Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνελήφθησαν 4 άτομα που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα Πεντηκοστή με τα μέλη της διεθνούς θεολογικής επιτροπής διαλόγου στην Αλεξάνδρεια Ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Ρουμανίας Δανιήλ: Οι δεσμοί με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο διατηρούνται εδώ και αιώνες «Η μάνα μας η Ορθόδοξος Εκκλησία» Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στους Αγίους Τόπους Η εορτή της Πεντηκοστής στην «πόλη των εκκλησιών» ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Απόψεις: Έκλεισαν τα καφενεία για τους μεσήλικες και χάθηκαν οι προεκλογικές συζητήσεις – Freddo Espresso και στα 90! Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας Ναύπλιο: Στον εισαγγελέα ο Ιερέας που έστελνε χυδαία βίντεο σε 12χρονο – Η Ανακοίνωση της Μητρόπολης

Επίσκοπος Μπιχάτς Σέργιος της Εκκλησίας της Σερβίας: Η Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου σήμερα είναι ο Γολγοθάς της Ορθοδοξίας

Σέργιος της Εκκλησίας της Σερβίας: Η Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου σήμερα είναι ο Γολγοθάς της Ορθοδοξίας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 4 / 2023 , 0:59 από news_room

Η υποκριτική Δύση έστειλε τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο «να καρφώσει το μαχαίρι στην καρδιά της ρωσικής Ορθοδοξίας, το Άγιο Κίεβο». Αυτή την ιστορική στιγμή οι προσευχές των ορθοδόξων Σέρβων αποβλέπουν στην προστασία του μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονουφρίου, του ευαγούς κλήρου της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και των μοναζόντων της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, δήλωσε ο επίσκοπος Μπιχάτς και Πετροβάτς Σέργιος, ιεράρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας.

«Τα τριάντα χρόνια που μεσολάβησαν, γίναμε μάρτυρες πολλών ιστορικών γεγονότων, που άλλαξαν τον κόσμο, όπου γεννηθήκαμε», τόνισε ο επίσκοπος Σέργιος και συνέχισε: «Όχι μόνον μεγάλα κράτη εξαφανίσθηκαν και αναδύθηκε μεγαλύτερος αριθμός μικρών κρατών, αλλά και επί τριάντα χρόνια καταβλήθηκαν επανειλημμένες ανεπιτυχείς προσπάθειες κατακερματισμού της Ορθοδόξου Εκκλησίας σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό κατά τόπους Εκκλησιών, η καθεμία εκ των οποίων θα υπηρετούσε όχι τον Θεό και τους πιστούς, αλλά το κράτος. Όταν δεν επιτεύχθηκε πλήρως να διαλυθεί η ενότητα του ορθόδοξου κόσμου, ακολούθησαν οι προσπάθειες δημιουργίας μη κανονικών εκκλησιών».

Ο ιεράρχης της Σερβικής Εκκλησίας έστρεψε την προσοχή του στο ότι όσα συμβαίνουν σήμερα με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και το ποίμνιό της δεν είναι τίποτε νέο και άγνωστο για τους Σέρβους.

«Υπέστη πολλαπλές επιβουλές η ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας, αρχής γενομένης από τις επιθέσεις στη Μακεδονία και καταλήγοντας στο Μαυροβούνιο, όπου ένα παρακμάζον πολιτικό κόμμα μαζί με τον διαχρονικό του πρόεδρο προσπάθησε να εκδιώξει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας από το έδαφος του Μαυροβουνίου, λησμονώντας ότι το κράτος αναδείχθηκε από τις μοναστηριακές δομές αυτής της Εκκλησίας», διαπίστωσε ο επίσκοπος και συνέχισε: «Στο Κόσοβο και τα Μετόχια αντιμετωπίζουμε αμέτρητες προσπάθειες κλοπής της σερβικής πνευματικής και ιστορικής κληρονομιάς, προσπάθειες οικειοποιήσεως της σερβικής ορθόδοξης κληρονομιάς και τοποθετήσεως αυτής στο πλαίσιο της ανύπαρκτης μεσαιωνικής κληρονομιάς των Αλβανών του Κοσόβου. Μιλώντας στη σημερινή γλώσσα, τοποθετήσεως ενός αλλότριου περιεχομένου σε δικό τους περιτύλιγμα».

Ο επίσκοπος Σέργιος προειδοποίησε ότι «το ίδιο συμβαίνει τώρα στη ρωσική πνευματική γη, στην πρωτεύουσα της σημερινής Ουκρανίας».

«Η συνταγή είναι ίδια, divide et impera, διαίρει και βασίλευε, υπέδειξε ο ιεράρχης. Το σχέδιο αυτό εκπονείτο χρόνια, ακόμη και δεκαετίες. Σκοπός είναι να διαιρέσουν, να χωρίσουν και να κάνουν τους ομοδόξους αδελφούς να μαλώσουν, να διαιρέσουν την Εκκλησία του Χριστού και να διαμελίσουν δια παντός τον λαό, από τη δύναμη του οποίου εξαρτάται η τύχη ολόκληρης της ανθρωπότητας».

«Όσοι πάντοτε καλούσαν σε ελευθερία και δημοκρατία, αποσιωπούν σήμερα τις διώξεις κατά των ορθοδόξων μοναχών στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, οι οποίοι ήταν και παραμένουν με τη μια κανονική Εκκλησία στο έδαφος της Ουκρανίας, δηλαδή την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας. Η Δύση αποσιωπά τις διώξεις στον καθηγούμενο της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου μητροπολίτη Παύλο και τον ατρόμητο μοναχισμό. Αυτή η σιωπή δεν είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας της Δύσεως, αλλά σαφής αναγνώριση του ότι πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι ίδιες δυνάμεις, οι οποίες έπεισαν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να αποδώσει με την υπογραφή του νομιμότητα στο μη κανονικό εκκλησιαστικό πολίτευμα, το οποίο στερείται εκκλησιαστικής και ιεροκανονικής βάσεως», ανέφερε ο ιεράρχης της Σερβικής Εκκλησίας.

«Η υποκριτική Δύση απέστρεψε ύπουλα το πρόσωπό της από όσα η ίδια προμελέτησε, αποστέλλοντας τον υπερήλικο Πατριάρχη Βαρθολομαίο εξ ονόματός αυτής να καρφώσει το μαχαίρι στην καρδιά της ρωσικής Ορθοδοξίας, το “Άγιο Κίεβo”, όπως κάποτε το ονόμασε ο μέγας Νέγκος», δήλωσε ο επίσκοπος Σέργιος.

Οι προσευχές των Ορθοδόξων Σέρβων σήμερα είναι με τον μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο και τους ιερείς της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, οι οποίοι υφίστανται διώξεις στη χώρα τους. «Τους συλλαμβάνουν αναιτίως, τους ξυλοκοπούν ανελέητα, τους τιμωρούν άνευ ενοχής και δίκης. Δεν υπάρχει για αυτούς ελευθερία στην πνευματικά δηλητηριασμένη χώρα, την αιχμαλωτισμένη από το αυταρχικό καθεστώς, που με το αδελφικό αίμα χαράσσει σύνορα, τα οποία ουδέποτε υπήρχαν. Σήμερα η Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου είναι ο Γολγοθάς της Ορθοδοξίας. Όσοι σταυρώνονται σήμερα εκεί με τις διώξεις, θα αναστηθούν αύριο με την ελευθερία, διότι δεν υπάρχει ανάσταση χωρίς τον θάνατο! Κανείς ας μην αμφιβάλλει γι’ αυτό!», κατέληξε ο επίσκοπος Σέργιος.

Σχετικά Άρθρα

Μνημόσυνο Αρχόντων Πρωτοψαλτών και Λαμπαδαρίων και λοιπών Ιεροψαλτών της Πόλεως

Μνημόσυνο Αρχόντων Πρωτοψαλτών και Λαμπαδαρίων και λοιπών Ιεροψαλτών της Πόλεως

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 3 / 4 / 2022 , 3:42 από news_room Η Α.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, παρέστη συμπροσευχόμενος από το Ιερό Βήμα του Π. Πατριαρχικού Ναού στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Σαββάτου, 2 Απριλίου 2022, Ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου, κατά την οποία τελέστηκε […]

Την άμεση αποχώρηση των μισθοφόρων από τη Λιβύη ζητούν Αραβικός Σύνδεσμος, ΟΗΕ και ΕΕ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 4 / 2021 , 21:04 από news_room Την άμεση αποχώρηση των μισθοφόρων από τη Λιβύη ζητούν Αραβικός Σύνδεσμος, ΟΗΕ και ΕΕ Την άμεση αποχώρηση των μισθοφόρων από τη Λιβύη ζητούν Αραβικός Σύνδεσμος, ΟΗΕ και ΕΕ – Τηλεδιάσκεψη χθες την οποία μετείχαν οι πρόεδροί τους Ο Σύνδεσμος […]

Pin It on Pinterest