Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνελήφθησαν 4 άτομα που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα Πεντηκοστή με τα μέλη της διεθνούς θεολογικής επιτροπής διαλόγου στην Αλεξάνδρεια Ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Ρουμανίας Δανιήλ: Οι δεσμοί με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο διατηρούνται εδώ και αιώνες «Η μάνα μας η Ορθόδοξος Εκκλησία» Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στους Αγίους Τόπους Η εορτή της Πεντηκοστής στην «πόλη των εκκλησιών» ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Απόψεις: Έκλεισαν τα καφενεία για τους μεσήλικες και χάθηκαν οι προεκλογικές συζητήσεις – Freddo Espresso και στα 90! Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας Ναύπλιο: Στον εισαγγελέα ο Ιερέας που έστελνε χυδαία βίντεο σε 12χρονο – Η Ανακοίνωση της Μητρόπολης

Η Εορτή του Αγίου Γεωργίου στον Πάνσεπτο πανηγυρίζοντα Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Φαναρίου

Η Εορτή του Αγίου Γεωργίου στον Πάνσεπτο πανηγυρίζοντα Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Φαναρίου

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 23 / 4 / 2023 , 23:13 από news_room

Σε Αναστάσιμη ατμόσφαιρα και με κατάνυξη πανηγύρισε την Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου 2023, ο Πάνσεπτος Πατριαρχικός Ναός τον έφορο και προστάτη του, Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος, και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας και Προύσης κ. Ιωάκείμ.

Κατά τη διάρκειά της τελέστηκε η καθιερωμένη αρτοκλασία υπέρ των εν Αμερική, αλλά και όλων των ανά την οικουμένη προσφιλών τέκνων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Ο Παναγιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα, ενώ αμέσως μετά την Απόλυση διένειμε στο πολυπληθές εκκλησίασμα κόκκινα πασχαλινά αυγά.

Εκκλησιάστηκαν οι Σεβ Μητροπολίτες Μιλήτου κ. Απόστολος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος και Μύρων κ. Χρυσόστομος, οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Αλικαρνασσού κ. Αδριανός και Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος. Παρέστησαν, επίσης, η εορτάζουσα τα ονομαστήριά της Ευγεν. κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, καθώς και οι Γενικοί Πρόξενοι της Ουκρανίας Εντιμ. κ. Roman Nedilskyi, της Μολδαβίας κ. Sergiu Gurduza, του Μαυροβουνίου Εντιμ. κ. Branislav Karadzic και της Β. Μακεδονίας κ. Aktan Αgo, οι επί κεφαλής των Γενικών Προξενείων της Ρουμανίας Εντιμ. κ. Lucian Cringasu και της Γεωργίας Εντιμ. κ. Zaza Nadiradze, και ο Πρόξενος της Βουλγαρίας Εντιμ. κ. Krasimir Tsenovski, Άρχοντες Οφφικιάλιοι και πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό.

Ακολούθως, στην Αίθουσα του Θρόνου, ο Παναγιώτατος, στην ομιλία του, καλωσόρισε τους Διπλωμάτες και τους άλλους παρισταμένους και, μεταξύ άλλων, ευχήθηκε σύντομα να τελειώσει ο διαβολικός πόλεμος στην Ουκρανία και να επικρατήσει η ειρήνη, ενώ για άλλη μία φορά εξέφρασε την συμπαράστασή του στους σεισμοπλήκτους της νοτιοανατολικής Τουρκίας και της Συρίας.

Το μεσημέρι, ο Παναγιώτατος προσεκάλεσε τους παρισταμένους Γενικούς Προξένους και εκπροσώπους Γενικών Προξενείων να παρακαθήσουν στην εόρτια πασχαλινή τράπεζα που παρετέθη στην αυλή του Πατριαρχείου.

Η Εορτή του Αγίου Γεωργίου στον Πάνσεπτο πανηγυρίζοντα Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Φαναρίου Η Εορτή του Αγίου Γεωργίου στον Πάνσεπτο πανηγυρίζοντα Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Φαναρίου Η Εορτή του Αγίου Γεωργίου στον Πάνσεπτο πανηγυρίζοντα Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Φαναρίου Η Εορτή του Αγίου Γεωργίου στον Πάνσεπτο πανηγυρίζοντα Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Φαναρίου Η Εορτή του Αγίου Γεωργίου στον Πάνσεπτο πανηγυρίζοντα Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Φαναρίου

Σχετικά Άρθρα

«Δέματα Αγάπης» από την Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

«Δέματα Αγάπης» από την Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 4 / 2021 , 16:46 από news_room «Δέματα Αγάπης» από την Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Βοηθός και συμπαραστάτης στους οικονομικά ασθενέστερους αδελφούς μας στάθηκε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος μέσω του δικτύου αλληλεγγύης των κοινωνικών και φιλανθρωπικών δράσεων που έχει αναπτύξει στην περιφέρειά […]

Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιος για την Εθνική ημέρα προσφοράς των λαϊκών στην Εκκλησία της Αμερικής

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Η ερχόμενη Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 είναι αφιερωμένη στην Εθνική ημέρα προσφοράς των λαϊκών στην Εκκλησία της Αμερικής.  Ο σεβασμιώτατος αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος εξέδωσε για την εορτή αυτή την εξής εγκύκλιο* Στους Αιδεσιμότατους και Σωστούς Αιδεσιμότατους Ιεράρχες, Ευσεβείς ιερείς και Διακόνες, τους Μοναχούς και τις Μοναχές, τους Προέδρους και […]

Pin It on Pinterest