35 °C Athens, GR
24/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Από σήμερα στα γήπεδα, είσοδος μόνο με το ψηφιακό εισιτήριο μέσω του Gov.gr Wallet Κυπριακό, και τώρα τι; ΗΠΑ: Δήλωση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Διευθύντρια των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών Κιμ Τσιτλ Η 102η Ανώτατη Συνέλευση της AHEPA στη Λεμεσό της Κύπρου Ομογενείς βουλευτές στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ της Ι.Α.Α. «Αποστολή» και στον Πολυχώρο «Λέλα Καραγιάννη» Χρειάζεται νέα προσέγγιση στο Κυπριακό είπε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αποτύχαμε όπου υιοθετήσαμε ξένα πρότυπα» Olympic Festival Paris 2024: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ολυμπιακή χρονιά στο ΚΠΙΣΝ Εκδηλώσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας Το FBI λέει πως ένας Άνδρας και μία γυναίκα πρέπει να συνδέονται με έξι πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο νότιο Νέο Μεξικό

Αλ. Τσίπρας: Ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με δικό μας πρόγραμμα, χωρίς τρόικα

Αλ. Τσίπρας Ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με δικό μας πρόγραμμα, χωρίς τρόικα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 / 4 / 2023 , 1:21 από news_room

Εμείς δεν απορρίπτουμε τους Κεντρώους και Κεντροδεξιούς πολίτες. Γνωρίζουμε ότι αισθάνονται ντροπή γι` αυτήν την κυβέρνηση. Διότι δεν κυβερνά ένα ιστορικό κόμμα αλλά μία οικογένεια που έχει μετατρέψει τη διακυβέρνηση σε ανώνυμη εταιρεία. Μας κυβερνά η «Μητσοτάκης ΑΕ». Και αυτός ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι η μόνη ρεαλιστική εκδοχή για να σταματήσει να μας κυβερνά η «Μητσοτάκης ΑΕ» είναι να χάσει στις εκλογές. Και θα χάσει μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κερδίσει τις εκλογές και με μεγάλη διαφορά.

Με αναφορά στην μακρά ιστορία του Λαυρίου ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος τόσο στους σύγχρονους εργατικούς αγώνες, τη Μακρόνησο αλλά και στη συμβολή του Λαυρίου στην χρυσή εποχή του Περικλή. «Ήταν ο τόπος που με τα μεταλλεία του έδωσε τον πλούτο στη χρυσή εποχή του Περικλή», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας όμως ότι «τον πλούτο δεν τον έδωσαν τα μεταλλεία αλλά οι άνθρωποι που έβγαζαν το χαλκό από τα μεταλλεία. Οι άνθρωποι του μόχθου και τότε και τώρα».

“Δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη αν ο μόχθος και τα αγαθά που παράγονται δεν κατανέμονται δίκαια” είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: “Και αν αυτοί οι άνθρωποι που παράγουν, που μοχθούν, που καινοτομούν, δεν αισθάνονται ότι υπάρχει απέναντί τους δικαιοσύνη και ότι ο μόχθος τους δεν ανταμείβεται σωστά” πρόσθεσε.

Στις ανισότητες αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια λέγοντας: “Σήμερα βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που και οι άνθρωποι που μοχθούν και οι άνθρωποι που δημιουργούν και επιχειρούν, αισθάνονται ότι είναι τόσο μεγάλη αυτή η αδικία. Τους βαραίνει σαν μεγάλη θηλιά, γιατί δεν υπάρχει Έλληνας σήμερα, είτε αριστερός είτε κεντρώος είτε δεξιός, που να μην καταλαβαίνει ότι αυτή η τρομακτική διεύρυνση των ανισοτήτων δεν μπορεί να οδηγήσει σε μία κοινωνία ευημερίας. Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων να μην μπορεί να βγάλει το μήνα και κάποιες λίγες μετρημένες επιχειρήσεις να βγάζουν δισεκατομμύρια”.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απευθύνθηκε στους ανθρώπους του μόχθου, της δημιουργίας και του επιχειρείν λέγοντας ότι “Αυτές τις 33 μέρες που έμειναν ως την κρίσιμη κάλπη της 21ης του Μάη θέλουμε να απευθυνθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους και να τους πούμε ότι αυτό είναι το αίτημα, το σύνθημα και το όραμά μας: Δικαιοσύνη παντού. Και πρωτίστως δικαιοσύνη στους ανθρώπους του μόχθου, της δημιουργίας και του επιχειρείν. Αυτές τις 33 κρίσιμες μέρες πρέπει να ξεδιπλώσουμε το σχέδιό μας, τις θέσεις και τις απόψεις μας. Γιατί οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα λένε δεν πάει άλλο πια. Ως εδώ! Ως εδώ με την αισχροκέρδεια, με τη συρρίκνωση του εισοδήματος, με την αδικία. Το κρίσιμο για εμάς είναι να δούμε πώς μπορούμε να αλλάξουμε όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά τη ζωή των ανθρώπων. Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας ποθεί μία μεγάλη αλλαγή στη ζωή του, για να σταματήσει αυτή η παρατεταμμένη κατάσταση ανασφάλειας, αβεβαιότητας και αδικίας”.

Αναφερθείς στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και μεσαία τάξη με την ακρίβεια, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι “στις τρεις εβδομάδες του μήνα τελειώνει το εισόδημα. Και δεν αναφέρομαι μονάχα στους ευάλωτους, σε όσους έχουν την αντικειμενική δυσκολία να τα βγάζουν πέρα με έναν μισθό ή με μία σύνταξη. Αναφέρομαι και σε αυτούς, στη μεσαία τάξη, που μέχρι πρότινος είχαν ένα εισόδημα 1.500, 1.600 ακόμα και 1.800 ευρώ και δυσκολεύονται πλέον να τα βγάλουν πέρα. Διότι οι τιμές στο σούπερ μάρκετ έχουν πάει στο θεό, οι τιμές στα πρατήρια βενζίνης το ίδιο. Το ρεύμα έχει ακριβύνει τόσο που δεν μπορεί κάποιος να ανταπεξέλθει. Ακόμα λοιπόν και για αυτούς τα πράγματα είναι δύσκολα από την τρίτη εβδομάδα του μήνα. Δεν υπάρχει η ‘πολυτέλεια’ να έχει κανείς αυτές τις μέρες του Πάσχα ένα γιορτινό τραπέζι πλούσιο σε εδέσματα. Ποια ήταν η κατάσταση σήμερα σε κάθε ελληνικό τραπέζι; Δεν υπήρχε ‘αρνί porsche’ διαθέσιμο για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών”.

“Λένε ότι αυτό συμβαίνει γιατί είναι εισαγόμενη η ακρίβεια. Η αισχροκέρδεια όμως είναι ελληνική, ‘made in Greece’ και έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη. Έχει να κάνει με συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές. Ποιοι ήταν αυτοί που αποφάσισαν εν μέσω ενεργειακής κρίσης να ιδιωτικοποιήσουν τη ΔΕΗ και να είναι αυτή που πρωταγωνιστεί στην κούρσα της αισχροκέρδειας; Ποιοι ήταν αυτοί που αποφάσισαν να μην κάνουν ελέγχους, να μην βάλουν πλαφόν στις τιμές, να μην φορολογήσουν τα υπερκέρδη των εταιριών ηλεκτρικής ενέργειας, των διυλιστηρίων; Ποιοι ήταν αυτοί που αποφάσισαν να κρατήσουν υψηλό τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον ΕΦΚ στα καύσιμα τη στιγμή που η μέση οικογένεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί;” σημείωσε και πρόσθεσε: “Δεν είναι λογικό η Ελλάδα να έχει τις ακριβότερες τιμές σε σχέση με το εισόδημα στο ρεύμα, στα πρατήρια βενζίνης. Και με σούπερ μάρκετ που ο κόσμος δεν μπορεί να επισκεφθεί χωρίς να ζήσει έναν μικρό εφιάλτη. Έχουμε από τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη και τις υψηλότερες τιμές. Αυτή είναι η πραγματικότητα”

Για την οικονομία ο κ. Τσίπρας ανέφερε: “Λένε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για τα νοικοκυριά, πάει όμως καλά η οικονομία. Οικονομία είναι η ζωή των ανθρώπων πάνω από όλα. Αλλά και οι δείκτες που αφορούν στα βασικά οικονομικά μεγέθη έχουν επιδεινωθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε τη χώρα με 37 δισ. στα δημόσια ταμεία, όχι σε τσέπες και τραπεζικές θυρίδες υπουργών. Αφήσαμε τη χώρα με ρυθμισμένο χρέος 356 δισ. ευρώ και σήμερα είναι 400 δισ. ευρώ. Μέσα σε 4 χρόνια αυξήθηκε το χρέος κατά 44 δισ. ευρώ. Εμείς δεν είχαμε την ευχέρεια να μοιράσουμε, είχαμε την υποχρέωση να μαζέψουμε και το κάναμε με εντιμότητα. Αν είχαμε την ευχέρεια να μοιράσουμε, θα το κάναμε και αυτό με εντιμότητα. Όχι σε εταιρίες που φτιάχνονταν τρεις μέρες πριν πάρουν απευθείας αναθέσεις τα golden boys και οι ‘ημέτεροι’”.

Για το ιδιωτικό χρέος, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέφερε ότι “το 2019 ήταν 40 δις λιγότερα από ότι είναι σήμερα. 4,2 εκατ. Έλληνες, σχεδόν η μισή Ελλάδα χρωστάει, έχει μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Ενώ 700.000 ακίνητα είναι υποθηκευμένα και βρίσκονται σήμερα στα χαρτοφυλάκια των funds, όχι των τραπεζών. Αυτών που έχουν στόχο για να κερδίσουν να ξεκινήσουν από την επομένη των εκλογών ένα τσουνάμι πλειστηριασμών, αν συνεχίσει να κυβερνά αυτή η κυβέρνηση. Εμείς λέμε ότι δεν πρέπει να τους αφήσουμε και δεν θα τους αφήσουμε γιατί έχουμε σχέδιο. Να στηρίξουμε τη μεσαία τάξη, να σταματήσουμε αυτή τη βίαιη αναδιανομή του πλούτου από τους πολλούς στους λίγους και ισχυρούς. Να σταματήσουμε την αναδιανομή που γίνεται με τις επιδοτήσεις που πάνε όλες στις τσέπες μεγάλων επιχειρήσεων ενέργειας, σούπερ μάρκετ και διυλιστηρίων. Εκεί πάνε οι επιδοτήσεις, όχι στις τσέπες των ανθρώπων”.

“Θα ακυρώσουμε το νέο πτωχευτικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα δώσουμε δυνατότητα ξανά για προστασία της πρώτης κατοικίας, με ρυθμίσεις, με κούρεμα μεγάλου μέρους του χρέους και δυνατότητα αποπληρωμής βιώσιμης για τους δανειολήπτες. Αυτό είναι το σχέδιό μας για μία οικονομία που παρά τις μεγαλοστομίες βρίσκεται σε δυσάρεστη κατάσταση για ακόμα μία φορά. Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε κατά 20 δις. Επενδύσεις δεν γίνονται σε παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας, παρά μόνο από funds που έρχονται για να κερδοσκοπήσουν είτε στο real estate, είτε στα κόκκινα δάνεια, είτε μέσα από ιδιωτικοποιήσεις. Πώς; Με δάνεια που παίρνουν από ελληνικές τράπεζες. Δηλαδή χρηματοδοτούν τις επενδύσεις τους από τις αποταμιεύσεις των πολιτών”.

“Εμείς θέλουμε επενδύσεις, αλλά θέλουμε παραγωγικές επενδύσεις, στρατηγικούς επενδυτές. Όχι αετονύχηδες που έρχονται να κερδοσκοπήσουν και να φύγουν”.

“Θα μου πείτε, ναι αλλά εσείς κυβερνήσατε” πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια και είπε “Ναι, κυβερνήσαμε στις πιο δύσκολες συνθήκες, έχοντας την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας. Δεν ήταν δικές μας οι αποφάσεις. Σήμερα, απευθυνόμενοι στους Έλληνες πολίτες δεν ζητάμε μία δεύτερη ευκαιρία. Ζητάμε μία πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με βάση το δικό μας πρόγραμμα και όχι με βάση καταναγκασμούς της τρόικας. Διότι σήμερα ναι, μπορούμε να το πούμε αυτό. Τώρα και ξέρουμε και μπορούμε”.

Στην συνέχεια, ο κ. Τσίπρας ανέφερε “έχουμε μάθει από τα λάθη μας και ξέρουμε αυτά που γίνονται και αυτά που δεν γίνονται και λέμε μονάχα αυτά που γίνονται” και πρόσθεσε: “ξέρουμε, αλλά και μπορούμε. Μπορούμε, γιατί η χώρα έχει βγάλει τον βραχνά της επιτροπείας, έχει χρήματα στα δημόσια ταμεία και μπορεί αν βγαίνει στις αγορές, δεν έχουμε μνημόνια πάνω από το κεφάλι μας. Όταν θα κυβερνήσουμε δεν θα μπορούνε να λένε οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ‘βάστα Σόιμπλε’ ”.

Έπειτα αναφέρθηκε στην καταγγελία για τον Αλ. Γεωργούλη, λέγοντας ότι “ο καθένας έχει το δικαίωμα να κριθεί από την Δικαιοσύνη και έχει το τεκμήριο της αθωότητας. Αλλά σε ό, τι μας αφορά, σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με σεξουαλική παρενόχληση, με έμφυλη βία, δεν υπάρχουν ‘ναι μεν αλλά’, δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις” και τόνισε “Εμείς είμαστε με τα θύματα και θα είμαστε με τα θύματα”. “Το μήνυμα που στείλαμε χθες ήταν απολύτως σαφές. Καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή, καμία σκιά, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται κάποιος και όποιος κι αν είναι αυτός. Όσοι έχουμε παιδιά και μάλιστα αγόρια, οφείλουμε να μάθουμε στα παιδιά μας πώς να συμπεριφέρονται. Μεγαλύτερη αξία από όλες τις αξίες είναι η αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη ύπαρξη. Δεν χωράει ανοχή στη βία” σημείωσε.

Αναφερθείς στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για Δικαιοσύνη παντού ο κ. Τσίπρας παρέθεσε συνοπτικά τις προτάσεις του κόμματός του για αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών.

Σχετικά με την αύξηση μισθών, ο κ. Τσίπρας είπε “στον ιδιωτικό τομέα, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, ξεπάγωμα τριετών, θέσπιση αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής σε ετήσια βάση. Στον δημόσιο τομέα, οι εργαζόμενοι μετά από δεκατέσσερα χρόνια δικαιούνται να δουν μια αύξηση 10%, όσο ήταν ο πληθωρισμός τον προηγούμενο χρόνο” και για τους συνταξιούχους τόνισε ότι “δικαιούνται να έχουν ξανά την 13η σύνταξη που κατάργησε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ είχε υποσχεθεί ότι διατηρήσει, αλλά και τα αναδρομικά που υποσχέθηκε ότι θα δώσει και δεν έδωσε”.

Σχετικά με τη μείωση τιμών, ο κ. Τσίπρας τόνισε τη σημασία να υπάρξει “μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα διατροφής στον κατώτερο συντελεστή και ακόμη και σε μηδενικό συντελεστή για κάποια προϊόντα, όπως έκανε η Ισπανία, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτερα επιτρεπτά όρια της Ε.Ε., εντατικοί έλεγχοι στην αγορά από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά και φορολόγηση και πλαφόν στις τιμές λιανικής για το ρεύμα και το φυσικό αέριο”.

Τέλος, για τη ρύθμιση χρεών, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε αρχικά στο σχέδιο που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής λέγοντας ότι “έχει την σφραγίδα της Λούκας Κατσέλη, που συνέδεσε το όνομά της με την προστασία της πρώτης κατοικίας στις δύσκολες στιγμές των μνημονίων” και υπογράμμισε ότι “δεν γίνεται να κερδοσκοπούν κάποιοι με την περιουσία του Ελληνικού λαού. Να πάμε σε ρυθμίσεις και διαγραφή χρεών”, ενώ για το χρέος που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας, αναφέρθηκε σε “διαγραφή μέρους της ονομαστικής αξίας και ρύθμιση του υπόλοιπου με 120 δόσεις, όπως κάναμε με τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία το 2018”.

“Εμείς πάμε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση με το πρόγραμμά μας, με τις θέσεις μας, όχι με τοξικότητα, όχι με προπαγάνδα” τόνισε στη συνέχεια και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκης σε τηλεοπτική αντιπαράθεση για ακόμη μία φορά: “Ο ‘Μωυσής’ αν ήταν ‘Μωυσής’, δεν θα απέφευγε να έρθει σε τηλεοπτική αντιπαράθεση απέναντι μου. Να συγκριθούν τα προγράμματά μας. Τον προκαλώ να έρθει. Ζητάει να γίνει ντιμπέιτ με όλους μαζί, να γίνει. Αφού, όμως, λέει ότι το δίλημμα των εκλογών είναι ‘Τσίπρας ή Μητσοτάκης’, να έρθει με τον Τσίπρα να συγκριθεί. Τι φοβάται;”.

Στην συνέχεια, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις εκλογές της 21ης Μαΐου λέγοντας ότι είναι οι πρώτες εκλογές με απλή αναλογική. “Κάθε ψήφος αντιστοιχεί και θα αντιστοιχεί ισότιμα σε δύναμη στη Βουλή” είπε και τόνισε “Δεν σημαίνει ότι είναι εκλογές χαλαρής ψήφου, ιδίως αυτές οι εκλογές”. Όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας: “Η εκλογική αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας είναι αυτή που θα κρίνει ποιος θα μας κυβερνήσει. Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι αν κερδίσει, θα πάει σε δεύτερες και τρίτες και τέταρτες εκλογές. Εμείς λέμε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έρθει πρώτος, το βράδυ της 21ης Μαΐου, την επόμενη ημέρα ο τόπος θα έχει κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Το ποιος θα έρθει πρώτος σε αυτές τις εκλογές θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη ημέρα. Αν ο τόπος θα μπει σε περιπέτειες ή αν θα έχουμε τη σταθερότητα μιας κυβέρνησης πλατιάς συνεργασίας, πλειοψηφική στο κοινοβούλιο, πλειοψηφική αντιστοίχως και στην ελληνική κοινωνία”.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας έθεσε το δίλημμα των εκλογών λέγοντας ότι είναι ένα: “Μητσοτάκης ή αλλαγή” και πρόσθεσε ότι “για να υπάρξει αλλαγή, μία μόνο προϋπόθεση υπάρχει. Να έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και με διαφορά στην κάλπη της 21ης Μάη”. “Αυτό το λέμε όχι μόνο στους πολίτες που ανήκουν στον προοδευτικό χώρο, αλλά και στους κεντρώους, στους κεντροδεξιούς. Ξέρουμε ότι αισθάνονται ντροπή γι’ αυτή την κυβέρνηση. Δεν κυβερνά ένα ιστορικό κόμμα, αλλά μία οικογένεια που έχει μετατρέψει τη διακυβέρνηση σε Ανώνυμη Εταιρεία. Μας κυβερνά η ‘Μητσοτάκης Α.Ε.’. Η ‘Μητσοτάκης Α.Ε.’ θα χάσει μόνο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει και με μεγάλη διαφορά” σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Φωτοφραφίες: Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Σχετικά Άρθρα

Η Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Αθανασίου και χειροτονία πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Σύμης

Η Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Αθανασίου και χειροτονία πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Σύμης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 5 / 2023 , 23:11 από news_room Ἡ ἐφετεινή πανήγυρις τῆς παλαιφάτου Ἐνορίας τοῦ Ἁγίου Ἀθανασίου Σύμης, ἐπί τῇ ἑορτῇ τῆς ἀνακομιδῆς τοῦ Ἱεροῦ Λειψάνου τοῦ ἐν Ἁγίοις πατρός ἡμῶν Ἀθανασίου τοῦ Μεγάλου Πατριάρχου Ἀλεξανδρείας, ἀναμφισβήτητα θά μποροῦσε νά χαρακτηριστεῖ μία ἰδιαίτερη καί ἱστορική ἡμέρα γιά τήν Σύμη, ἀφοῦ κατ’ αὐτήν, […]

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. Φιλίας Πολωνίας – Ελλάδας Ντάνιελ Μιλέφσκι στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 3 / 4 / 2021 , 5:58 από news_room Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Πολωνίας – Ελλάδας Ντάνιελ Μιλέφσκι στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος – Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης Το επετειακό γραμματόσημο των Πολωνικών Ταχυδρομείων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση προσέφερε σήμερα το πρωί […]