23 °C Athens, GR
28/05/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνεχίζεται η Υγειονομική Εξέταση και Χορήγηση Υλικών στους Στρατευσίμους της 2023 ΕΣΣΟ Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Τουρκία – Προβάδισμα Ερντογάν Την ΕΡΤ επισκέφθηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς Aντιπροσωπεία μοναχών της Ι.Μ. Παναγίας Παντανάσσης Mangrove στο Φανάρι Λήξη κατηχητικού έτους της τοπικής Εκκλησίας των Σερρών και Νιγρίτης Μνημόσυνο Μητροπολιτών Γέροντος Νικομηδείας Ιωακείμ και Σασίμων Γενναδίου στο Φανάρι Νικαίας Αλέξιος: «Πολλοί χριστιανοί δυστυχώς έχουν απομακρυνθεί από την εκκλησία. Μόνο μέσα στην εκκλησία σωζόμεθα» Υποδοχή της Τιμίας Δεξιάς του Αγίου Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα στη Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Εθνική Εβδομάδα Συμφιλίωσης ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ αναγορεύθηκε ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Αθηνών Ιερώνυμος: «Να παραμερίσουμε τα λίγα που μας χωρίζουν και να αγκαλιάσουμε τα πολλά που μας ενώνουν»

Αθηνών Ιερώνυμος: «Να παραμερίσουμε τα λίγα που μας χωρίζουν και να αγκαλιάσουμε τα πολλά που μας ενώνουν»

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 15 / 4 / 2023 , 2:22 από news_room

Μήνυμα ενότητας απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την περιφορά του Επιταφίου το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής καλώντας να «προσθέσουμε απόψε την παράκληση να μας φωτίσει ο Χριστός, ώστε να παραμερίσουμε τα λίγα που μας χωρίζουν και να αγκαλιάσουμε τα πολλά που μας ενώνουν. Αυτό ζητά όχι μόνο ο Χριστός, αλλά και η πατρίδα».

Ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στην ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και συγχοροστάτησαν οι Επίσκοποι Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος και Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τελετάρχης ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης. Παρέστησαν, η Υπουργός πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, βουλευτές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οργανισμών και φορέων.

Κατά την περιφορά του Επιταφίου και μετά την δέηση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μπροστά από το Κοινοβούλιο, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Κάθε χρόνο, αυτήν την ημέρα, συνηθίζουμε να ακολουθούμε την πομπή της λιτάνευσης του Σταυρωμένου Χριστού και να σταματούμε σε αυτόν τον τόπο: στην πλατεία Συντάγματος. Και δικαιολογημένα» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε: «Γιατί εδώ είναι το κενοτάφιο, ο τάφος των ηρώων και προγόνων μας. Από εδώ ξεκινούν τα όνειρα και οι προσδοκίες για το αύριο όλων μας. Εδώ είναι η καρδιά της Δημοκρατίας».

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε: «Η πλατεία Συντάγματος συνδέεται με τα πιο συγκλονιστικά βιώματά μας. Σε αυτόν τον χώρο έγιναν και γίνονται πολυποίκιλες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις για την ελευθερία, τη δημοκρατία, την παιδεία, την ισότητα, την ευημερία του ανθρώπου. Όλα αυτά όμως τα επισκιάζει η Ιερή Πομπή, η πορεία του Επιταφίου της Μεγάλης Παρασκευής. Σε αυτήν την πορεία σιγούν ατομικοί εγωισμοί και ανταγωνισμοί, μικρότητες και μικροψυχίες, διχόνοιες και διχασμοί. Όλα αυτά απόψε μας δίνουν την ευκαιρία να αναλογιστούμε τους αγώνες των πατέρων μας, που τιμούμε ιδιαίτερα σε αυτόν τον χώρο, τις αγωνίες, τους κόπους και τους μόχθους της καθημερινής ζωής. Αλλά και το όραμα και τις υποχρεώσεις μας για το αύριο. Τι θα παραδώσουμε σε αυτούς που έρχονται!».

Ακόμη, ο Μακαριώτατος επεσήμανε: «Αδελφοί μου, ευνόητο είναι ότι πέρα από αυτά ο καθένας απόψε θα απευθύνει, στον λιτανευόμενο Χριστό, τα προβλήματα και τις ανάγκες του. Τις χαρές του και τις λύπες του. Τον πόνο του και τα παράπονά του. Ας προσθέσουμε ακόμη απόψε και την παράκληση να μας φωτίσει όλους μαζί και τον καθένα μας χωριστά, ώστε να παραμερίσουμε τα λίγα που μας χωρίζουν και να αγκαλιάσουμε τα πολλά που μας ενώνουν. Αυτό ζητά όχι μόνο ο Χριστός, αλλά και η πατρίδα! Εύχομαι καλή Ανάσταση σε όλους μας!».

epitafios_athina_arxiepiskopos_eidiseis_ellada_ekklisia_adologala_nea_pasxa_ Αθηνών Ιερώνυμος: «Να παραμερίσουμε τα λίγα που μας χωρίζουν και να αγκαλιάσουμε τα πολλά που μας ενώνουν» Αθηνών Ιερώνυμος: «Να παραμερίσουμε τα λίγα που μας χωρίζουν και να αγκαλιάσουμε τα πολλά που μας ενώνουν» Αθηνών Ιερώνυμος: «Να παραμερίσουμε τα λίγα που μας χωρίζουν και να αγκαλιάσουμε τα πολλά που μας ενώνουν» Αθηνών Ιερώνυμος: «Να παραμερίσουμε τα λίγα που μας χωρίζουν και να αγκαλιάσουμε τα πολλά που μας ενώνουν» Αθηνών Ιερώνυμος: «Να παραμερίσουμε τα λίγα που μας χωρίζουν και να αγκαλιάσουμε τα πολλά που μας ενώνουν» Αθηνών Ιερώνυμος: «Να παραμερίσουμε τα λίγα που μας χωρίζουν και να αγκαλιάσουμε τα πολλά που μας ενώνουν» Αθηνών Ιερώνυμος: «Να παραμερίσουμε τα λίγα που μας χωρίζουν και να αγκαλιάσουμε τα πολλά που μας ενώνουν» Αθηνών Ιερώνυμος: «Να παραμερίσουμε τα λίγα που μας χωρίζουν και να αγκαλιάσουμε τα πολλά που μας ενώνουν» Αθηνών Ιερώνυμος: «Να παραμερίσουμε τα λίγα που μας χωρίζουν και να αγκαλιάσουμε τα πολλά που μας ενώνουν» Αθηνών Ιερώνυμος: «Να παραμερίσουμε τα λίγα που μας χωρίζουν και να αγκαλιάσουμε τα πολλά που μας ενώνουν»

Φωτογραφίες- Ι.Α.Α.: Χρ. Μπόνης

Σχετικά Άρθρα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Βαφεοχωρίου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Βαφεοχωρίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 25 / 3 / 2023 , 22:27 από news_room Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, χοροστάτησε, το Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023, εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ι.Ναό του Βαφεοχωρίου Βοσπόρου, γενέτειρας του αοιδίμου Πατριάρχου Ιωακείμ του Γ΄. Τον θείο λόγο κήρυξε ο […]

Στη Παναγιά «Λεμονίτισσα» Λειτούργησε ο Μητροπολίτης Σύμης Χρυσόστομος – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 14 / 7 / 2021 , 3:36 από news_room Την Κυριακή 11η Ἰουλίου 2021, σύμφωνα μέ τό ἀνακοινωθέν πρόγραμμά του, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στόν Ὄρθρο καί τέλεσε τήν Θ. Λειτουργία στόν γραφικό Ἱ. Ναό τῶν Εἰσοδίων τῆς Θεοτόκου τῆς Ἐλεημονητρίας, εὑρύτερα γνωστό ὡς Παναγία […]

Pin It on Pinterest