24 °C Athens, GR
28/05/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνεχίζεται η Υγειονομική Εξέταση και Χορήγηση Υλικών στους Στρατευσίμους της 2023 ΕΣΣΟ Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Τουρκία – Προβάδισμα Ερντογάν Την ΕΡΤ επισκέφθηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς Aντιπροσωπεία μοναχών της Ι.Μ. Παναγίας Παντανάσσης Mangrove στο Φανάρι Λήξη κατηχητικού έτους της τοπικής Εκκλησίας των Σερρών και Νιγρίτης Μνημόσυνο Μητροπολιτών Γέροντος Νικομηδείας Ιωακείμ και Σασίμων Γενναδίου στο Φανάρι Νικαίας Αλέξιος: «Πολλοί χριστιανοί δυστυχώς έχουν απομακρυνθεί από την εκκλησία. Μόνο μέσα στην εκκλησία σωζόμεθα» Υποδοχή της Τιμίας Δεξιάς του Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα στη Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Εθνική Εβδομάδα Συμφιλίωσης ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ αναγορεύθηκε ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Βατικανό: Με λαμπρότητα η Ανάσταση για τους Ρωμαιοκαθολικούς

Βατικανό: Με λαμπρότητα η Ανάσταση για τους Ρωμαιοκαθολικούς

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 9 / 4 / 2023 , 1:26 από news_room

Βατικανό| Στη Λειτουργία Αγρυπνίας την Άγια Νύχτα του Πάσχα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου το Σάββατο 8 Απριλίου 2023 , ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι η Ανάσταση του Χριστού μας προσκαλεί να ζήσουμε την απέραντη έκπληξη και τη χαρά των γυναικών που είδαν τον άδειο τάφο, προσθέτοντας ότι καλούμαστε να ξαναζήσουμε τη χάρη του πρώτη συνάντηση με τον Κύριο για να αυξηθεί η πίστη και η ελπίδα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος προήδρευσε στην καθιερωμένη Πασχαλινή Αγρυπνία την Άγια Νύχτα του Πάσχα σε μια γεμάτη Βασιλική του Αγίου Πέτρου το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου. Ο εορτασμός περιελάμβανε τη βάπτιση και την επικύρωση οκτώ κατηχουμένων από την Αλβανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νιγηρία, την Ιταλία και τη Βενεζουέλα.

Στο κήρυγμά του, ο Πάπας Φραγκίσκος υπογράμμισε πώς οι γυναίκες που ξεκίνησαν να επισκεφτούν τον τάφο του Ιησού και τον βρήκαν άδειο υπέστησαν μια απίστευτη εμπειρία που σηματοδότησε ένα πέρασμα από την τεράστια θλίψη για τον θάνατο του Ιησού στην απόλυτη έκπληξη για την ανάσταση του Κυρίου. Και αυτό το ταξίδι από τη λύπη στην απερίγραπτη χαρά είναι ένα ταξίδι στο οποίο καλούμαστε όλοι.

Ο Κύριος Ανέστη

Αναλογιζόμενος την ανάγνωση του Ευαγγελίου κατά τη διάρκεια της Πασχαλινής Αγρυπνίας, ο Πάπας περιέγραψε πώς οι γυναίκες που ξεκίνησαν να επισκεφτούν τον τάφο του Ιησού είδαν τη θλίψη τους να μετατρέπεται σε έκπληξη και χαρά αφού είδαν τον άδειο τάφο και τον Αναστάσιμο Κύριο που καλεί τους μαθητές στη Γαλιλαία. Σημείωσε πώς η αναγέννηση των μαθητών και η ανάσταση της καρδιάς τους θα τους απαιτούσε να επιστρέψουν στην πίστη τους στη Γαλιλαία.

Από τη λύπη στη χαρά

Μερικές φορές μπορεί επίσης να κατακλυζόμαστε από λύπη, παρατήρησε ο Πάπας, όταν βλέπουμε το παρόν μόνο με όρους τάφους απογοήτευσης, πικρίας ή απογοήτευσης, πιστεύοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.

Και μερικές φορές μπορούμε να αρχειοθετήσουμε στο μυαλό μας την πρώτη μας συνάντηση πίστης με τον Κύριο ως κάτι που ανήκει στο παρελθόν και έχει λιγότερη συνάφεια στον σημερινό δύσκολο κόσμο που χαρακτηρίζεται από σκοτάδι, πόλεμο, αδιαφορία και αβέβαιο μέλλον. Αυτή η απογοήτευση, παρατήρησε ο Πάπας, μπορεί να οδηγήσει στο να ξεραθεί μέσα μας η πηγή ελπίδας.

Μνήμη που αναγεννά την ελπίδα

Οι γυναίκες το Πάσχα μεταμορφώθηκαν αμέσως από την εμπειρία τους από τον άδειο τάφο και την ανάσταση του Κυρίου, εξήγησε ο Πάπας. Έφυγαν γρήγορα, εν μέρει φοβισμένοι αλλά κυριευμένοι από χαρά για να πουν στους μαθητές αυτά τα νέα “που θα αλλάξουν τη ζωή και την ιστορία για πάντα: Χριστός Ανέστη!”

Τους λένε επίσης για την κλήση του Κυρίου στη Γαλιλαία, όπου ξεκίνησαν οι εμπειρίες τους που άλλαξαν τη ζωή τους με τον Κύριο, εκεί που κάλεσε για πρώτη φορά τους μαθητές. Ο Πάπας είπε ότι αυτό σημαίνει μια επιστροφή στη «χάρη των αρχών, για να ανακτήσουμε τη μνήμη που αναγεννά την ελπίδα, τη «μνήμη του μέλλοντος» που μας χάρισε ο Αναστημένος».

Προχωράμε με ελπίδα

Η ανάσταση του Κυρίου μάς παρακινεί να προχωρήσουμε με ελπίδα και χαρά, υπογράμμισε ο Πάπας, «να ξεδιπλώσουμε την πέτρα των τάφων στους οποίους συχνά φυλακίζουμε την ελπίδα μας» με πλήρη εμπιστοσύνη για το μέλλον αφού ο Χριστός ανέστη και «άλλαξε την κατεύθυνση του ιστορία.”

Η επιστροφή στη Γαλιλαία μας καλεί να επιστρέψουμε στη «χάρη του δικού μας παρελθόντος», πρότεινε ο Πάπας, προκειμένου να αναβιώσει η μνήμη της εμπειρίας μας από την αγάπη του Κυρίου και όταν «λάβαμε έναν ακτινοβόλο νέο τρόπο να βλέπουμε τον εαυτό μας, κόσμος γύρω μας και το μυστήριο της ίδιας της ζωής».

Θυμηθείτε τη δική σας Γαλιλαία

Το να θυμόμαστε πότε γνωρίσαμε τον Κύριο προσωπικά, ως Θεό που είναι δίπλα μας που μας γνωρίζει και μας αγαπά, είναι βασικό στοιχείο εδώ, εξήγησε ο Πάπας.

Όταν θυμόμαστε την πρώτη μας συνάντηση με τον Κύριο, το θεμέλιο της πίστης και της πίστης μας, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Κυρίου να επιστρέψουμε στη Γαλιλαία για να γιορτάσουμε τον Αναστημένο Κύριο, για να ξαναζήσουμε αυτή την εμπειρία, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις. Αυτό ανανεώνει και ενισχύει την πρόοδό μας στον Αναστημένο Κύριο, τόνισε ο Πάπας, και κυλά την πέτρα από τους τάφους της ξεθωριασμένης πίστης ή των χαμένων ελπίδων μας.

«Θυμηθείτε και συνεχίστε να προχωράτε», είπε ο Πάπας, «και ανακαλύψτε ξανά τη χάρη της ανάστασης του Θεού μέσα σας!».

Βατικανό Με λαμπρότητα η Ανάσταση για του Ρωμαιοκαθολικούς Βατικανό Με λαμπρότητα η Ανάσταση για του Ρωμαιοκαθολικούς Βατικανό Με λαμπρότητα η Ανάσταση για του Ρωμαιοκαθολικούς Βατικανό Με λαμπρότητα η Ανάσταση για του Ρωμαιοκαθολικούς Βατικανό Με λαμπρότητα η Ανάσταση για του Ρωμαιοκαθολικούς Βατικανό Με λαμπρότητα η Ανάσταση για του Ρωμαιοκαθολικούς Βατικανό Με λαμπρότητα η Ανάσταση για του Ρωμαιοκαθολικούς Βατικανό Με λαμπρότητα η Ανάσταση για του Ρωμαιοκαθολικούς

Με πληροφορίες από το Vatican News

Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση της Κύπρου στην Ολομέλεια της Γ. Συνέλευσης του ΟΗΕ για την Ετήσια Έκθεση του Σ.A.

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 12 / 6 / 2021 , 19:00 από news_room Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ Πρέσβης Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου εκπροσώπησε χθες, 11/6/2021 την Κυπριακή Δημοκρατία, στη συζήτηση της Ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με θέμα την ετήσια Έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το 2020. Στην παρέμβασή του ο κ. […]

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή η δημόσια Διαβούλευση του Νομοσχεδίου για την «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 19 / 3 / 2021 , 15:45 από news_room Ολοκληρώθηκε τη Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 21.00 η δημόσια Διαβούλευση του νομοσχεδίου για την «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών». Η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Στέλιου Πέτσα έχει στόχο την επαναφορά της κυβερνησιμότητας […]

Pin It on Pinterest