33 °C Athens, GR
19/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας στο Άγιον Όρος O Μητροπολίτης Λέρου στο 2ο Σχολείο Χώρας Καλύμνου Το Οικουμενικό Πατριαρχείο υποστηρίζει το “Κοινό Ανακοινωθέν για ένα Πλαίσιο Ειρήνης” για την Ουκρανία Προβολή συναυλίας στον Κήπο του Μεγάρου: Anne-Sophie Mutter & Mutter’s Virtuosi – Δωρεάν Είσοδος Penny Marathon: Ένας συμβολικός αγώνας δρόμου για τα αδέσποτα ζώα Ο Πρόεδρος Μπάιντεν προσφέρει σε ορισμένους μετανάστες έναν νέο δρόμο για την ιθαγένεια στις ΗΠΑ Έκκληση του πατριάρχη Ιεροσολύμων και του αρχιεπισκόπου Αθηνών να σταματήσει ο πόλεμος Η πανήγυρις των 318 Πατέρων στο Σρούσμπερυ της Αγγλίας Eπετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Υποδοχή Ιεράς θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Δαμάστας στο Ηράκλειο Αττικής

Αμφίδρομη επικοινωνία με Διευθυντές σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης εγκαινίασε η Υπουργός Παιδείας

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου πραγματοποίησε, σήμερα, συναντήσεις με τους Διευθυντές και Διευθύντριες όλων των σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της αμφίδρομης επικοινωνίας που επιδιώκει να έχει, με όλες τις σχολικές μονάδες. Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, μετά τις συναντήσεις, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε: «Είχα σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσω με διευθυντές και διευθύντριες σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, τους οποίους θεωρώ βασικούς μας συνεργάτες στην προσπάθεια υλοποίησης των πολιτικών του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Ήταν εξαιρετικά χρήσιμες οι συναντήσεις. Είναι οι άνθρωποι της βάσης, που ζουν την καθημερινότητα του σχολείου. Δίνουμε ευκαιρίες στους διευθυντές να λειτουργήσουν ως ηγέτες της σχολικής μονάδας, ώστε να προχωρήσουμε στην αυτονόμηση την οποία όλοι ζητάμε, την παιδαγωγική κυρίως αυτονόμηση του σχολείου μας. Έχω ακούσει εξαιρετικές εισηγήσεις για τα θέματα τόσο της επικαιρότητας που αφορούν στην αξιολόγηση μαθητή/μαθήτριας, στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, αλλά και ευρύτερα που αφορούν σε θέματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα του σχολείου. Έχω ζητήσει να έρθουν σε μένα και γραπτώς οι θέσεις και οι εισηγήσεις τους, αλλά έχουμε ανοίξει και ένα συνεχή διάλογο όπου και σε μικρότερες ομάδες, σε εργαστήρια μαζί τους, θα έχω τακτική επικοινωνία. Βεβαίως και ευρύτερα θα μπορούν να μας στέλνουν τις απόψεις τους, οι οποίες και θα λαμβάνονται υπόψη, στο πλαίσιο του διαλόγου που έχουμε ανοίξει με τη βάση», ανέφερε καταληκτικά η Υπουργός Παιδείας.

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 6 / 4 / 2023 , 17:00 από news_room

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου πραγματοποίησε, σήμερα, συναντήσεις με τους Διευθυντές και Διευθύντριες όλων των σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της αμφίδρομης επικοινωνίας που επιδιώκει να έχει, με όλες τις σχολικές μονάδες.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, μετά τις συναντήσεις, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε: «Είχα σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσω με διευθυντές και διευθύντριες σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, τους οποίους θεωρώ βασικούς μας συνεργάτες στην προσπάθεια υλοποίησης των πολιτικών του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Ήταν εξαιρετικά χρήσιμες οι συναντήσεις. Είναι οι άνθρωποι της βάσης, που ζουν την καθημερινότητα του σχολείου.

Δίνουμε ευκαιρίες στους διευθυντές να λειτουργήσουν ως ηγέτες της σχολικής μονάδας, ώστε να προχωρήσουμε στην αυτονόμηση την οποία όλοι ζητάμε, την παιδαγωγική κυρίως αυτονόμηση του σχολείου μας.

Έχω ακούσει εξαιρετικές εισηγήσεις για τα θέματα τόσο της επικαιρότητας που αφορούν στην αξιολόγηση μαθητή/μαθήτριας, στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, αλλά και ευρύτερα που αφορούν σε θέματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα του σχολείου.

Έχω ζητήσει να έρθουν σε μένα και γραπτώς οι θέσεις και οι εισηγήσεις τους, αλλά έχουμε ανοίξει και ένα συνεχή διάλογο όπου και σε μικρότερες ομάδες, σε εργαστήρια μαζί τους, θα έχω τακτική επικοινωνία. Βεβαίως και ευρύτερα θα μπορούν να μας στέλνουν τις απόψεις τους, οι οποίες και θα λαμβάνονται υπόψη, στο πλαίσιο του διαλόγου που έχουμε ανοίξει με τη βάση», ανέφερε καταληκτικά η Υπουργός Παιδείας.

Σχετικά Άρθρα

athinon_ieronymos_arxiepiskopos_athina_agios_nikolaos_planas_esperinos

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος: Ο πόλεμος είναι φοβερός για όλους και δεν ξέρουμε τι εξέλιξη θα έχει

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 1 / 3 / 2022 , 22:45 από news_room «Απόψε να προσευχηθούμε για τους ανθρώπους που ζουν ώρες πολέμου» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από το ιερό ναό Αγίου Ιωάννη Κυνηγού Βουλιαγμένης, όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό με αφορμή την εορτή του Αγίου Νικολάου του Πλανά. Μετά την ακολουθία […]

Δημοτικά σχολεία της νησιωτικής χώρας «ενώθηκαν» για να γιορτάσουν μαζί τα Χριστούγεννα

Δημοτικά σχολεία της νησιωτικής χώρας «ενώθηκαν» για να γιορτάσουν μαζί τα Χριστούγεννα

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 15 / 12 / 2023 , 15:25 από news_room Μια διαφορετική, διαδικτυακή Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά δημοτικών σχολείων από νησιά του Ελλάδας, διοργανώθηκε και φέτος στο πλαίσιο του προγράμματος της Hellenic Hull, «Εμείς κι ο Κόσμος», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας, τη HELMEPA, τις δασκάλες και τους δασκάλους […]