη το πρωΐ, ο Σεβ. και η συνοδεία του εσταμάτησαν δι’ ολίγον στην ιερά Μονή Ιβήρων για να προσκυνήσουν την ιερά και θαυματουργό εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Πορταϊτίσσης».

Την Πέμπτη το απόγευμα, ξεκίνησε η πανηγυρική αγιορείτικη Αγρυπνία με τον Μεγάλο Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβ. κ. Θεολόγου, με την συμμετοχή των πανοσιολ. Καθηγουμένων Κωνσταμονίτου π. Χαραλάμπους και Φιλοθέου π. Νικοδήμου και πολλών αγιορειτών και άλλων πατέρων, ενώ στο δεξιό αναλόγιο έψαλαν ο χορός του Γέροντος Δαμασκηνού Νεοσκητιώτου με την συνοδεία του και στο αριστερό ο χορός των Καρακαλληνών πατέρων.

Στην ιερά Αγρυπνία ετελέσθη ιερό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. κ. Θεολόγου με την συλλειτουργική συμμετοχή των πανοσιολ. αγιορειτών Καθηγουμένων Ξηροποτάμου π. Ιωσήφ, Κωσταμονίτου π. Χαραλάμπους, Οσίου Φιλοθέου π. Νικοδήμου, αγιορειτών πατέρων και άλλων ευλαβών κληρικών. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγ. Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο Υποδιοικητής κ. Αρίστος Κασμίρογλου, εκπρόσωποι των Σωμάτων ασφαλείας που εδρεύουν στις Καρυές και πλήθος ευσεβών προσκυνητών.

Στην εόρτια τράπεζα που ακολούθησε της μυσταγωγικής θ. Λειτουργίας, ο Σεβ. κ. Θεολόγος ομίλησε για την θεολογική και σωτηριολογική σημασία της μεγάλης εορτής του θ. Ευαγγελισμού για ολόκληρο το ανθρώπινο γένος, αλλά και για το πανσεβάσμιο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ακολούθως, οφειλετικώς και πάνυ ευλαβώς ευχαρίστησε διά θερμών λόγων πηγαίου σεβασμού και αγάπης τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος ως ο κανονικός και κυριάρχης Επίσκοπος του Αγ. Όρους προφρόνως επευλόγησε και κυριαρχικώς συγκατένευσε για την εις τον πανίερον τόπον ιεραποδημία και προεστωτική λειτουργική συμμετοχή του στον εορτασμό της μεγάλης εορτής.

Ο Σεβ., ομοίως ευχαρίστησε τον πανοσιολ. Καθηγούμενο π. Νικόδημο για την ευγενώς απευθυνθείσα πρόσκληση, την αβραμιαία δοχή και την αρχοντική φιλοξενία στην ιερά μάνδρα του Φιλοθέου, καθώς και όλους τους συμπροσευχομένους αγιορείτες κληρικούς και μοναχούς, τον φιλογενέστατο Πολιτικό Διοικητή του Αγ. Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, τον εντιμότατο Υποδιοικητή κ. Αρίστο Κασμίρογλου και τις λοιπές Αρχές και ευχήθηκε στους πολυπληθείς προσκυνητές πλουσίαν την Χάριν και σκέπην της Υπεραγίας Θεοτόκου, εφόρου και προστάτιδος του ιερού Άθωνος και όλων των πιστών.

Αμέσως μετά ο Σεβ. επισκέφθηκε την ιερά Μονή Καρακάλλου για να προσκυνήσει τον ιερό Ναό των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων, να λάβει την ευχή του σεπτού Γέροντος Καθηγουμένου π. Φιλοθέου και να ευχηθεί τα δέοντα στους καλούς πατέρες της ιεράς και σεβασμίας μάνδρας Καρακάλλου, ιδιαιτέρως οικείους σ’ αυτόν.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστατούντος του Σεβ. κ. Θεολόγου ετελέσθη το κτιτορικό μνημόσυνο, ο πανηγυρικός Εσπερινός της αποδόσεως της εορτής του θ. Ευαγγελισμού και της Αναστάσεως του Λαζάρου. Μετά το τέλος του Εσπερινού παρετέθη λαμπρά τράπεζα. Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ο Σεβ. και η συνοδεία του ανεχώρησαν εξ Αγ. Όρους πλήρεις ευλογιών και αργά το βράδυ έφθασαν στις Σέρρες.

Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον ΌροςΙεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος Ιεραποδημία του Μητροπολίτη Σερρών στο Άγιον Όρος

Σχετικά Άρθρα

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: ”Προσμένουμε να δοθεί δικαίωση στον αγώνα της Κύπρου”

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 10 / 2021 , 0:35 από news_room «Προσμένουμε να δοθεί δικαίωση στον αγώνα της Κύπρου για δίκαιη επίλυση του κυπριακού προβλήματος» ανέφερε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄ στο ΚΥΠΕ, με αφορμή την 61η επέτειο της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Κύπρου, που εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η […]

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην Αθήνα – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Προέδρου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 24 / 3 / 2021 , 0:13 από news_room Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μετέβη στην Αθήνα, για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ελληνική Δημοκρατία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα […]

Pin It on Pinterest