30 °C Athens, GR
22/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ανακοινωθέν της δεύτερης τακτικής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου Οικουμενική Παράκληση με τίτλο: «Θεραπεύοντας τις Πληγές της Σκλαβιάς» στον Άγιο Νικόλαο Νέας Υόρκης Εκδήλωση Μνήμης δέκα χρόνων από την εκδημία του Άρχοντος Πρωτοψάλτου Λυκούργου Αγγελόπουλου στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά θα εορτάσει Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος τα ονομαστήριά του Χορευτική παράσταση με τίτλο: Κύπρος – Μισός αιώνας άσβεστης μνήμης» στην Ι.Μ. Δημητριάδος Ο Προφήτης Ελισσαίος 14 νέα μέτρα για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας Οι Συνοριοφύλακες στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι οι συλλήψεις μετά την ανακοίνωση του Τζό Μπαϊντεν, μειώθηκαν κατά 25% Εκδήλωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής Έναρξη της Εβδομάδας Κινηματογράφου Κύπρου στο Βερολίνο

Είμαστε δίπλα στον αγώνα των καρκινοπαθών, είπε ο Υφυπουργός Πολιτισμού

Είμαστε δίπλα στον αγώνα των καρκινοπαθών, είπε ο Υφυπουργός Πολιτισμού

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 9 / 4 / 2023 , 14:27 από news_room

Είμαστε δίπλα στον αγώνα των καρκινοπαθών, ανέφερε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Χατζηγιάννης προσθέτοντας πως το ενδιαφέρον, η αγάπη και η συμπαράσταση σε όσα πρόσωπα πάσχουν από καρκίνο, αλλά και η στήριξη στις οικογένειές τους, θεωρείται δεδομένη κοινωνική υποχρέωση.

Σε χαιρετισμό του στην έναρξη της 48ης Πορείας Χριστοδούλας, που πραγματοποιήθηκε στην παραλία των Φοινικούδων, στη Λάρνακα, ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι «για άλλη μια χρονιά η πορεία Χριστοδούλας ευαισθητοποιεί το ευρύ κυπριακό κοινό, ώστε να συμπαρασταθεί οικονομικά όπως μπορεί στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους, καταβάλλοντας εισφορές προς υποστήριξη του φιλάνθρωπου έργου του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου».

Πρόσθεσε ότι το σύνθημα της φετινής «Πορείας Χριστοδούλας» έχει τον τίτλο «Να είσαι εκεί» και «είμαστε όλοι εδώ, στη μεγαλύτερη και μακροβιότερη εκστρατεία για απάμβλυνση του ανθρώπινου πόνου σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο».

Όπως είπε ο Υφυπουργός Πολιτισμού «η Χριστοδούλα με την πορεία που έκανε σε δύσκολα χρόνια για τον τόπο μας, έδειξε ότι αυτός ο λαός αντέχει στις όποιες περιστάσεις και προβλήματα. Το ενδιαφέρον, η αγάπη και η συμπαράσταση σε όσα πρόσωπα πάσχουν από καρκίνο, αλλά και η στήριξη στις οικογένειές τους, θεωρείται δεδομένη κοινωνική υποχρέωση».

Η όποια εθελοντική πρωτοβουλία, συνέχισε «από διάφορους φορείς και οργανισμούς, είναι ευπρόσδεκτη». «Αναπτερώνουμε με την παρουσία και την προσφορά μας το ηθικό των ανθρώπων που εργάζονται για να πετύχει αυτή η προσπάθεια» είπε και πρόσθεσε πως «αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες και την ταλαιπωρία των ίδιων των ασθενών και των συγγενών τους».

Είμαστε δίπλα στον αγώνα τους, είπε «συμμετέχουμε στην Πορεία Χριστοδούλας, στηρίζοντας ουσιαστικά τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική διοργάνωση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και της Τράπεζας Κύπρου, που εδώ και 25 χρόνια βρίσκεται σταθερά δίπλα στον Σύνδεσμο και στηρίζει δυναμικά και ουσιαστικά κάθε του ενέργεια. Η ευγενική, συλλογική και αξιέπαινη αυτή προσπάθεια, συμβάλλει αποδεδειγμένα και καταλυτικά στην επίτευξη του σκοπού».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού εξέφρασε ευχαριστίες στους πολίτες για την συμβολή τους που είναι, όπως είπε «σημαντική και πολύτιμη για να μπορέσει να συνεχίσει ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου να προσφέρει τις υπηρεσίες του εντελώς δωρεάν στους ανθρώπους μας που χρειάζονται στήριξη».

«Είμαστε εδώ ως κοινωνικό σύνολο, στην κορυφαία διοργάνωση αλληλεγγύης προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας για να τους ενισχύσουμε τη δύναμη και το κουράγιο» συμπλήρωσε.

Συνεχάρη τους διοργανωτές της πορείας, τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο, την Τράπεζα Κύπρου και τους εθελοντές, που και φέτος εργάστηκαν άοκνα, όπως είπεμ προκειμένου «να συνδράμουμε ο καθένας και η καθεμιά από εμάς εμπράκτως, με ό,τι μπορούμε. Το έργο που επιτελούν, εδώ και μισό σχεδόν αιώνα, είναι πάνω από όλα και θεάρεστο».

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην 48η Πορεία Χριστοδούλας

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω στη σημερινή εκδήλωση. Η «Πορεία Χριστοδούλας» ευαισθητοποιεί την κυπριακή κοινωνία, ώστε ο καθένας μας, μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του να συμπαρασταθεί οικονομικά, υποστηρίζοντας ένα πολύ αξιόλογο έργο που αναγνωρίζεται από το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας και την κυπριακή πολιτεία.

Όπως πολύ ορθά δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, Δρ Αδάμος Αδάμου, κατά την εξαγγελία της φετινής Πορείας, η εξέλιξη της ιατρικής, η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση, μάς επιτρέπουν πλέον όταν μιλάμε για τον καρκίνο να απορρίπτουμε όρους όπως «ανίατη ασθένεια» ή «επάρατη νόσος», διότι σε μεγάλο βαθμό είναι θεραπεύσιμος. Πολλές μορφές καρκίνου μπορούν πια να αντιμετωπιστούν και σαφώς στο μέλλον αυτό θα γίνεται ολοένα πιο εφικτό. Φίλε Αδάμο, τόσο σε εσένα όσο και στις χιλιάδες των εθελοντών που ριχτήκατε διαχρονικά σε αυτό τον καλό αγώνα, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Το σύνθημα της φετινής «Πορείας Χριστοδούλας» φέρει τον τίτλο «Να είσαι εκεί». Είμαστε, λοιπόν, όλοι εδώ, δηλώνουμε παρόντες στη μακροβιότερη εκστρατεία για απάμβλυνση του ανθρώπινου πόνου σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο. Είμαστε εδώ ως κοινωνία, στην κορυφαία  διοργάνωση αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας.

Το σταθερό φιλότιμο των Κυπρίων, ο αλτρουϊσμός και η φιλανθρωπία που τους διακρίνει διαχρονικά, κατατάσσει τον τόπο μας ψηλά στον χάρτη της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας και του πραγματικού ενδιαφέροντος προς τον συμπολίτη μας που βρίσκεται σε ώρα  ανάγκης. Δικαίως, λοιπόν, φαίνεται να είμαστε ψηλά σε αυτά τα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και είναι κάτι που μας τιμά ιδιαίτερα. Ας είμαστε, λοιπόν, και αυτή τη χρονιά όλοι γενναιόδωροι, ας είμαστε παράδειγμα προς μίμηση για τη συμβολή μας στην αναβάθμιση και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής, την ανακούφιση οποιουδήποτε πόνου των συνανθρώπων μας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την εδώ μαζική σας παρουσία. Θέλω να κάνω ειδική αναφορά στην Τράπεζα Κύπρου, που διαχρονικά στηρίζει τέτοιου είδους προσπάθειες, και όχι μόνο. Είναι κάτι που σας τιμά ιδιαίτερα, και το γεγονός ότι – είμαι σίγουρος – θα συνεχιστεί αυτή η στήριξη, από πλευράς πολιτείας σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε μαζί αυτή την προσπάθεια. Ούτε η Κυβέρνηση, ούτε ο δημόσιος τομέας, ούτε ο ιδιωτικός τομέας από μόνοι τους μπορούν να πετύχουν τους κοινούς μας στόχους, άρα, η συνεργασία αυτή όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο το πολύ αξιόλογο έργο που έχετε προσφέρει.

Σχετικά Άρθρα

Eωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ μνήμη τοῦ ἁγίου πρωτομάρτυρος καί ἀρχιδιακόνου Στεφάνου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 9 / 1 / 2021 , 16:42 από news_room Τό Σάββατον, 27ην Δεκεμβρίου 2020/ 9ην Ἰανουαρίου 2021, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ μνήμη τοῦ ἁγίου πρωτομάρτυρος καί ἀρχιδιακόνου Στεφάνου. Κατά τήν ἑορτήν ταύτην ἡ Ἐκκλησία ἐπιτελεῖ τήν μνήμην τῆς διηγήσεως τῶν Πράξεων τῶν Ἀποστόλων (κεφ. 7), ὅτι ὁ Στέφανος ἦτο εἷς ἐκ τῶν ἑπτά διακόνων, […]

Δανία: Τρεις νεκροί, 4 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο - Συνελήφθη ύποπτος

Δανία: Τρεις νεκροί, 4 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο – Συνελήφθη ύποπτος

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 / 7 / 2022 , 23:37 από news_room Τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες ενός ενόπλου, ο οποίος άνοιξε πυρ μέσα σε εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη, χθες, Κυριακή. Δύο 17χρονοι Δανοί–ένας άνδρας και μια γυναίκα–και ένας 47χρονος Ρώσος κάτοικος Δανίας είναι οι νεκροί, ενώ 4 άνθρωποι, δύο […]