23 °C Athens, GR
28/05/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνεχίζεται η Υγειονομική Εξέταση και Χορήγηση Υλικών στους Στρατευσίμους της 2023 ΕΣΣΟ Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Τουρκία – Προβάδισμα Ερντογάν Την ΕΡΤ επισκέφθηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς Aντιπροσωπεία μοναχών της Ι.Μ. Παναγίας Παντανάσσης Mangrove στο Φανάρι Λήξη κατηχητικού έτους της τοπικής Εκκλησίας των Σερρών και Νιγρίτης Μνημόσυνο Μητροπολιτών Γέροντος Νικομηδείας Ιωακείμ και Σασίμων Γενναδίου στο Φανάρι Νικαίας Αλέξιος: «Πολλοί χριστιανοί δυστυχώς έχουν απομακρυνθεί από την εκκλησία. Μόνο μέσα στην εκκλησία σωζόμεθα» Υποδοχή της Τιμίας Δεξιάς του Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα στη Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Εθνική Εβδομάδα Συμφιλίωσης ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ αναγορεύθηκε ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Είμαστε δίπλα στον αγώνα των καρκινοπαθών, είπε ο Υφυπουργός Πολιτισμού

Είμαστε δίπλα στον αγώνα των καρκινοπαθών, είπε ο Υφυπουργός Πολιτισμού

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 9 / 4 / 2023 , 14:27 από news_room

Είμαστε δίπλα στον αγώνα των καρκινοπαθών, ανέφερε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Χατζηγιάννης προσθέτοντας πως το ενδιαφέρον, η αγάπη και η συμπαράσταση σε όσα πρόσωπα πάσχουν από καρκίνο, αλλά και η στήριξη στις οικογένειές τους, θεωρείται δεδομένη κοινωνική υποχρέωση.

Σε χαιρετισμό του στην έναρξη της 48ης Πορείας Χριστοδούλας, που πραγματοποιήθηκε στην παραλία των Φοινικούδων, στη Λάρνακα, ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι «για άλλη μια χρονιά η πορεία Χριστοδούλας ευαισθητοποιεί το ευρύ κυπριακό κοινό, ώστε να συμπαρασταθεί οικονομικά όπως μπορεί στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους, καταβάλλοντας εισφορές προς υποστήριξη του φιλάνθρωπου έργου του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου».

Πρόσθεσε ότι το σύνθημα της φετινής «Πορείας Χριστοδούλας» έχει τον τίτλο «Να είσαι εκεί» και «είμαστε όλοι εδώ, στη μεγαλύτερη και μακροβιότερη εκστρατεία για απάμβλυνση του ανθρώπινου πόνου σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο».

Όπως είπε ο Υφυπουργός Πολιτισμού «η Χριστοδούλα με την πορεία που έκανε σε δύσκολα χρόνια για τον τόπο μας, έδειξε ότι αυτός ο λαός αντέχει στις όποιες περιστάσεις και προβλήματα. Το ενδιαφέρον, η αγάπη και η συμπαράσταση σε όσα πρόσωπα πάσχουν από καρκίνο, αλλά και η στήριξη στις οικογένειές τους, θεωρείται δεδομένη κοινωνική υποχρέωση».

Η όποια εθελοντική πρωτοβουλία, συνέχισε «από διάφορους φορείς και οργανισμούς, είναι ευπρόσδεκτη». «Αναπτερώνουμε με την παρουσία και την προσφορά μας το ηθικό των ανθρώπων που εργάζονται για να πετύχει αυτή η προσπάθεια» είπε και πρόσθεσε πως «αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες και την ταλαιπωρία των ίδιων των ασθενών και των συγγενών τους».

Είμαστε δίπλα στον αγώνα τους, είπε «συμμετέχουμε στην Πορεία Χριστοδούλας, στηρίζοντας ουσιαστικά τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική διοργάνωση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και της Τράπεζας Κύπρου, που εδώ και 25 χρόνια βρίσκεται σταθερά δίπλα στον Σύνδεσμο και στηρίζει δυναμικά και ουσιαστικά κάθε του ενέργεια. Η ευγενική, συλλογική και αξιέπαινη αυτή προσπάθεια, συμβάλλει αποδεδειγμένα και καταλυτικά στην επίτευξη του σκοπού».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού εξέφρασε ευχαριστίες στους πολίτες για την συμβολή τους που είναι, όπως είπε «σημαντική και πολύτιμη για να μπορέσει να συνεχίσει ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου να προσφέρει τις υπηρεσίες του εντελώς δωρεάν στους ανθρώπους μας που χρειάζονται στήριξη».

«Είμαστε εδώ ως κοινωνικό σύνολο, στην κορυφαία διοργάνωση αλληλεγγύης προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας για να τους ενισχύσουμε τη δύναμη και το κουράγιο» συμπλήρωσε.

Συνεχάρη τους διοργανωτές της πορείας, τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο, την Τράπεζα Κύπρου και τους εθελοντές, που και φέτος εργάστηκαν άοκνα, όπως είπεμ προκειμένου «να συνδράμουμε ο καθένας και η καθεμιά από εμάς εμπράκτως, με ό,τι μπορούμε. Το έργο που επιτελούν, εδώ και μισό σχεδόν αιώνα, είναι πάνω από όλα και θεάρεστο».

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην 48η Πορεία Χριστοδούλας

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω στη σημερινή εκδήλωση. Η «Πορεία Χριστοδούλας» ευαισθητοποιεί την κυπριακή κοινωνία, ώστε ο καθένας μας, μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του να συμπαρασταθεί οικονομικά, υποστηρίζοντας ένα πολύ αξιόλογο έργο που αναγνωρίζεται από το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας και την κυπριακή πολιτεία.

Όπως πολύ ορθά δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, Δρ Αδάμος Αδάμου, κατά την εξαγγελία της φετινής Πορείας, η εξέλιξη της ιατρικής, η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση, μάς επιτρέπουν πλέον όταν μιλάμε για τον καρκίνο να απορρίπτουμε όρους όπως «ανίατη ασθένεια» ή «επάρατη νόσος», διότι σε μεγάλο βαθμό είναι θεραπεύσιμος. Πολλές μορφές καρκίνου μπορούν πια να αντιμετωπιστούν και σαφώς στο μέλλον αυτό θα γίνεται ολοένα πιο εφικτό. Φίλε Αδάμο, τόσο σε εσένα όσο και στις χιλιάδες των εθελοντών που ριχτήκατε διαχρονικά σε αυτό τον καλό αγώνα, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Το σύνθημα της φετινής «Πορείας Χριστοδούλας» φέρει τον τίτλο «Να είσαι εκεί». Είμαστε, λοιπόν, όλοι εδώ, δηλώνουμε παρόντες στη μακροβιότερη εκστρατεία για απάμβλυνση του ανθρώπινου πόνου σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο. Είμαστε εδώ ως κοινωνία, στην κορυφαία  διοργάνωση αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας.

Το σταθερό φιλότιμο των Κυπρίων, ο αλτρουϊσμός και η φιλανθρωπία που τους διακρίνει διαχρονικά, κατατάσσει τον τόπο μας ψηλά στον χάρτη της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας και του πραγματικού ενδιαφέροντος προς τον συμπολίτη μας που βρίσκεται σε ώρα  ανάγκης. Δικαίως, λοιπόν, φαίνεται να είμαστε ψηλά σε αυτά τα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και είναι κάτι που μας τιμά ιδιαίτερα. Ας είμαστε, λοιπόν, και αυτή τη χρονιά όλοι γενναιόδωροι, ας είμαστε παράδειγμα προς μίμηση για τη συμβολή μας στην αναβάθμιση και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής, την ανακούφιση οποιουδήποτε πόνου των συνανθρώπων μας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την εδώ μαζική σας παρουσία. Θέλω να κάνω ειδική αναφορά στην Τράπεζα Κύπρου, που διαχρονικά στηρίζει τέτοιου είδους προσπάθειες, και όχι μόνο. Είναι κάτι που σας τιμά ιδιαίτερα, και το γεγονός ότι – είμαι σίγουρος – θα συνεχιστεί αυτή η στήριξη, από πλευράς πολιτείας σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε μαζί αυτή την προσπάθεια. Ούτε η Κυβέρνηση, ούτε ο δημόσιος τομέας, ούτε ο ιδιωτικός τομέας από μόνοι τους μπορούν να πετύχουν τους κοινούς μας στόχους, άρα, η συνεργασία αυτή όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο το πολύ αξιόλογο έργο που έχετε προσφέρει.

Σχετικά Άρθρα

Αποκριά με τους Burger Project – Live streaming από το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 9 / 3 / 2021 , 13:53 από news_room Το Σάββατο 13 Μαρτίου στις 12.00 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) εκπέμπει από τον Θόλο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και φέρνει στις οθόνες σας μια ξεσηκωτική συναυλία από τους Burger Project. Η funky μουσική κολεκτίβα δίνει το […]

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στον Βατώντα Ν. Αρτάκης – Χειροθεσία νέου Αναγνώστη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 3 / 10 / 2021 , 23:16 από news_room Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΟΝ ΒΑΤΩΝΤΑ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ-ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΝΕΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤοΣάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, ημέρα μνήμης των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, ο Σεβασμιώτατος , Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Βατώντα Ν. Αρτάκης, όπου χοροστάτησε στον […]

Pin It on Pinterest