23 °C Athens, GR
31/05/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο Θεόδωρος Πάγκαλος Ολοκληρώθηκε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων – Οι αποφάσεις Συνάντηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού με τον πρέσβη των ΗΠΑ Πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου επέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Σύγκληση της μικτής επιτροπής Θεολογικού διαλόγου Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια Η Μητρόπολις Άρτης ετίμησε τους Αγίους της Μητροπολίτης Άρτης σε Μαθητές: “Επιμέλεια και εμπιστοσύνη στον Χριστό για εγγυημένη επιτυχία” Προσκυνηματική εξόρμηση της ενορίας του Αγίου Μαξίμου του Γραικού Άρτης στην Κύπρο Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Αυστραλίας Μακάριος: «Πολεμήστε τη μοναξιά των ανθρώπων, με την παρουσία, τον λόγο και το χαμόγελό σας»

Αυστραλίας Μακάριος: «Πολεμήστε τη μοναξιά των ανθρώπων, με την παρουσία, τον λόγο και το χαμόγελό σας»

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 14 / 4 / 2023 , 3:56 από news_room

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης, τελέστηκε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, 13 Απριλίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Σύδνεϋ, η Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Το πολυπληθές εκκλησίασμα άκουσε με ευλάβεια τα Δώδεκα Ευαγγέλια και τους κατανυκτικούς ύμνους της Ακολουθίας των Παθών, ενώ η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν εψάλη το συγκλονιστικό αντίφωνο «Σήμερον κρεμᾶται ἐπὶ ξύλου ὁ ἐν ὕδασι τὴν γῆν κρεμάσας…», κατά την περιφορά του Εσταυρωμένου.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε καταλλήλως για το Θείο Δράμα και απηύθυνε λόγους πνευματικής οικοδομής προς τους παριστάμενους πιστούς, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης. Καταρχάς, αναφέρθηκε επιγραμματικά στις δώδεκα ευαγγελικές περικοπές που αναγνώσθηκαν, οι οποίες περιγράφουν τα γεγονότα από τη σύλληψη έως και την ταφή του Χριστού.

Στη συνέχεια, επικέντρωσε την προσοχή του στο συναίσθημα της μοναξιάς που διακρίνεται να διακατείχε τον Ιησού ήδη από τον Κήπο των Ελαιών, όπου προσευχήθηκε για τελευταία φορά, έως και τη Σταύρωσή Του στον Γολγοθά. Υπενθύμισε ότι κάτω από τον Σταυρό είχαν παραμείνει μόνο η Παναγία και ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είχαν εξαφανιστεί. Τότε ο Κύριος απευθύνθηκε στον Ιωάννη με τον λόγο: «Ἰδοὺ ἡ µήτηρ σου», αναθέτοντας στον αγαπημένο μαθητή Του να προστατεύει τη μητέρα Του. Ο Αρχιεπίσκοπος εξήγησε ότι ο Χριστός, με τον παραπάνω λόγο, θέλησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη Του προς τον Ιωάννη τον Θεολόγο, αναγνωρίζοντας ότι μόνο εκείνος παρέμεινε δίπλα Του ως το τέλος και Του συμπαραστάθηκε στη μοναξιά Του.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε πως «καθώς μελετώ τα Ευαγγέλια και προσπαθώ να τα ερμηνεύσω και να τα φιλοσοφήσω, καταλήγω στο ότι οι πόνοι που προέρχονται από τα καρφιά ίσως να μην είναι τόσο δυνατοί όσο είναι οι πόνοι της μοναξιάς». Απευθυνόμενος με πατρική αγωνία προς το εκκλησίασμα, επισήμανε: «Δεν θα έχουμε μεγαλύτερη ευλογία στη ζωή μας από το να συμπαραστεκόμαστε στους ανθρώπους που περνούν τη δική τους δοκιμασία και ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά. Που μπορεί να μην είναι σαν τον Γολγοθά του Χριστού, και οπωσδήποτε δεν είναι, ωστόσο ο κάθε άνθρωπος βιώνει τη δική του περιπέτεια, τη δική του αγωνία, τον δικό του πόνο. Μην περιφρονείτε την αγωνία και τον πόνο του πλησίον. Μην περιφρονείτε τον άνθρωπο που είναι δίπλα σας. Δώστε του τη δυνατότητα να σας μιλήσει, να σας ανοίξει την καρδιά του. Κάντε τον κάθε άνθρωπο που είναι δίπλα σας να μην αισθάνεται μόνος. Έχουμε όλοι μας ευθύνη για τις αυτοκτονίες που γίνονται. Γιατί δεν δώσαμε τη δυνατότητα σε αυτούς που είναι γύρω μας, να μας ανοίξουν την καρδιά τους και να μην φτάσουν σε αυτή την απονενοημένη πράξη, να δώσουν τέλος στη ζωή τους. Γι’ αυτό, σάς παρακαλώ, πολεμήστε με την παρουσία σας, με τον λόγο σας, με το χαμόγελό σας, με τη συμπαράστασή σας, την μοναξιά των ανθρώπων. Και δώστε τους αγάπη και στοργή, γιατί αυτό είναι τελικά που θα λάβετε κι εσείς από τον Χριστό, και σε αυτή και στην άλλη ζωή».

Αυστραλίας Μακάριος: «Πολεμήστε τη μοναξιά των ανθρώπων, με την παρουσία, τον λόγο και το χαμόγελό σας» Αυστραλίας Μακάριος: «Πολεμήστε τη μοναξιά των ανθρώπων, με την παρουσία, τον λόγο και το χαμόγελό σας» Αυστραλίας Μακάριος: «Πολεμήστε τη μοναξιά των ανθρώπων, με την παρουσία, τον λόγο και το χαμόγελό σας» Αυστραλίας Μακάριος: «Πολεμήστε τη μοναξιά των ανθρώπων, με την παρουσία, τον λόγο και το χαμόγελό σας» Αυστραλίας Μακάριος: «Πολεμήστε τη μοναξιά των ανθρώπων, με την παρουσία, τον λόγο και το χαμόγελό σας» Αυστραλίας Μακάριος: «Πολεμήστε τη μοναξιά των ανθρώπων, με την παρουσία, τον λόγο και το χαμόγελό σας» Αυστραλίας Μακάριος: «Πολεμήστε τη μοναξιά των ανθρώπων, με την παρουσία, τον λόγο και το χαμόγελό σας» Αυστραλίας Μακάριος: «Πολεμήστε τη μοναξιά των ανθρώπων, με την παρουσία, τον λόγο και το χαμόγελό σας» Αυστραλίας Μακάριος: «Πολεμήστε τη μοναξιά των ανθρώπων, με την παρουσία, τον λόγο και το χαμόγελό σας» Αυστραλίας Μακάριος: «Πολεμήστε τη μοναξιά των ανθρώπων, με την παρουσία, τον λόγο και το χαμόγελό σας» Αυστραλίας Μακάριος: «Πολεμήστε τη μοναξιά των ανθρώπων, με την παρουσία, τον λόγο και το χαμόγελό σας» Αυστραλίας Μακάριος: «Πολεμήστε τη μοναξιά των ανθρώπων, με την παρουσία, τον λόγο και το χαμόγελό σας»

Σχετικά Άρθρα

Έκθεση στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 / 8 / 2020 , 1:07 από Μια σημαντική έκθεση, με θέμα «Η Λαϊκή Χαρακτική», από τη συλλογή του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή, ανοίγει στις 2 Σεπτεμβρίου στα Πλατανίσκια και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2020. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μουσείου, εκτίθενται 35 έργα της […]

H Άλκηστις Πρωτοψάλτη επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο

H Άλκηστις Πρωτοψάλτη επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 20 / 2 / 2023 , 23:44 από news_room Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο επισκέφθηκε η δημοφιλής Ελληνίδα ερμηνεύτρια κ. Άλκηστις Πρωτοψάλτη, με την ευκαιρία της παρουσίας της στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας για τη συμμετοχή της στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σύδνεϋ. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της […]

Pin It on Pinterest