24 °C Athens, GR
31/05/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο Θεόδωρος Πάγκαλος Ολοκληρώθηκε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων – Οι αποφάσεις Συνάντηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού με τον πρέσβη των ΗΠΑ Πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου επέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Σύγκληση της μικτής επιτροπής Θεολογικού διαλόγου Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια Η Μητρόπολις Άρτης ετίμησε τους Αγίους της Μητροπολίτης Άρτης σε Μαθητές: “Επιμέλεια και εμπιστοσύνη στον Χριστό για εγγυημένη επιτυχία” Προσκυνηματική εξόρμηση της ενορίας του Αγίου Μαξίμου του Γραικού Άρτης στην Κύπρο Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Απόψεις: Ξυλοδαρμοί και Βία το ανεπίλυτο πρόβλημα

Απόψεις: Ξυλοδαρμοί και Βία το ανεπίλυτο πρόβλημα

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 24 / 4 / 2023 , 0:40 από news_room

Η έξαρση της βίας και τα συνεχόμενα φαινόμενα ξυλοδαρμών από νεαρούς και μεγαλύτερους τα τελευταία χρόνια έχουν αποδειχθεί η μάστιγα της εποχής της οποίας βιώνει ο σύγχρονος πολίτης των αστικών και των επαρχιακών κέντρων των πόλεων αλλά ακόμα περισσότερο και στις ορεινές και ηπειρωτικές περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας.

Καθημερινό φαινόμενο οι ξυλοδαρμοί, οι διαπληκτισμοί και τα φαινόμενα φυσικά των ανθρωποκτονιών φόβισαν και συνεχίζουν να φοβίζουν κάθε πολίτη. Μπορεί ο Πρωθυπουργός να ανακοίνωνε συχνά την πρόσληψη Αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. τους Δήμους και την θέσπιση των Δικαστικών Αστυνομικών ωστόσο η αστυνόμευση δεν επαρκεί κατά το μέγιστο δυνατό. Οι πολίτες φαίνεται πεντακάθαρα πως συνεχίζουν να φοβούνται και το αγκάθι της βίας και των ξυλοδαρμών φαίνεται πως παραμένει σε κάθε γειτονιά.

Η Βία γεννά Βία

Φυσικά η βία στα νέα παιδιά έχει γίνει κάτι περισσότερο από διαδεδομένη. Σε όλη την επικράτεια θα διαβάσεις κάποιο νέο στο καθημερινό αστυνομικό δελτίο των μέσων ενημέρωσης. Και δεν είναι η βία και οι ξυλοδαρμοί στους νέους, αλλά και στους μεγαλύτερους. Πρόσφατα οι συμμορίες των εφήβων στο κεντρικό σημείο της Αθήνας στο Athens Metro Mall λαμπρό παράδειγμα της εκφυλιστικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι έφηβοι. Μαχαίρια, καδρόνια, σφυριά ως μέσο επίθεσης; ή άμυνας; ίσως το δεύτερο θα θέλαν να ερμηνεύσουν κάποιοι αλλά το κακό. Κακό! Και το κακό και η βία γεννά βία.

Ποιά λοιπόν τα μέτρα προστασίας των πολιτών από βίαιες βάναυσες και ακραίες καταστάσεις;. Μπορεί να είναι ο μέσος πολίτης με το ακουστικό στο χέρι για να καλεί την Αστυνομία για κάθε φαινόμενο η απειλή; η θα πρέπει να γίνει ο ίδιος γνώστης πολεμικών τεχνών για να αποφεύγει την βία με βία;( Έξεστι βία βίαν εξωθείν και όπλοις όπλα, έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες). Να μάθει να χτυπά για άμυνα γιατί δεν μπορεί η πολιτεία να θεσπίσει τέτοια μέτρα που να προστατεύονται όλοι οι πολίτες της χώρας κάθε ηλικίας κάθε φύλου. Αλλά ποιός και πού αναφέρει πως η βία και οι ξυλοδαρμοί επιτρέπονται;

Δεν είναι μόνο η οικογενειακή βία

Τα μέτρα που λήφθηκαν για την οικογενειακή βία, η θέσπιση των ειδικών κέντρων στην Αθήνα και την επαρχία είναι ένα σημαντικό μέτρο αλλά δεν είναι η λύση, με αυτά δεν ήρθε το τέλος του προβλήματος. Ένα πρόβλημα που ολοένα φοβίζει και περισσότερους. Το δείχνουν και οι έρευνες στον κόσμο, πως δηλαδή ο φόβος είναι έντονο συναίσθημα στους πολίτες και εδώ έρχεται το ερώτημα πως θα γιατρευτεί. Για όλα υπάρχει μία λύση αλλά η λύση στη χώρα δεν υπάρχει. Δεν μπορεί ο κάθε πολίτης που φοβάται να κλείνεται στο σπίτι. Δεν μπορεί ο κάθε νέος να απειλείται και να μην μπορεί να αντιδράσει. Δεν είναι λοιπόν μόνο η ενδοοικογενειακή βία αλλά και η βία άλλων πιο σύγχρονων μορφών όπως αυτή του ηλεκτρονικού εκφοβισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και εκεί φυσικά έχουν ληφθεί οι απαραίτητες μέριμνες από την πολιτεία αλλά και εκεί παρουσιάζονται κενά. Η διαδικτυακή βία οδηγεί σε αυτοκτονίες. Αυτό έχει παρατηρηθεί διεθνώς από μηνύματα που απεστάλησαν σε φίλους-ες των θυμάτων εκφοβισμού.

Καμία αναφορά στην λύση του προβλήματος στις προεκλογικές των κομμάτων για τις επερχόμενες εκλογές του Μαϊου 2023. 

Έτσι λοιπόν, η βία συνεχίζει, οι ξυλοδαρμοί καθημερινό φαινόμενο και τα πολιτικά κόμματα στις προεκλογικές τους εκστρατείες δεν αναφέρουν τίποτα για την λύση του προβλήματος. Ειδικά στις προεκλογικές καμπάνιες έχουν επικεντρωθεί στις συντάξεις και τους μισθούς ώς αν και οι συντάξεις και μισθοί πονούν μόνο τον κάθε πολίτη. Η ανεργία στο 12% και κάποιοι δηλώνουν και ξανά δηλώνουν πως θα φέρουν αυξήσεις, το θέμα είναι πώς οι πολίτες δεν θέλουν αυξήσεις, μειώσεις θέλουν. Μειώσεις στις τιμές των τροφίμων, μειώσεις στην ενέργεια, μειώσεις στα καύσιμα, μειώσεις στους φόρους, μειώσεις στο κόστος μετακινήσεων, μειώσεις στο κόστος των φαρμάκων και μετά ας επιστρέψουν να μιλήσουν κάποιοι για αυξήσεις. Καθώς όταν ακούς για αυξήσεις σε μισθούς αυτές συμπαρασύρουν και ένα πλήθος υπηρεσιών και αγαθών προς τα πάνω!. Ας μειωθεί το κόστος διαβίωσης που ο πληθωρισμός έχει κατακερματίσει κάθε Έλληνα και Ελληνίδα φορολογούμενο-η και μετά ας ξεκινήσουν οι συζητήσεις για αυξήσεις. Εξάλλου οι πολυδιαφημιζόμενες αυξήσεις στις συντάξεις και τους μισθούς δεν τις λές και κραυγαλέες αφού ήταν τέτοια η ανατίμηση των προϊόντων που μόνο προεκλογική καμπάνια δεν μπορεί να είναι!

Αναμονή νομοθετικής πρωτοβουλίας

Ας δούμε λοιπόν μία νομοθετική πρωτοβουλία για την πάταξη της βίας στα προεκλογικά μεγάλα σλόγκαν. Είναι κρίμα στην Ελληνική κοινωνία οι νέοι να μαστίζονται από τέτοια ακραία φαινόμενα ξυλοδαρμών ενώ και οι μεγαλύτεροι να βιώνουν τον φόβο στα σπίτια τους. Δεν μπορεί ο σύγχρονος Έλληνας να φοβάται από την χρήση βίας και την απειλή ξυλοδαρμών, εξάλλου ποιός και πού ανέφερε πως η βία και οι ξυλοδαρμοί επιτρέπονται; Αν μία χώρα κρίνεται από το βιοτικό και κοινωνικό της επίπεδο το πρώτο πράγμα για το οποίο κάποιος θα την κρίνει είναι το επίπεδο βίας σε αυτή και στην Ελλάδα είναι σε άκρως υψηλά τα επίπεδα βίας, φτώχιας και φυσικά της ελευθερίας του τύπου που και αυτά είναι διεθνώς τα υψηλότερα. Ας σταματήσει ο κόσμος να θρηνεί θύματα και νεκρούς ας υπάρξει λύση νομοθετική και άμεση για την κατάσταση.

Χρ. Ρ. στο Adologala.gr – Φωτ. SHUTTERSTOCK/ Kathimerini.gr

Σχετικά Άρθρα

iera_arxiepiskopi_kritis_eidiseis_nea_methodios_episkopos_diaveveosi_nea_ellada_kriti_adologala (2)

Διαβεβαίωση Επισκόπου Κνωσού Μεθόδιου στο Αρχιεπισκοπικό

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 1 / 12 / 2022 , 21:09 από news_room Ηράκλειο, 24 Νοεμβρίου 2022 | Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε, σήμερα 24 Νοεμβρίου στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, η Διαβεβαίωση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου, όπως αυτή προβλέπεται από την Εκκλησιαστική Τάξη. Της ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης […]

Σημαντική πρόοδος τον τελευταίο χρόνο στην υλοποίηση των δράσεων της νέας Βιομηχανικής Πολιτικής 2019-2030

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 20 / 9 / 2021 , 19:46 από news_room Σημαντική πρόοδος τον τελευταίο χρόνο στην υλοποίηση των δράσεων της νέας Βιομηχανικής Πολιτικής 2019-2030 Νατάσα Πηλείδου: «Mε τη σταθερή και μεθοδική υλοποίηση των δράσεων της νέας Βιομηχανικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τους διαχρονικούς εταίρους μας ΚΕΒΕ και ΟΕΒ, βρισκόμαστε […]

Pin It on Pinterest