24 °C Athens, GR
31/05/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο Θεόδωρος Πάγκαλος Ολοκληρώθηκε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων – Οι αποφάσεις Συνάντηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού με τον πρέσβη των ΗΠΑ Πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου επέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Σύγκληση της μικτής επιτροπής Θεολογικού διαλόγου Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια Η Μητρόπολις Άρτης ετίμησε τους Αγίους της Μητροπολίτης Άρτης σε Μαθητές: “Επιμέλεια και εμπιστοσύνη στον Χριστό για εγγυημένη επιτυχία” Προσκυνηματική εξόρμηση της ενορίας του Αγίου Μαξίμου του Γραικού Άρτης στην Κύπρο Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ευχέλαιο στα Εκπαιδευτήρια της Μητροπόλεως τέλεσε ο Πειραιώς Σεραφείμ

Ευχέλαιο στα Εκπαιδευτήρια της Μητροπόλεως τέλεσε ο Πειραιώς Σεραφείμ

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 9 / 4 / 2023 , 14:36 από news_room

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τέλεσε σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Στο Μυστήριο συμμετείχε με κατάνυξη το σύνολο των μαθητών από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης των Εκπαιδευτηρίων μας (Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο), αλλά και το εκπαιδευτικό και το διοικητικό προσωπικό.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στο έργο των Εκπαιδευτηρίων μας, αφού επεσήμανε πως «αυτό το ίδρυμα, θέλει να μεταδώσει, να μεταλαμπαδεύσει την αλήθεια της ζωής», απευθυνόμενος στις μαθήτριες και στους μαθητές, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, σημείωσε πως «ο αληθινός Θεός, επειδή μας έπλασε με απέραντη αγάπη, ήρθε στον κόσμο για να μας εξηγήσει το πόσο πολύτιμοι είμαστε για Αυτόν». «Με το αίμα Του σφράγισε και υπέγραψε την απάντηση στο ερώτημα ‘’πόσο πολύ μας αγαπάει ο Θεός;’’, είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, συμπληρώνοντας πως πρέπει «να έχουμε έτοιμο τον εαυτό μας για να γεμίσει με τη Χάρη που αναβλύζει από τον Σταυρό και την Ανάσταση του Χριστού».

«Γι’ αυτό η Εκκλησία μας έχει τα Μυστήρια, δηλαδή τους τρόπους για να κατορθώσουμε αυτή την καθαρότητα, την ομορφιά, την λευκότητα της ψυχής μας. Τα Μυστήρια της Εκκλησίας είναι ακριβώς η Χάρις του Θεού που εκχέεται, που πηγάζει πλούσια σαν να είναι ένας κρουνός, μία βρύση, ποτάμι για να αρδεύσει τις καρδιές μας, τα κορμιά μας, τις ψυχές μας, τις υπάρξεις μας», πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην συνέχεια επιγραμματικά στο Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Αναφέροντας πως «ο Θεός χαρίζει τη δύναμη, την ενέργεια, τη Θεία Χάρη και εμείς συνεργαζόμαστε μαζί Του», επεσήμανε πως «το λάδι, γίνεται Άγιο Ευχέλαιο, γίνεται αγωγός του Αγίου Πνεύματος», υπογραμμίζοντας, παράλληλα, με έμφαση πως «το θαύμα μέσα στην Εκκλησία μας είναι συνεχές και η Χάρις του Θεού είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο».

«Τα σχολεία μας θέλουν να σας καταρτίσουν ολοκληρωμένους ανθρώπους, ελεύθερους, δυνατούς, γενναίους, ήρωες της ζωής, ευτυχισμένους, χαρούμενους που να αγαπήσετε και να σας αγαπήσουν ειλικρινά και απόλυτα», είπε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες των εκπαιδευτηρίων μας και τονίζοντας πως «αυτό είναι το όραμά μας, αυτός είναι ο σκοπός μας, αυτή είναι η προσπάθειά μας», ευχαρίστησε τους δασκάλους, τους γονείς, αλλά και τα ίδια τα παιδιά «για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Εκκλησία και στην προσπάθεια της Μητροπόλεώς μας», όπως χαρακτηριστικά είπε. Συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους εκλεκτούς συνεργάτες στο εκπαιδευτικό έργο που προσφέρουν την καρδιά και την ψυχή τους «για να μπορεί αυτό το σχολείο να μεταδίδει την αλήθεια του Θεού, την δικαιοσύνη, την ρωμιοσύνη, τη λεβεντιά, την βαθιά αλήθεια κάθε ανθρώπινης ψυχής».

«Είστε το μέλλον μας, είστε η χαρά της ζωής μας», είπε ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος, ευχόμενος σε όλους καλή δύναμη, καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση.

Στο τέλος, με τάξη χρίστηκαν όλοι οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας με το Άγιον Έλαιον από τους Ιερείς, προς ίαση ψυχών και σωμάτων, αλλά και προς ενίσχυση της πνευματικής προετοιμασίας για τα μεγάλα και σωτηριώδη γεγονότα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και έλαβαν από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου μία Αναστάσιμη λαμπάδα με το λογότυπο των Εκπαιδευτηρίων μας.

Ευχέλαιο στα Εκπαιδευτήρια της Μητροπόλεως τέλεσε ο Πειραιώς Σεραφείμ Ευχέλαιο στα Εκπαιδευτήρια της Μητροπόλεως τέλεσε ο Πειραιώς Σεραφείμ

Σχετικά Άρθρα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 11 / 3 / 2021 , 15:47 από news_room Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου από το Μέλος του Συνεδρίου κ. Λάζαρο Λαζάρου. Επιδίδοντας την έκθεση, ο κ. Λαζάρου είπε ότι «έχω την τιμή να […]

Ο Μητροπολίτης Καστορίας με τους Νέους της Μητροπόλεως του

Ο Μητροπολίτης Καστορίας με τους νέους της Μητροπόλεως του

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 5 / 1 / 2023 , 12:59 από news_room Δίνοντας καί πάλι ἔμφαση στήν Νεότητα, ξεκίνησε τό νέον ἐνιαυτό ὁ Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος. Ἤδη ἀπό τήν δεύτερη τοῦ ἔτους ὁ Σεβασμιώτατος εὐλόγησε τήν Βασιλόπιτα σέ φοιτητές καί φοιτήτριες τῆς Μητροπολιτικῆς του περιφέρειας. Τό ἀπόγευμα τῆς Δευτέρας 2 Ἰανουαρίου […]

Pin It on Pinterest