23 °C Athens, GR
31/05/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο Θεόδωρος Πάγκαλος Ολοκληρώθηκε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων – Οι αποφάσεις Συνάντηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού με τον πρέσβη των ΗΠΑ Πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου επέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Σύγκληση της μικτής επιτροπής Θεολογικού διαλόγου Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια Η Μητρόπολις Άρτης ετίμησε τους Αγίους της Μητροπολίτης Άρτης σε Μαθητές: “Επιμέλεια και εμπιστοσύνη στον Χριστό για εγγυημένη επιτυχία” Προσκυνηματική εξόρμηση της ενορίας του Αγίου Μαξίμου του Γραικού Άρτης στην Κύπρο Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Εμμανουήλ Φράγκος: Πρώτης τάξεως ευκαιρία για την παύση της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας

Εμμανουήλ Φράγκος

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 10 / 4 / 2023 , 17:52 από news_room

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και μέλος της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), Εμμανουήλ Φράγκος «Φραγκούλης», με επιστολή του στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, κ. Ζοζέπ Μπορέλ, αναφέρεται στην παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου σε λίγες ημέρες και την ευκαιρία της Ένωσης να οδηγήσει την Τουρκία στην παύση της επεκτατικής της πολιτικής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να χορηγήσει πάνω από 6 δις ευρώ, όπως έχει δεσμευτεί, στην Τουρκία για την ανοικοδόμηση των σεισμόπληκτων περιοχών της – ένα ποσό που η ίδια η Τουρκία θα μπορούσε να εξασφαλίσει η ίδια εάν περιόριζε, έστω και σε μικρό βαθμό, τις στρατιωτικές της δαπάνες, όπως αυτές για τη συντήρηση των στρατιωτικών της δυνάμεων στο κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας ή εκείνες για τις παράνομες πτήσεις και… βόλτες στο Αιγαίο, παραβιάζοντας επανειλημμένα την εναέρια και θαλάσσια ελληνική κυριαρχία.

Η τρέχουσα κατάσταση είναι ιδανική ευκαιρία για να αφοπλιστεί το δυτικό και νότιο τμήμα της τουρκικής επικράτειας, ενώ και η κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στην Τουρκία θα σταθεροποιούσε την ευρύτερη περιοχή.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος απευθύνεται στον κ. Μπορέλ, και θέτει το ερώτημα περί εφαρμογής κυρώσεων στην Τουρκία, εφόσον ο Τούρκος Πρόεδρος πράγματι μεταβεί στις 18 Απριλίου στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως και εάν η Επιτροπή σκοπεύει να θέσει τη συνολική παύση της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε χρηματοδότηση προς την Τουρκία.

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην προπόνηση της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Τυφλών στη Θεσσαλονίκη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Το γήπεδο της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Τυφλών, στη Μίκρα, επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη. Ο Πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί το ίδιο γήπεδο το 2019 και είχε υποσχεθεί ότι θα βοηθήσει για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων. Το γήπεδο σήμερα διαθέτει καινούργιο χλοοτάπητα και οι κερκίδες […]

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης ενισχύει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 8 / 6 / 2021 , 0:50 από news_room Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της αναβάθμισης της λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) με απώτερο στόχο την αναμόρφωση της συνολικής λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, προχώρησε στον καθορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού. […]

Pin It on Pinterest