Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Νέα Υόρκη: Με επιτυχία στον Άγιο Νικόλαο το συμπόσιο για την Εκκλησιαστική Αρχιτεκτονική Επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη και άλλων διπλωματών στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Εργασίες της διημερίδας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενίσχυση του διαλόγου Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση για τον αείμνηστο Ελληνιστή Mario Vitti Καθηγητές και φοιτητές της Σχολής Κανονικού Δικαίου του Καθολικού Πανεπιστημίου Παρισίων στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Με επιτυχία οι 52οι Ετήσιοι Ολυμπιακοί Αγώνες της Μητρόπολης Νιου Τζέρσεϊ Αλεξάνδρεια: Ξεκινήσαν οι εργασίες του Θεολογικού διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Επαναπατρισμός δύο κλεμμένων θρησκευτικών κειμηλίων από ναούς της κατεχόμενης Κύπρου Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο Διδυμότειχο Παρουσίαση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Την Υπουργό Παιδείας δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος

Την Υπουργό Παιδείας δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 24 / 3 / 2023 , 14:36 από news_room

Είναι σημαντική η σχέση της Εκκλησίας με το Υπουργείο Παιδείας διαχρονικά και ειδικά σήμερα λόγω και των συνθηκών που βιώνουμε και στα σχολεία μας, δήλωσε την Πέμπτη η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, μετά τη συνάντηση που είχε στην Αρχιεπισκοπή με τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο, με τον οποίο συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η κ. Μιχαηλίδου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη συνάντηση και τόνισε τη σημασία της αγαστής συνεργασίας. «Για εμάς είναι σημαντική η σχέση της Εκκλησίας με το Υπουργείο μας διαχρονικά, ειδικά σήμερα λόγω και των συνθηκών που βιώνουμε και στα σχολεία μας», είπε.

Πρόσθεσε ότι θεωρεί δεδομένο ότι θα θεσμοθετηθεί αυτή η συνεργασία και θα γίνει τακτή «έτσι ώστε να ακούμε τις εισηγήσεις του Μακαριοτάτου». Γνωρίζω πολύ καλά, συνέχισε η Υπουργός, ότι εξαιτίας και της προηγούμενης εμπειρίας του Μακαριοτάτου στα σχολεία, αφού διετέλεσε εκπαιδευτικός, αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για εμάς για να είμαστε ανοικτοί στον διάλογο.

«Είμαστε ανοικτοί στη συζήτηση έτσι ώστε να καταφέρουμε να έχουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα για το οποίο θα είμαστε περήφανοι σε ένα τόπο που πάσχει όντως από αρκετές προκλήσεις», είπε, προσθέτοντας ότι ζούμε «σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα, σε μια πατρίδα στην οποία όλοι χωράμε και όλοι έχουμε λόγο και σκοπό για τον οποίο παλεύουμε για τα παιδιά μας».

Ο Κύπρου Γεώργιος από την πλευρά του ευχαρίστησε την Υπουργό και ανέφερε ότι την Εκκλησία την ενδιαφέρει άμεσα η παιδεία του τόπου όχι μόνο για ιστορικούς λόγους, εξηγώντας ότι η Εκκλησία για οκτώ αιώνες, τους αιώνες της δουλείας, κράτησε το βάρος της παιδείας του λαού, αλλά και για σημαντικότερους λόγους που αναφέρονται στο σήμερα.

«Από το τι παιδεία θα προσφέρουμε θα εξαρτηθεί και το τι άνθρωπο θα παραδώσουμε στην κοινωνία και τι προϋποθέσεις θα έχουμε και για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και άλλων προβλημάτων αλλά και για τις προϋποθέσεις απελευθέρωσης του τόπου», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Υπουργό συζητήθηκαν τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συμφωνήθηκε όποτε χρειάζεται να γίνονται συναντήσεις.

Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την σημερινή συνάντηση και το έργο το οποίο επιτελεί η Υπουργός, κατέληξε ο Κύπρου Γεώργιος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Εμμανουήλ-Φράγκος-Ευρωβουλευτής

Εμμανουήλ Φράγκος: Η Ορθοδοξία ενώνει και η αποδυνάμωσή της οδηγεί στο να υψωθούν τείχη και να ξεκινήσουν πόλεμοι

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 17 / 2 / 2023 , 17:31 από news_room Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και μέλος της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), Εμμανουήλ Φράγκος «Φραγκούλης», έλαβε την απάντηση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής και Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, […]

Αγιασμός και έναρξη των κατηχητικών ομάδων της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 10 / 2021 , 3:21 από news_room Με τον καθιερωμένο αγιασμό, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ, δόθηκε η έναρξη των συναντήσεων των κατηχητικών ομάδων της Ι.Μ. Γρεβενών. Ο Σεβασμιώτατος μάλιστα τόνισε πως: «…σήμερα, ίσως όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται ένα παιδί τις κατηχητικές συνάξεις, που […]

Pin It on Pinterest